Asistenčni sistemi 6.1

Visoka raven udobja. Tudi med vožnjo.

Vozniki, ki so nenehno na poti, morajo biti kos najrazličnejšim vremenskim in prometnim situacijam. Še dobro, da jim v Californii 6.1 pri tem stoji ob strani vrsta praktičnih pomočnikov.

Bočna zaščita1

Nadzira bočni strani vozila in na zaslonu infotainment sistema opozori, če se vozilo kritično bliža stebru ali steni. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Asistenca za bočni veter1

S samodejnim zaviranjem ob močnih bočnih sunkih vetra stabilizira vozilo. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist1 2

Z večfunkcijsko kamero zaznava vozni pas, po katerem vozi vozilo, in s posegi v krmiljenje ohranja smer vožnje. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Asistenca za odparkiranje1

Pomaga pri vzvratnem odparkiranju. Če se voznik ob kritičnem približevanju drugega vozila ne odzove na zvočno opozorilo, sledi poseg zavornega sistema. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist1

S samodejnim optimalnim vrtenjem volana pomaga pri parkiranju na prečna in bočna parkirna mesta. Voznik mora le dodajati plin, zavirati in upravljati sklopko. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC, vklj. s sistemom za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili1

Samodejno prilagaja hitrost spredaj vozečemu vozilu in pri tem vzdržuje razdaljo, ki jo predhodno nastavi voznik. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Asistenca za manevriranje s prikolico Trailer Assist1

Med manevriranjem na prečna parkirna mesta in pri natančni vzvratni vožnji do nakladalne klančine ali drugih ciljev olajšuje obračanje vozila s pripeto prikolico. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (brez slike)1

Pred in med vožnjo seznanja voznika s trenutnim tlakom v pnevmatikah in ga opozori na morebiten padec tlaka. V vseh kolesih so senzorji, ki prek radijskega signala javljajo tlak in temperaturo.

 

Prepoznavanje prometnih znakov (brez slike)1

S posebno kamero zaznava hitrostne omejitve, prepovedi prehitevanja ter časovno in vremensko pogojene omejitve ter voznika obvešča na večfunkcijskem prikazovalniku.

 

Asistenca za nadzorovani spust (brez slike)1 3

Z zmanjšanjem števila motornih vrtljajev in po potrebi s posegom v zavorni sistem zagotavlja nadzorovano in udobno vožnjo po klancu navzdol.

V okviru sistemskih omejitev.

Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da mora vozilo voziti preudarno.

Na voljo samo v kombinaciji s štirikolesnim pogonom 4MOTION.

Vozilo v Sloveniji trenutno še ni v prodaji. Zaenkrat še niso na voljo usklajeni zapisniki preverjanj oz. uradni podatki o porabi. Na tej modelski strani je predstavljena oprema. V večini primerov ni navedeno, ali gre pri posameznih elementih za serijsko opremo ali pa za dodatno opremo, ki je na voljo za doplačilo. Za podrobnejše informacije o naboru opreme (serijska oprema/dodatna oprema) oz. o obveznih kombinacijah se obrnite na izbranega trgovca z vozili znamke Volkswagen Gospodarska vozila ali uporabite naš konfigurator za vozila znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na nekaterih slikah je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Zapri meni

California 6.1