Sistemi za klimatiziranje in ogrevanje

Vreme? Pa kaj!

Predvsem v kmetijskih in gozdarskih panogah delo poteka neodvisno od vremena. Ne glede na to ali sonce pri 30 stopinjah neusmiljeno žge na vozniško kabino ali v najgloblji zimi vse zmrzuje. Takrat je treba biti vzdržljiv. In imeti vozilo, opremljeno s pravimi sistemi za klimatiziranje in ogrevanje. Tako bo temperatura v vozniški kabini vašega Amaroka prijetna v vsakem vremenu.

Klimatska naprava Climatronic s protialergenskim filtrom

Ta sistem omogoča dvoconsko uravnavanje temperature za voznikov in sovoznikov del kabine ter mehansko funkcijo zaprtega kroženja zraka. Klimatska naprava glede na zunanjo temperaturo in vpadni kot sončnih žarkov v vozilo dovaja bolj ali manj ohlajen zrak. Premaz protialergenskega filtra zadrži tudi najmanjše delce, kot so snovi, ki povzročajo alergije.

Klimatska naprava Climatic

Polavtomatska klimatska naprava ima senzor v notranjosti vozila. Temperaturo v prostoru stalno primerja z nastavljeno želeno temperaturo v vozilu.

 

Dodatni vodni grelnik

Opcijski dodatni vodni grelnik omogoča predgretje motorja in obenem skrbi za to, da se notranjost vozila hitreje ogreje oz. da je že vnaprej ogreta. Upravljalna enota je integrirana v stropno konzolo. Dodatni vodni grelnik lahko udobno vklapljate in izklapljate tudi z radijskim daljinskim upravljalnikom.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen