Motorji TDI

Varčni 2,0-litrski turbodizelski motor z direktnim vbrizgavanjem preko skupnega voda je na voljo v štirih različno močnih izvedbah z močjo od 55 kW/75 KM. Motorja s 75 kW/102 KM in 110 kW/150 KM sta po želji lahko kombinirana z menjalnikom z dvojno sklopko DSG. Motor z močjo 90 kW/122 KM je na voljo s štirikolesnim pogonom 4MOTION. Edinstveno kombinacijo menjalnika DSG in pogona 4MOTION omogoča motor z močjo 110 kW/150 KM.

Motorji TSI

Kombinacija direktnega vbrizgavanja goriva in turbopolnilnika pri bencinskih motorjih zagotavlja uglajeno, izjemno učinkovito in zelo dinamično delovanje. 1,0- in 1,2-litrska motorja TSI prepričata z varčno porabo goriva. Poleg tega je z 1,4-litrskim motorjem prvič na voljo TSI, za katerega je mogoče naročiti menjalnik z dvojno sklopko DSG

BlueMotion Technology

Modeli Volkswagen z oznako BlueMotion Technology sledijo načelu "Think Blue." : vsak novi motor, ki izpolnjuje zahteve emisijske stopnje Euro 6, je zato serijsko opremljen s sistemom start-stop, sistemom za regeneracijo zavorne energije, asistenco za speljevanje na klancu in pnevmatikami z manjšim kotalnim uporom.

Sistem start-stop

Sistem v prostem teku izključi motor in vam pomaga pri varčnem načinu vožnje, saj je predvsem v mestnem prometu z njegovo podporo mogoče zmanjšati porabo goriva.

Regeneracija zavorne energije

Pri zaviranju nastaja energija trenja, ki jo generator pretvarja v električno energijo. Ta je nato na voljo za električne porabnike.

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Caddy