Motorji TDI

Varčni 2,0-litrski turbodizelski motor z direktnim vbrizgavanjem goriva preko skupnega voda je na voljo v več različno močnih izvedbah. Predvsem različici z močjo 55 kW (75 KM) in 75 kW (102 KM) prepričata z izjemno majhno porabo in nizkimi emisijskimi vrednostmi. Motorja z močjo 75 kW (102 KM) in 110 kW (150 KM) lahko po želji kombinirate z menjalnikom z dvojno sklopko DSG. Motor z močjo 90 kW (122 KM) je na voljo samo v kombinaciji s štirikolesnim pogonom 4MOTION.

Motorji TSI

Kombinacija direktnega vbrizgavanja goriva in turbopolnilnika pri vseh treh motorjih zagotavlja uglajen tek, visoko učinkovitost in tudi izjemno veliko moč. Še posebej novi 1,0-litrski motor TSI in 1,2-litrski motor TSI prepričata z varčno porabo goriva. Z 1,4-litrskim bencinskim motorjem je poleg tega prvič na voljo TSI, ki je lahko kombiniran z menjalnikom z dvojno sklopko DSG.

BlueMotion Technology

Modeli Volkswagen z oznako BlueMotion Technology sledijo načelu "Think Blue." : vsak novi motor, ki izpolnjuje zahteve emisijske stopnje Euro 6, je zato serijsko opremljen s sistemom start-stop, sistemom za regeneracijo zavorne energije, asistenco za speljevanje na klancu in pnevmatikami z manjšim kotalnim uporom.

Sistem start-stop

Sistem v prostem teku izključi motor in vam pomaga pri varčnem načinu vožnje, saj je predvsem v mestnem prometu z njegovo podporo mogoče zmanjšati porabo goriva.

Regeneracija zavorne energije

Pri zaviranju nastaja energija trenja, ki jo generator pretvarja v električno energijo. Ta je nato na voljo za električne porabnike.

 

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Caddy furgon