Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Zapri meni

Impresum Uporaba piškotkov

 

Uporaba piškotkov

Varstvu vaših osebnih podatkov med uporabo naših spletnih strani ( www.vw-gospodarska.si) posvečamo zelo veliko pozornosti. V nadaljevanju vam zato posredujemo informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Družbi Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu. Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletne strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobivamo pomembne informacije o potrebah uporabnikov in na osnovi teh informacij lahko nenehno izboljšujemo kakovost ponudbe. Ob vsakem priklicu se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

 • anonimizirana oblika IP-naslova računalnika, ki pošilja zahtevo,
 • datum in ura priklica,
 • ime priklicane strani oz. datoteke,
 • ID seje,
 • URL posrednika (izvorni URL, s katerega ste prišli na naše spletno mesto),
 • prenesena količina podatkov,
 • podatki o vrsti in različici uporabljenega brskalnika,
 • operacijski sistem, ki ga uporabnik uporablja.

1. Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, v kateri se shranijo internetne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Vaš internetni brskalnik prenese piškotke, ko prvič obiščete neko spletno stran. Ko to spletno stran naslednjič obiščete z isto napravo, se piškotek in shranjeni podatki vrnejo na spletno stran, ki jih je ustvarila (lastni piškotki) ali pa pošljejo na drugo spletno stran, ki ji pripada (piškotki tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom nekoč že prikazali, ter tako v nekaterih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izredno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem obisku spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Če uporabljate isto napravo in isti brskalnik, se piškotki spomnijo na primer vaših priljubljenih, sporočajo, kako uporabljate spletno stran, in prilagodijo prikazane ponudbe, da ustrezajo vašim osebnim interesom in potrebam. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, se po koncu seje brskalnika samodejno izbriše s trdega diska (»sejni piškotki«). Uporabljamo tudi piškotke, ki ostanejo na trdem disku tudi po koncu seje. Tako se izboljšuje predvsem uporabniška izkušnja ob naslednjem obisku spletne strani, saj se spletna stran prilagodi vašim osebnim potrebam in se s tem optimizira tudi čas nalaganja.

2. Nastavitve piškotkov na tej spletni strani

2.1. Piškotki brez privolitve Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je predvideno. Te piškotke uporabljamo izključno pri nas in jih zato imenujemo »lastni piškotki«. V vašem računalniku se shranijo samo med trenutno sejo brskalnika. Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo tako imenovan »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo. Poleg tega takšni piškotki na primer pri menjavi spletne strani po potrebi zagotavljajo funkcijo menjave od http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna.

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče onemogočiti prek funkcije te spletne strani. Lahko pa se kadar koli onemogočijo prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte navodilo v nadaljevanju.

2.2. Lastni piškotki s privolitvijo Piškotki, ki zakonsko sicer niso nujno potrebni za uporabo spletne strani, kljub temu pa izpolnjujejo pomembne naloge. Brez teh piškotkov funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, na primer predizpolnjeni obrazci, niso več na voljo. Nastavitev, ki ste jih izvedli (npr. izbire jezika), ni mogoče shraniti, zato jih je treba znova vnesti na vsaki spletni strani. Poleg tega nimamo nobene možnosti, da vam ponudimo prilagojene ponudbe. V nadaljevanju so našteti uporabljeni lastni piškotki s podrobnim opisom:

 • Ime piškotka: Auto-Login Cookie

Namen: Piškotek si zapomni, ali je uporabnik prijavljen.
Čas hrambe: Čas trajanja seje oz. za nekatere podatke do dva tedna (vsi podatki so anonimni ali anonimizirani).

Namen: S storitvami Webtrekk zbiramo statistične podatke o uporabi naše spletne ponudbe. Te podatke uporabljamo z namenom, da trajno izboljšamo in optimiziramo spletno stran in našo ponudbo ter ju tako naredimo privlačnejšo za vas. Podatki zagotovijo parametre, kot so število obiskovalcev, klikanje po strani in povprečni aktivni čas zadrževanja uporabnikov na spletni strani, da lahko spletno stran z njihovo oceno še izboljšamo. S pomočjo URL-jev posrednikov statistično izračunamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje za našo spletno stran. Čas hrambe: Piškotek se izbriše po 6 mesecih neaktivnosti. Če obiskovalec v tem časovnem obdobju obišče spletno stran, se življenjska doba piškotka podaljša za nadaljnjih 6 mesecev (vsi podatki so anonimni ali anonimizirani).

