Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Na lokaciji tovarne v Stöcknu priredili veliko zabavo za ljubitelje legendarnih Bullijev

07.08.2017

Hannover/Wolfsburg (Nemčija), 6. avgust 2017 - Popoln podaljšan poletni vikend za vse ljubitelje Bullijev: na lokaciji hannovrske tovarne znamke Volkswagen Gospodarska vozila so za skupno okrog 20.000 ljubiteljev Bullijev iz 18 evropskih držav priredili veliko celodnevno zabavo na prostem. Pop skupina Marquess, pevka Jea in DJ Trio Adaptiv so poskrbeli za sproščeno "bullijevsko vzdušje". Pred tem je bila organizirana parada okrog 350 Bullijev iz vseh šestih generacij tega modela, ki je potekala od Wolfsburga do današnjega kraja proizvodnje modelske serije T v Hannovru. Prireditev je bila zaključni vrhunec štiridnevnega Bulli Summer Festivala  (3.-6. avgust), ki je potekal v Allerparku v Wolfsburgu. Znamka Volkswagen Gospodarska vozila je celotno prireditev podprla kot glavni sponzor.

Prireditve so se udeležili predsedniki uprav, člani delavskih svetov, hannovrski župan Stefan Schostok, predsednik nogometnega kluba Hannover 96 Martin Kind (v klubskem kombiju "Alte Liebe") in znani igralci, ki so sodelovali v paradi Bullijev. Kolona je simbolizirala selitev proizvodnje modela T, ki so jo leta 1956 premestili v deželno glavno mesto Hannover, kjer Transporterje izdelujejo še danes.

Dr. Eckhard Scholz, predsednik uprave znamke Volkswagen Gospodarska vozila, je vozil na čelu s svojim lastnim modelom T1 (letnik 1965, 44 KM, barva: oblačno bela/jezersko modra) in je potem vse navdušence nagovoril pred tovarno Stöcken: "Enkratno doživetje je bilo, da sem se lahko s toliko ponosnimi lastniki Bullijev peljal do tovarne v Hannovru, kjer bomo zdaj z ostalimi navdušenci proslavili zaključek Bulli Summer Festivala. Naši Bulliji so več kot samo prevozno sredstvo. So del lepega življenjskega občutka, ki se vedno vozi z vami - in to velja za vse generacije modela. Ta sproščeni življenjski občutek je bilo mogoče čutiti tudi ves čas festivala. Preprosto lepo je bilo."

Mnogi navdušenci so izkoristili tudi možnost, da so si dodobra ogledali zbirateljske primerke modelov serije T ter si med seboj izmenjali zgodbe in doživetja, povezana z Bulliji. Kajti vsako vozilo ima svojo lastno, zanimivo zgodbo. Bertina Murkovic, namestnica predsednika delavskega sveta: "Bulliji so preprosto kultni kombiji - to je znova potrdil tudi festival. Naša vozila so celotnim generacijam odprla vrata v Evropo in svet. Ta edinstveni občutek svobode je še danes prisoten v vsakem Bulliju. Ljubitelji Bullijev in mnogi sodelavci so skupaj uspeli iz vozila narediti to, kar je danes: največji in najbolj priljubljen multitalent v zgodovini avtomobilizma."

Stefan Schostok, župan deželnega glavnega mesta Hannover, je povedal: "V izjemno veselje mi je bilo, da sem se danes lahko peljal v paradi Bullijev do Hannovra in da sem potem skupaj s številnimi navdušenci lahko proslavljal na proizvodni lokaciji Stöcken. Ne le, da Bulli tukaj že več generacij zagotavlja na tisoče delovnih mest, temveč povsod v svetu velja za sinonim znamke "Made in Hannover". Impresivno je, da se Bulli že več desetletij poraja vedno znova in da je zato priljubljen pri navdušencih vseh starosti. Ta občutek je bil danes na festivalu spet močno prisoten."