Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Specialist za dolge relacije Caddy TGI

18.05.2017

 

 • Nizke emisije in učinkovita poraba stisnjenega zemeljskega plina (CNG)
 • Bogat nabor opreme: večfunkcijski usnjeni volan, navigacijski sistem Discover Media, voznikov sedež z ledveno oporo itd.
 • Konkurenčna prednost: 6-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko DSG

 

 

Kot osebno vozilo, furgon z običajno ali dolgo medosno razdaljo, kombi, Beach: model Caddy ne glede na izbrano izvedbo - po želji z avtomatskim menjalnikom DSG ali ročnim menjalnikom - vedno prepriča na celi črti. Izpolni namreč lahko številne zahteve in želje.

 

Z vidika varovanja okolja in varčnosti se Caddy TGI. Z dosegom pribl. 630 km pri izključno plinskem pogonu oz. celih 860 km (izvedba Maxi) je Caddy TGI v svojem razredu brez konkurence in prekaša vsa druga vozila s pogonom na stisnjeni zemeljski plin, ki so trenutno na voljo v Evropi. Velik doseg je rezultat posebne pogonske zasnove, ki je v osnovi monovalentna (pogon na stisnjeni zemeljski plin s 13-litrskim rezervnim rezervoarjem za bencin). Kombinirana poraba tako znaša le 4,1 kg/100 km oz. 4,3 kg/100 km (Caddy Maxi). Caddy TGI ima pod dnom nameščene štiri plinske jeklenke za 26 kg zemeljskega plina, Caddy Maxi TGI pa ima celo pet jeklenk, ki jih je mogoče napolniti s 37 kg zemeljskega plina. In še: ker so plinske jeklenke pritrjene pod dnom vozila, prostornina tovornega prostora ni nič manjša in znaša do 3.200 l (Caddy) oz. 4.130 l (Caddy Maxi).

 

1,4-litrski motor TGI izpolnjuje določila emisijske stopnje Euro 6. Pri razvoju je osnovo zanj predstavljal novi bencinski motor TSI, pri katerem so bili na primer glava motorja, pogon ventilov, ročični pogon, vodi in ventili prilagojeni za pogon na zemeljski plin. Inženirji so poleg tega prilagodili tudi krmilnik motorja, katalizator in turbopolnilnik na izpušne pline. Vse to je omogočila ustrezna temeljna zasnova bencinskih motorjev TSI.

 

1,4-litrski motor TGI razvije največji navor 200 Nm v območju med 1.500 in 3.500 vrt./min. Najvišjo hitrost Caddy TGI doseže pri 174 km/h (ročni menjalnik) oz. 172 km/h (menjalnik DSG).

 

Poleg plinskih jeklenk imata Caddy TGI in Caddy Maxi TGI vgrajen tudi 13-litrski rezervoar za bencin, ki je potreben za zagon vozila in fazo ogrevanja motorja. Obenem je z njim zagotovljena rezerva za primer, da bi se plinske jeklenke izpraznile, preden bi vozniku uspelo pripeljati do enega od več kot 3.200 bencinskih servisov s stisnjenim zemeljskim plinom v Evropi.  

 

Serijska oprema novega posebnega modela Caddy Edition TGI med drugim vključuje večfunkcijski volan, glavo prestavne ročice in ročico ročne zavore v usnju z okrasnimi šivi. Pri furgonu so poleg tega že serijsko na voljo voznikov in sovoznikov sedež z nastavljivo višino in integriranim predalom, ledvena opora za voznikov sedež ter radio Composition Audio z dvema zvočnikoma in telefonskim vmesnikom. Še bogatejši je nabor opreme za osebni Caddy Edition TGI: med drugim zajema navigacijski sistem Discover Media s šestimi zvočniki, elektronski ojačevalnik govora, priključek USB, telefonski vmesnik oz. paket Connectivity ter po višini in vzdolžno nastavljiv sredinski naslon za roke s skupno tremi držali za pijačo. 

 

Od zunaj je Caddy Edition TGI mogoče prepoznati po napisih Edition nad stranskimi zaščitnimi letvami in na zadnjih dvižnih vratih ter po ploščici z napisom TGI
na B-stebričkih. Ohišji zunanjih ogledal, vratne kljuke in prekrivni element drsnih vrat so lakirani v barvi vozila. V sklopu ponudbe dodatne opreme so za osebni Caddy Edition TGI poleg tega na voljo še odbijača, lakirana v barvi vozila, stranska smernika s kromirano obrobo in zatemnjena stekla.

 

Cene osnovnih izvedb:

 • Caddy Trendline TGI: od 21.725 EUR vklj. z DDV
 • Caddy Trendline TGI z menjalnikom DSG: od 23.763 EUR vklj. z DDV
 • Caddy Maxi Trendline: od 24.211 EUR vklj. z DDV
 • Caddy Maxi Trendline z menjalnikom DSG: od 26.377 EUR vklj. z DDV
 • Caddy furgon TGI: od 20.382 EUR vklj. z DDV
 • Caddy furgon TGI z menjalnikom DSG: od 22.838 EUR vklj. z DDV
 • Caddy Maxi furgon: od 22.782 EUR vklj. z DDV
 • Caddy Maxi furgon z menjalnikom DSG: od 25.237 EUR vklj. z DDV

 

Pojasnilo: CNG je angleška kratica za Compressed Natural Gas (slov. stisnjeni zemeljski plin); za pogon vozila je mogoče uporabljati zemeljski plin, zemeljski plin z biometanom in zemeljski plin z metanom iz procesa ekološkega pridobivanja elektrike; delež biometana je lahko do 100-odstoten.

 

Več o modelu Caddy

Nadaljnji koraki