Namen: S storitvami Tealium iQ upravljamo naša marketinška orodja. Tealium pri tem deluje kot posrednik med spletno stranjo in našimi partnerji. Podatki se pošljejo podjetju Tealium in ustrezno posredujejo partnerjem.
Čas hrambe: Podatki se ne shranjujejo, ampak samo posredujejo partnerjem.

Namen: S tem piškotkom pripravljamo uporabniške teste za optimiziranje in nadaljnji razvoj naše spletne strani. VWO analizira statistične podatke o uporabi naše spletne ponudbe. Poleg tega se uporablja še kot A/B-testno orodje. Pri tem se podatki, kot so število obiskovalcev, klikanje po strani in povprečni aktivni čas zadrževanja uporabnika na spletni strani, dodelijo ustreznim testnim različicam.

 • Čas hrambe: Čas trajanja seje oz. za nekatere podatke do 10 let (vsi podatki so anonimni ali anonimizirani).

2.3. Piškotki tretjih oseb s privolitvijo

Na tem spletnem mestu so vključene tudi vsebine tretjih oseb. Ti tretji ponudniki lahko teoretično nastavijo piškotke med tem, ko ste vi na spletnem mestu, in tako na primer pridobijo informacijo, da ste dostopali do enega od naših spletnih mest. Za več informacij o njihovi uporabi piškotkov obiščite spletna mesta tretjih oseb.

Naloga: Piškotki za analitiko spletnega obiska in optimizacijo spletnega oglaševanja.  Zbrani podatki ne omogočajo identifikacije uporabnika in ne vsebujejo nobenega osebnega podatka o uporabniku.

Čas hrambe: 1 leto (UID piškotek neomejeno)


Namen: Ta spletna stran uporablja Google AdWords, v okviru tega pa sledenje konverzijam in kode za ponovno trženje. Če kliknete oglas, ki ga predvaja Google, bo Google AdWords odložil piškotek za sledenje konverzijam. Če obiščete določene strani na naši spletni strani, lahko Google in mi ugotovimo, da ste kliknili oglas in ste bili preusmerjeni na to stran. Informacije, pridobljene s piškotki za sledenje, se uporabljajo za pripravo statistik za stranke oglaševanja AdWords, ki koristijo sledenje konverzijam. S temi statistikami določimo skupno število uporabnikov, ki so kliknili oglas, ki se prikazuje v Googlu, in priklicali stran, ki nosi oznako za sledenje konverzijam. Z Googlovo funkcijo ponovnega trženja dosežemo uporabnike, ki so našo spletno stran že obiskali. Tako lahko svoje oglase predstavimo ciljnim skupinam, ki jih naši izdelki ali storitve že zanimajo. Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni ali anonimizirani).

Namen: Siteimprove uporablja piškotke za sledenje zaporedja strani, ki jih uporabniki odprejo med obiskom naše spletne strani. Piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se uporablja izključno za analizo spletnih strani. Čas hrambe: 1000 dni (vsi podatki so anonimni ali anonimizirani).

 

 • Opis piškotka: Facebook

Naloga: Spletna stran uporablja Facebook-ove slikovne pike (pixel tags) in sicer Facebook Conversion Tracking Pixel, s katerim lahko sledimo aktivnostim uporabnikov, potem ko so videli ali kliknili na oglas na Facebooku. Tako lahko beležimo učinkovitost reklamnih objav na Facebooku za reklamne namene. Uporabljamo ga tudi za ponovno targetiranje. Na tak način dobljeni podatki so za nas anonimni, torej ne nudijo sklepanja na identiteto uporabnika. Vendar se podatki Facebooka hranijo in obdelujejo, tako da je mogoča povezava z ustreznim uporabniškim profilom in Facebook lahko uporabljamo te podatke za lastne reklamne namene, ustrezno s Facebookovo Direktivo za uporabo podatkov ( https://www.facebook.com/about/privacy/).

