Asistenčni siste­mi

Vsak dan sproščeno na pot

Caddy ima širok nabor varnostne opreme, po želji pa ga lahko opremite s številnimi asistenčnimi sistemi, kot je denimo avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC).

Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC)1

Samodejno prilagaja hitrost spredaj vozečemu vozilu in pri tem vzdržuje razdaljo, ki jo je predhodno nastavil voznik. Pri tem ne prekorači nastavljene hitrostne omejitve. Vključuje tudi sistem za nadzor prometa Front Assist.

Sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili (brez slike)1

Z radarskim sistemom prepozna kritično zmanjšanje varnostne razdalje in pomaga skrajšati zavorno pot. Voznika na nevarno situacijo najprej opozori z optičnimi opozorili in zvočnimi signali, nato pa še z zavornim sunkom.

 

Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist (brez slike)1 2

Če voznik nehote zapelje z voznega pasu, korigira zasuk volana ter obenem voznika opozori z zvočnim signalom in s prikazom opozorila v večfunkcijskem prikazovalniku.

 

Avtomatski vklop in izklop dolgih luči Light Assist (brez slike)

Avtomatsko zasenči svetlobni snop dolgih luči, ko zazna nasproti ali spredaj vozeča vozila, da ne zaslepi voznikov. Če je sistem aktiviran, se pri hitrosti nad 60 km/h in v popolni temi dolge luči vključijo samodejno. Avtomatski vklop in izklop dolgih luči je mogoč samo v kombinaciji s paketom Luči in vidljivost ter večfunkcijskim prikazovalnikom Plus.

 

Sprednji meglenki s funkcijo statičnih smerno prilagodljivih luči (brez slike)

V slabih vremenskih pogojih skrbita za optimalno vidljivost. Ko zavijate, se vključi sprednja meglenka na notranji strani ovinka in s funkcijo smerno prilagodljive luči osvetli rob cestišča.

 

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika (brez slike)1

Z optičnimi in akustičnimi signali vozniku priporoči postanek, takoj ko med vožnjo zazna znake, ki nakazujejo na voznikovo utrujenost.

 

Zavorna asistenca (brez slike)

Zaznava, s kolikšno hitrostjo voznik pritisne na zavorni pedal. Pri nenadnem refleksnem zaviranju ali zaviranju v sili poskrbi, da se hitreje vzpostavi maksimalni zavorni tlak.

 

Dnevne luči (brez slike)

Avtomatsko se vključijo ob vklopu kontakta in med vožnjo podnevi zmanjšujejo nevarnost nezgode.

 

Prikaz prenizkega tlaka v pnevmatikah (brez slike)1

Pri padcu tlaka v pnevmatikah voznika pozove, naj čim prej preveri tlak v pnevmatikah.

 

Tempomat z omejevalnikom hitrosti (brez slike)1

Od 30 km/h naprej ne glede na vzpon ali spust ohranja želeno hitrost vožnje oz. omejuje najvišjo hitrost na individualno nastavljeno vrednost.

 

Prepoznavanje prometnih znakov (brez slike)1

Zaznava prometne znake v mestnem prometu in voznika seznanja s trenutno prometno situacijo.

 

Asistenca za speljevanje na klancu (brez slike)

Na strmini z dvosekundnim ohranjanjem zavornega tlaka preprečuje, da bi vozilo ušlo navzdol. S tem zagotavlja udobno upravljanje vozila pri speljevanju.

V okviru sistemskih omejitev.

Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da mora vozilo voziti preudarno.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Zapri meni

Caddy furgon

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen