Užitek v vožnji

Zmogljiv kot skoraj noben drug. Z najvišjim navorom v svojem razredu.

Od ponedeljka do petka v gozdu in na polju. Ob koncu tedna pa v hribih in na terenskem poligonu. Ne glede na to, kam vas vodi služba ali vaši načrti za preživljanje prostega časa - z motorjem v vašem Amaroku boste na vseh poteh vozili še posebej učinkovito. Tako bo vsaka vožnja užitek:

  • 6-valjni turbodizelski motor z močjo 190 kW (258 KM)
  • 3,0 l gibne prostornine
  • navor do 580 Nm
  • kratkotrajna moč do 22 kW (30 KM) s funkcijo 'overboost'
  • 8-stopenjski avtomatski menjalnik
  • BlueMotion Technology
  • tempomat

8-stopenjski avtomatski menjalnik

Amarok je edini pickup v svoji kategoriji z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki je na voljo za motorje z močjo 190 kW (258 KM) in 150 kW (204 KM). Medtem ko je prva prestava optimizirana posebej za speljevanje pri vožnji s prikolico, pa osma prestava z nižjimi vrtljaji pri vožnji na dolge relacije zmanjšuje porabo goriva. Edinstvena je tudi možnost kombiniranja s stalnim štirikolesnim pogonom 4MOTION.

BlueMotion Technology

Vse izvedbe Amaroka so serijsko opremljene z BlueMotion Technology, ki zmanjšuje porabo goriva in izpušne emisije, vključuje pa tudi sistem start-stop. Njena prednost: izjemno visoka gospodarnost.

Tempomat

Bolj sproščena vožnja, manjša poraba goriva. Razlogov za nakup tempomata je veliko.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen