Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

California

Hotel California – povsod doma. Za vsakdan ali prosti čas: California je idealen bivalnik, v katerem se boste povsod počutili kot doma. Navdušili vas bodo učinkoviti motorji, kakovostna notranja oprema, sodobni multimedijski in asistenčni sistemi ter inovativne mobilne spletne storitve.

Galerija

Oglejte si glavne značilnosti Californie iz različnih zornih kotov.

Oglejte si glavne značilnosti Californie iz različnih zornih kotov.

Produktni video

California v akciji.

Spoznajte prednosti Californie. Vaš dom na štirih kolesih.

Počutite se kot doma. California ponuja veliko udobja na majhnem prostoru, ki se lahko spremeni v prenočišče za štiri osebe, poleg tega pa se ponaša še s popolnoma funkcionalno kuhinjsko nišo, sodobnimi multimedijskimi sistemi za spontane izlete in številnimi drugimi rešitvami.

Car-Net
Radio in navigacija
Ogrevanje in klimatske naprave
Kuhinja
Spalno udobje
Komfortna armaturna plošča
Mobilna povezava s svetom

Aktualne informacije tudi na poti.

California je lahko opremljena s številnimi mobilnimi spletnimi storitvami. Povežite vozilo s pametnim telefonom in internetom - in lahko boste dostopali do aktualnih prometnih obvestil ter aplikacij.

Sodobni multimedijski sistemi, ki navdušijo

Razvedrilo in informacije na poti do cilja.

Če želite predvajati svojo najljubšo glasbo ali se odpraviti na spontan izlet: kakovostni radijski in radijsko-navigacijski sistemi vas bodo navdušili z intuitivnim upravljanjem, prvovrstno povezljivostjo in dobrim zvokom.

Individualno uravnavanje temperature

Uživajte v prijetno temperirani notranjosti.

Sodobne klimatske naprave učinkovito uravnavajo temperaturo notranjosti in tudi v vročih dneh skrbijo za dovajanje ohlajenega zraka. Ogrevanje mirujočega vozila v hladnih dneh ustvarja občutek prijetnega ugodja. Za dobro vidljivost v vsakem vremenu poskrbi ogrevanje vetrobranskega stekla.

Popolna funkcionalnost

Tudi na poti si lahko kadarkoli pripravite nekaj slastnega.

Kuhinja na štirih kolesih: izvedbi California Coast in Ocean imata popolnoma funkcionalno kuhinjsko nišo s hladilnikom, kombinacijo štedilnika in umivalnika ter številne druge rešitve.

Dve etaži

Prepustite se maksimalnemu udobju tudi med spanjem.

Californio s serijsko dvižno streho lahko v le nekaj potezah spremenite v prenočišče za štiri osebe.

Kakovostni materiali

V notranjosti vas pričakuje prijetno vzdušje.

Vodoraven potek linij, ki je značilen za zunanji dizajn vozila, se v notranjosti nadaljuje z zasnovo armaturne plošče. Barvna usklajenost dekorativnega panela, dekorativnih elementov in barve notranjosti ustvarja prijeten ambient, ki ga zaokrožajo številni praktični predali in odlagalna mesta.

Serijska oprema za Californio Coast in Ocean, dodatna oprema za doplačilo za Californio Beach.

Priljubljeni sopotniki. Napredni asistenčni in varnostni sistemi Californije vam pomagajo v kritičnih situacijah, npr. pri parkiranju, in vas opozarjajo na nevarnosti.

Varnostni sistemi
Parkirni sistemi
Asistenčni sistemi
Luči
Sistem za dinamično uravnavanje podvozja DCC
Visoka zaščita pri vsaki vožnji

Nanj se lahko zanesete.

Z varnostnimi sistemi za Californio  ste pripravljeni na skoraj vse: sistemi po potrebi posežejo v delovanje vozila in lahko na ta način zmanjšajo nevarnosti v prometu.

Preudaren

Pomoč pri parkiranju.

Pametni parkirni sistem v Californiji vas pri parkiranju opozarja na ovire in olajšuje manevriranje. 

Proaktiven

Podpora v kritičnih situacijah.

Inteligentni asistenčni sistemi naredijo vožnjo v Californiji še bolj udobno, saj voznika opozorijo na spremembo voznega pasu in utrujenost.

Opazne prednosti

Da bo cestišče vedno optimalno osvetljeno.

Dolge luči s funkcijo samodejnega zasenčenja in dodatni žarometi, ki vam tudi v slabem vremenu pri zavijanju kažejo pot - na voljo vam je prav vse.

Individualno vozno udobje

Prilagodite podvozje trenutni situaciji.

Za izboljšanje voznih lastnosti lahko z opcijskim sistemom DCC podvozje individualno prilagajate z izborom možnih nastavitev NORMAL, COMFORT in SPORT.

Samo v kombinaciji z večfunkcijskim prikazovalnikom Plus ali Premium.

Varčno na poti. California se ponaša z najnovejšo generacijo motorjev, ki izpolnjujejo zahteve izpušnega normativa Euro 6. To pomeni, da je poraba goriva izjemno nizka – in to ob nezmanjšanem užitku v vožnji.

Motorne tehnologije
Menjalnik z dvojno sklopko DSG
Štirikolesni pogon 4MOTION
Zmogljivi in varčni

Najnovejši motorji z nizko porabo.

Prav vsak agregat zagotavlja izredno nizko porabo goriva - in to ob nezmanjšanem užitku v vožnji.

Napreden

Uživajte v izjemnem udobju vožnje.

Opcijski 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko DSG omogoča popolnoma avtomatsko menjavanje prestav brez prekinitve v prenosu pogonske moči in pomembno prispeva k voznemu udobju. Izbirate lahko med normalnim in športnim programom.

Opremljen za slabo vreme

Da boste kos tudi hribom in snegu.

Opcijski štirikolesni pogon 4MOTION zagotavlja dobro vlečno silo ter optimalne vozne lastnosti in vodljivost tudi v težkih razmerah, denimo pri vožnji v hribih in snegu. Po želji je štirikolesni pogon 4MOTION na voljo tudi v kombinaciji z menjalnikom z dvojno sklopko DSG in mehansko zaporo diferenciala za zadnjo premo, kar je v tem avtomobilskem razredu med pogonskimi koncepti edinstvena ponudba.

Izpolnjuje vsa pričakovanja. California se upravičeno uvršča med najbolj priljubljene bivalnike. Zaradi vsestranskih praktičnih funkcij je pravi dom na štirih kolesih.

Integrirani predali
Žarometi
Zunanji priključki
Sedeži
Osvetlitev v zadnjih dvižnih vratih in dvižni strehi
Miza in stoli za kampiranje
Električno poklopna zunanja ogledala
Premišljena integracija

Odkrijte praktične predale in odlagalna mesta.

V garderobno omaro in stropni predal Californie boste zlahka pospravili oblačila, prtljago in opremo za aktivnosti v prostem času.

Močna svetilnost

Uživajte v optimalni vidljivosti.

Za dobro vidljivost skrbijo varčni LED-žarometi in naprava za čiščenje žarometov. Notranje vzvratno ogledalo s funkcijo zasenčenja dodatno preprečuje, da bi luči zadaj vozečih vozil slepile voznika.

Enostavno praktično

Oprema za kampiranje je že pripravljena.

Z zunanjim priključkom za vodo v zadnjem delu vozila in 230-voltno vtičnico je California odlično opremljena tudi za kampiranje.

Variabilna zasnova

Naj vas navduši maksimalna prilagodljivost.

California omogoča številne možnosti izbire pri zasnovi, npr. ergonomska sedeža za voznika in sovoznika, ki sta vrtljiva za pribl. 180°, električno 12-smerno nastavljanje sedeža in ustrezno sedežno klop za bivalni prostor.

Več svetlobe

Olajšuje natovarjanje in raztovarjanje.

Dve LED-lučki z možnostjo zatemnitve v zadnjih dvižnih vratih bosta bivalni prostor dodatno osvetlili, ko se zunaj stemni. Lučki bosta pri odprtih zadnjih vratih poskrbeli za osvetlitev prtljažnega prostora in območja za zadkom vozila, kar bistveno olajša natovarjanje in raztovarjanje. Tudi serijska dvižna streha je opremljena z LED-osvetlitvijo, ki jo upravljate z zlahka dosegljivim stikalom.

Serijska oprema za Californio Ocean, dodatna oprema za doplačilo za Californio Beach in Coast.

Na prostem

Številne možnosti za majhne in velike.

Mizo in stola za kampiranje lahko postavite na prostem, kadar jih ne potrebujete, pa enostavno pospravite v Californio.

Pomična in ogrevana

Udobje lahko še povečate.

Zunanji ogledali sta serijsko električno nastavljivi in ogrevani, opcijsko pa sta lahko tudi električno poklopni. Odvisno od modela sta ohišji zunanjih ogledal lahko lakirani v barvi vozila.

Dodatna oprema za doplačilo za Californio Beach, Coast in Ocean.

Nadaljnji koraki