Vzmeteni sedež ergoComfort¹

Zagotavlja 20 možnih sedežnih nastavitev in optimalno varovanje hrbtenice z blaženjem tresljajev, ki jih povzroča neravno cestišče. Kombinacija ročnih in električnih nastavitev omogoča brezstopenjsko prilagajanje skladno s smernicami neodvisnega nemškega združenja AGR². Po želji sta na voljo ogrevalna in masažna funkcija.

Široka ponudba sedežev.
V novem Crafterju skrbi za optimalno udobje voznika in sovoznika skupno pet različnih vrst sedežev. Začnimo z osnovnim sedežem, ki ima nastavljivo naslonjalo in vzdolžni položaj. Komfortni sedež ima poleg tega nastavljivo tudi višino in globino sedišča ter je opremljen z naslonom za roke (na notranji strani) in 2-smerno ledveno oporo. Komfortni sedež Plus vključuje še drugi naslon za roke in 4-smerno ledveno oporo (električno). Ponudbo sedežev zaokrožata vzmeteni sedež ergoComfort¹ in vzmeteni sedež ergoActive¹ z ogrevalno in masažno funkcijo.

Dodatna oprema za doplačilo.

¹ Na voljo pozneje.

² Zvezno združenje nemških šol za hrbet ("Bundesverband deutscher Rückenschulen e. V.") in Forum Zdrav hrbet - boljše življenje ("Forum Gesunder Rücken - besser leben e.V.") sta vzmetenemu sedežu ergoComfort 26.11.2015 podelila pečat kakovosti AGR.

Odlagalne površine in predali

Nenazadnje se prava veličina razkriva v dobro premišljenih detajlih: v novem Crafterju se najde prostor za skoraj vse, kar zahteva vaš delovni vsakdan. Tu so praktični predali za mobilni telefon, prenosni računalnik in tablico, pa tudi držala za plastenke z vodo in lončke za kavo za voznika in sovoznika. Pozabili nismo niti na predale za zložljivi meter, žepno svetilko, sončna očala, registratorje in delovne rokavice.

Vmesniki in priključki

Izraz "mobilno delovno" mesto dobi tukaj povsem nov pomen: v novem Crafterju lahko tudi med vožnjo ostanete vpeti v službeno dogajanje, saj je opremljen z napravo za prostoročno telefoniranje, USB-vhodom ter številnimi vtičnicami za polnjenje prenosnih naprav in akumulatorjev za orodja.

 

Lesena tla

8 milimetrov debela lesena talna obloga v tovornem prostoru je optimalna podlaga za vaš tovor. Robusten bukov les zagotavlja izvrstno stabilnost in dolgo življenjsko dobo.

Dodatna oprema za doplačilo. Lahko se podaljša dobavni rok.

 

Univerzalna tla

Ta lesena tla so idealna podlaga za naknadno montažo regalov in sistemskih omar različnih proizvajalcev. Posebni vmesniki v izrezkanih vdolbinah omogočajo enostavno fiksiranje vgradnih omar. Za univerzalna tla so po želji na voljo pritrdilna vodila v vzdolžni in prečni smeri.

Dodatna oprema za doplačilo. Lahko se podaljša dobavni rok.

Zadnja krilna vrata

Obe vratni krili, ki segata do strehe, se odpirata do kota 180° ali opcijsko do kota 270°.

 

Dodatna oprema za doplačilo.

Do 14 pritrdilnih obročkov

Za varno pričvrstitev tovora z napenjalnimi pasovi in mrežami ima novi Crafter na predelni steni dva dodatna pritrdilna obročka. Kadar pritrdilni obročki niso v uporabi, jih lahko poklopite, tako da so poravnani s tovorno površino. Da bi bila nevarnost spotikanja ob obročke čim manjša, so ti v predelu vrat dvostransko poklopni.

Priprava karoserije za vgradne regale

Številne šestrobe izvrtine za imbus vijake M6 nad in pod okni olajšujejo montažo regalov in omar. Razmik med izvrtinami meri 100 mm.

 

Predelne stene

Predelna stena brez okna.

Skladno s standardom DIN 75410-3 je predelna stena v celoti zaprta. Pri izvedbi z visoko streho je opcijsko na voljo stropni predal nad vozniško kabino. Pri supervisoki strehi je ta predal serijski.

Predelna stena z oknom in zaščitno mrežo.¹ 
Edinstven poševni položaj stekla preprečuje odboje svetlobe v voznikovem vidnem polju. Mreža dodatno varuje steklo, voznika in sovoznika, na primer pri nenadnem sunkovitem zaviranju. Za okno v predelni steni sta na voljo dve izvedbi: s fiksnim steklom ali s pomičnim drsnim steklom.

¹ Dodatna oprema za doplačilo.

Obloge stranic, zaboji in pritrdilna vodila

Polvisoke obloge stranic iz plastičnih votlih prekatnih plošč.¹

Še  posebej robustne so obloge tovornega prostora, ki so izdelane iz plastičnih votlih prekatnih plošč. Plošče so montirane od tal do višine spodnjega roba oken in omogočajo enostavno čiščenje.

Dostropne obloge stranic iz vezanega lesa.
Te obloge stranic iz 5 milimetrov debelih vezanih plošč se odlikujejo po izjemni trpežnosti in odpornosti proti udarcem.

Zaboja nad kolesnima ohišjema.¹
Zaboja sta nameščena v tovornem prostoru nad obema kolesnima ohišjema in sta med drugim primerna za hrambo orodja, varnostnih brezrokavnikov in rokavic.

Pritrdilna vodila.
Optimalno pričvrstitev tovora omogočajo robustna kovinska vodila na stranicah, predelni steni, stropnem okviru in univerzalnih tleh.

Dodatna oprema za doplačilo.

¹ Na voljo pozneje.

Notranji stropni nosilec.

Omogoča enostavno shranjevanje in prevoz daljšega tovora. Oba nosilca sta pomična znotraj vozila in sta prilagodljiva glede na dolžino tovora. Kadar nosilcev ne potrebujete, ju lahko odstranite iz vozila.

Dodatna oprema za doplačilo.

Paket oken

Paket oken omogoča individualno zasnovo Crafterja, vse do povsem zastekljene izvedbe.

Dodatna oprema za doplačilo.

LED-osvetlitev tovornega prostora

Štiri serijsko vgrajene LED-luči omogočajo svetlo in enakomerno osvetlitev tovornega prostora.

Dodatna oprema za doplačilo.

Električne vtičnice

12-voltne električne vtičnice.
Na lahko dosegljivih mestih je na D-stebričku zadnjih krilnih vrat in na drsnih vratih vgrajena po ena 12-voltna električna vtičnica. Vozila z dvoje drsnimi vrati imajo vgrajeno še tretjo električno vtičnico.

230-voltne električne vtičnice, zunaj in znotraj.
Prek 230-voltne CEE zunanje vtičnice se električni tok dovaja v vozilo, kjer se z močjo do 2.500 W (16 A) oddaja prek vtičnice v tovornem prostoru. Tako je omogočeno delovanje električnih naprav v notranjosti vozila. V obseg naročila sta poleg tega zajeta odklopnik in polnilnik za akumulator vozila.

Dodatna oprema za doplačilo.

Tovorna prostornina

Velikost vsekakor je pomembna: zato je v novem Crafterju - odvisno od medosne razdalje - prostora za štiri do šest euro palet.

Novi Crafter s srednjedolgo medosno razdaljo (D3) in tovorno prostornino pribl. 9,9 m³ do 11,3 m³ ustreza za štiri euro palete.

Tovorna prostornina pri sprednjem pogonu.

Tovorna prostornina

Novi Crafter z dolgo medosno razdaljo (D4) in tovorno prostornino pribl. 14,4 m³ do 16,1 m³ ustreza za šest euro palet.

Tovorna prostornina pri sprednjem pogonu.

Tovorna prostornina

Novi Crafter z ekstra dolgo medosno razdaljo (D5) in tovorno prostornino pribl. 16,4 m³ do 18,4 m³ prav tako ustreza za šest euro palet.

Tovorna prostornina pri sprednjem pogonu.

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Crafter furgon 100 % gospodarsko vozilo Volkswagen, 100 % inovacija.