Več o Facebook piškotkih: https://www.facebook.com/policies/cookies/

Tukaj lahko vplivate na to, kako vam Facebook prilagaja oglaševanje: https://www.facebook.com/ads/preferences/edit/

2.4. Uporabljene storitve sledenja

Ciljano oglaševanje na spletnem mestu

Na spletnih straneh družbe PULS 4 TV GmbH & Co KG se shranjujejo podatki za optimizacijo oglaševalskih ponudb z zgoraj omenjenimi piškotki (sejni piškotki in začasni piškotki). Tudi tukaj jih ni mogoče povezati z določeno osebo. To so samo podatki, zbrani za optimizacijo spletnega mesta. Podatki se uporabljajo za posredovanje oglasov/posebnih ponudb in storitev, prilagojenih posameznemu uporabniku. Tako je ponudba za kupca še privlačnejša in jo je mogoče uporabiti še boljše in uporabniku prijaznejše. Samo tako lahko ponudite oglase/storitve, prilagojene posameznim interesom strank. Stranka tako prejme samo oglase, ki jo resnično zanimajo, in ne široke palete splošnih oglasov. Poleg tega lahko stranka kadar koli prekliče svojo privolitev v pošiljanje oglasov.

Naknadno prikazovanje oglasov

Naknadno prikazovanje oglasov (angl. retargeting) deluje podobno kot ciljano oglaševanje na spletnem mestu. Glavna razlika je v tem, da so pri naknadnem prikazovanju oglasov vključena tudi druga podjetja. Storitev družbe PULS 4 TV GmbH & Co KG uporablja tudi tako imenovano programsko opremo za naknadno prikazovanje oglasov. Ta tehnologija omogoča prikaz oglasov uporabniku tudi na spletnih mestih partnerjev družbe PULS 4 TV GmbH & Co KG. Tako lahko uporabniku prikažejo oglas na podlagi njegovih zanimanj, ki presega ponudbo storitev družbe PULS 4 TV GmbH & Co KG. V ta namen se uporabljajo tudi zgoraj omenjeni piškotki (sejni piškotki in začasni piškotki), s katerimi se beleži dosedanji način uporabe storitev. Tudi v tem primeru se osebni podatki ne shranjujejo ali posredujejo naprej. Tudi partnerji družbe PULS 4 TV GmbH & Co KG ne prejmejo nobenih osebnih podatkov uporabnika. Oglasi bodo prikazani tudi samo na spletnih straneh partnerjev, ne da bi bilo mogoče podatke (piškotki, ki shranjujejo način uporabe storitev) povezati z osebnimi podatki določene osebe. Tudi tretja oseba ne more povezati načina uporabe s posamezno osebo.

3. Vtičniki za družbena omrežja

Družba Porsche Slovenija d.o.o. uporablja na spletnem mestu www.vw-gospodarska.si tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju: gumbi), družbenega omrežja Facebook. Ko obiščete naše spletno mesto, so ti gumbi privzeto onemogočeni, kar pomeni, da brez vašega posredovanja ne bodo poslali podatkov v posamezna družbena omrežja. Preden lahko uporabite gumbe, jih morate aktivirati s klikom. Gumb ostane aktiven, dokler ga ponovno ne onemogočite ali izbrišete piškotkov.

Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato iz družbenega omrežja prenese neposredno v vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno mesto. Po aktiviranju gumba lahko družbeno omrežje že pridobiva podatke, ne glede na to, ali kliknete gumb. Če ste prijavljeni v družbenem omrežju, lahko to vaš obisk tega spletnega mesta dodeli vašemu uporabniškemu računu. Ne more pa dodeliti obiska drugega spletnega mesta, dokler tudi tam ne aktivirate ustreznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da to poveže podatke, zbrane ob obisku našega spletnega mesta z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumbov odjaviti iz družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbeno omrežje zbira s svojimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov na družbenem omrežju ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti najdete v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družbeno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc.

Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti preberite v pravilniku o zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://policies.google.com/privacy?hl=sl

Za tehnično izvajanje tega ugovora se v vašem brskalniku naloži piškotek za zavrnitev sodelovanja (opt-out). Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vaše zavrnitve. Upoštevajte, da iz tehničnih razlogov piškotek za zavrnitev sodelovanja velja samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik ali drugo končno napravo, morate postopek zavrnitve izvesti ponovno.

4. Vaše nastavitve piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da piškotke sprejemate samo z vašim dovoljenjem ali na splošno zavračate. Pri tem opozarjamo, da določena spletna mesta brez piškotkov ne delujejo oz. delujejo samo omejeno.

Uporabo piškotkov lahko upravljate in jih po potrebi zavrnete, tako da konfigurirate svoj brskalnik na naslednji način:

Ups!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen