Sistemi luči in za boljšo vidljivost

Osvetljujejo temo

S sprednjima meglenkama s funkcijo statičnih smerno prilagodljivih žarometov in s pametnimi sistemi luči imate dober pregled nad cesto. Tudi ko se zgodaj zjutraj vozite po temačnih gozdnih poteh ali ko se zvečer vračate domov s poslovnega sestanka.

Sprednji meglenki s funkcijo statičnih smerno prilagodljivih luči

Opcijski sprednji meglenki s funkcijo statičnih smerno prilagodljivih luči tudi v slabih vremenskih pogojih skrbita za optimalno vidljivost. Ko zavijate, se vključi sprednja meglenka na notranji strani ovinka in s funkcijo smerno prilagodljive luči osvetli rob cestišča.

Paket Luči & vidljivost (brez slike)

V dežju se aktivirajo brisalci, interval brisanja pa se prilagodi količini padavin. Poleg tega se notranje ogledalo avtomatsko zatemni, če žarometi zadaj vozečih vozil premočno svetijo. V paket je vključen tudi avtomatski vklop zasenčenih luči, ko se začne mračiti, ter funkciji Coming Home in Leaving Home.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen