Meni
Zapri meni
Zapri

Največji doseg po WLTP2

423 km

Čas polnjenja od 5 % do 80 %3:

pribl. 30 minut

ID. Buzz je pripravljen, da na novo definira prihodnost mobilnosti

Tukaj prihaja nova generacija mobilnosti: inovativni ID. Buzz. To je prvi popolnoma električni minibus, ki so ga zasnovali pri znamki Volkswagen: vsestranski, popolnoma povezan in s povsem novo zasnovo. Električni minibus za družine, prijatelje in vsakodnevne izzive - tudi na ozkih ulicah velemesta. Tukaj in zdaj odkrijte vizionarski dizajn ID. Buzza, ki kompaktne mere združuje s prostornostjo in inovativnimi tehnologijami. Doživite novo opredeljen občutek prostornosti z notranjostjo, ki je deloma izdelana iz recikliranih materialov. Naj vas navdušijo obsežne možnosti povezljivosti in digitalne funkcije, kot je pametni koncept osvetlitve ID. Light. Naj vas prepriča sodobna e-mobilnost v novem ID. Buzzu.

Dizajn nove dobe

Vizualno predstavlja poklon prvemu Bulliju, hkrati pa je povsem svojstven. Izrazit dizajn modela ID. Buzz povezuje sodobna proporcionalna razmerja in inovativno tehniko. Po zgledu ikoničnega dizajna prve generacije Bullija je po želji na voljo v štirih dvobarvnih lakiranjih. Prilagodljiva ambientna osvetlitev, opcijsko z do 30 barvami, poskrbi za prijetno vzdušje v notranjosti vozila. Slednja pa s svojim popolnoma na novo zasnovanim konceptom z udobno nastavljivimi sedeži nudi več prostora in prilagodljivo notranjost, hkrati pa je sedaj enostavnejše tudi natovarjanje. Opcijska električna zadnja dvižna vrata lahko namreč po želji odprete tudi z gibom z nogo - ne da bi pri tem morali vzeti ključ iz žepa ali torbice. To vam omogoča opcijska funkcija Easy Open. S pametnimi funkcijami, maksimalnim doživetjem prostora in svojim inovativnim svetlobnim dizajnom novi ID. Buzz prepriča na celi črti.

Trajnostna mobilnost na celi črti

Celovita trajnostna naravnanost je ključ do podnebno prijaznejše prihodnosti - to je naša ambicija z novim ID. Buzzom. Zato vam ga bomo dostavili z nevtralno bilanco CO24, poleg tega pa je z opcijo ID. Charger1 na voljo tudi ustrezna, opcijska stenska polnilna postaja. Če svoj ID. Buzz poleg tega polnite s certificirano zeleno elektriko Volkswagen Naturstrom®1, se boste vozili popolnoma brez lokalnih emisij CO2 in prijazno do podnebja - do 423 kilometrov daleč2. Od sodobnega električnega vozila za vsakodnevno uporabo se pričakuje, da je primerno za dolge razdalje in da lokalno ne ustvarja emisij CO2. Novi ID. Buzz bo spremenil individualno mobilnost in nam pokazal pot v okolju prijazno prihodnost. Ker so v notranjosti na številnih mestih namesto živalskega usnja uporabljeni reciklirani materiali - na primer pri sedežnih prevlekah, talnih oblogah in dekorativnem stropu - je udobje v popolnem sozvočju s trajnostjo.

Doživite tehnologijo prihodnosti že danes

Povezana sedanjost in prihodnost: novi ID. Buzz navdušuje s številnimi digitalnimi funkcijami. S tehnologijo Car2X lahko ID. Buzz komunicira z drugimi povezanimi udeleženci v prometu. Tako boste lahko že vnaprej obveščeni o morebitnih nevarnostih in zastojih na poti.5 Po želji je lahko opremljen z več kot 30 asistenčnimi sistemi, odlično vidljivost pa omogočajo opcijski matrični LED-žarometi - novi ID. Buzz tako nudi visoko stopnjo udobja in kakovosti. S fiksno vgrajeno SIM-kartico je vedno povezan s spletom: tako bodo digitalne funkcije v ID. Buzzu enostavno posodobljene. Z brezžičnimi posodobitvami6 prek storitev We Connect7 je programsko opremo sistemov mogoče posodobiti popolnoma preprosto s pritiskom na tipko. 

ID. Buzz: nova dimenzija električne mobilnosti

Inovativna prostorska zasnova

Na zunaj in od znotraj: novo merilo za prostornost

Skupno doživetje okolju prijazne mobilnosti - s celotno družino ali na izletu s prijatelji, tako v mestu kot na podeželju: novi ID. Buzz je vsestranski model, primeren za vsakodnevno rabo in udoben - tudi zaradi majhnega obračalnega kroga, ki meri le nekaj več kot 11 metrov. V notranjosti popolnoma nova prostorska zasnova z optimalno izrabo prostora zagotavlja tudi veliko prostora za noge. Udobno nastavljivi sedeži ID. Buzza povečujejo prilagodljivost. Še celo z vsemi potniki na krovu ima petsedežnik veliko prostora za prtljago, saj ima za drugo sedežno vrsto6 do 1.121 litrov prtljažne kapacitete.

ID. Buzz Box

Vse vključeno: mobilni prostor za shranjevanje za na pot

Za preprosto vzdrževanje reda: veliki zaboj ID. Buzz Box je prilagodljiva funkcija v futuristično zasnovanem dizajnu. Tako boste vse vsakdanje stvari lahko hitro in učinkovito ter premišljeno shranili v notranjosti vozila - med voznikom in sovoznikom. Steklenice s pijačo, sončna očala in podobno bodo tako varno pospravljeni v večfunkcijskem, odstranljivem zaboju za shranjevanje, hkrati pa jih boste preprosto lahko vzeli s seboj, ko bo čas za počitek. Praktično za na pot: poleg predalov, ki nudijo veliko prostora za shranjevanje, je mobilni zaboj ID. Buzz Box opremljen tudi z odpiračem za steklenice in strgalom za led, ki sta shranjena v zgornjem predalu. Ko je zaboj odstranjen, s tem pridobite optimalen dostop do zadnjega dela vozila, hkrati pa nastane prilagodljiv prostor med sprednjima sedežema. Tako deluje pametna izraba prostora.

Infotainment

Dobrodošli v digitalnem svetu

Digitalni kombinirani instrument, internetna povezava, mobilne spletne storitve in integrirano glasovno upravljanje - v novem ID. Buzzu vas pričakujejo najsodobnejše tehnologije na visoki ravni. Armaturna plošča ID. Buzza nudi možnosti za shranjevanje skoraj vsega - tudi vašega pametnega telefona, ki ga po želji lahko polnite indukcijsko. Prek vmesnika App-Connect lahko glasbo, zvočne knjige ali sporočila preprosto prenesete na opcijski, 30,5 cm (12 palcev) veliki barvni zaslon na dotik, s katerim je opremljen infotainment sistem. Z infotainment sistemom lahko sicer udobno upravljate številne funkcije - med drugim tudi predvajanje digitalnega radia DAB+. Pametne storitve in funkcije v sklopu We Connect6 vaš ID. Buzz povezujejo s svetom informacij in vaš pametni telefon z aplikacijo We Connect ID. spremenijo v daljinski upravljalnik. Tako boste zlahka ohranjali nadzor nad svojim vozilom in boste lahko celo upravljali nekaj funkcij, tudi če ne boste sedeli v vozilu. V kombinaciji z številnimi opcijskimi priključki USB-C vam ID. Buzz med drugim omogoča odlično povezljivost in zabavo.

Zasnova luči

Sodobna osvetlitev, ki komunicira z vami

Simpatična podoba ID. Buzza je v veliki meri rezultat sodobne zasnove luči. Ko se z avtomobilskim ključem (velja za vozila z opcijskim sistemom Keyless Access za zaklepanje in zagon brez ključa), približate vozilu, se opcijski matrični LED-žarometi električno dvignejo in zasvetijo - kot da bi ID. Buzz odprl oči in vam tako zaželel dobrodošlico. V notranjosti vas nato s svetlobnim znakom in tihim zvokom pozdravi še interaktivni sistem ID. Light, poleg tega pa vas v kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom še preprosteje vodi skozi promet. Med vožnjo za prijetno vzdušje poskrbi 10 serijskih ali 30 opcijskih barv ambientne osvetlitve s posredno svetlobo. Skupno je mogoče sočasno izbrati dve barvi. Jakost osvetlitve je mogoče individualno nastavljati za štiri ločena območja. S funkcijo Coming Home/Leaving Home ID. Buzz razsvetljuje temo: ko pridete do vozila ali ko ga želite zapustiti, vam žarometi in svetlobna projekcija osvetlijo pot. Inovativna svetlobna tehnologija v ID. Buzzu redno poskrbi za vsakodnevne svetle trenutke. 

Aluminijasta platišča

Zaokrožujejo prepričljivo oblikovno zasnovo: platišča ID. Buzza

Seveda lahko zunanjo podobo novega ID. Buzza prilagodite svojim željam. Poleg barvne sheme odločilno vlogo igra predvsem izbira platišč. Glede na kombinacijo ID. Buzz dobi povsem individualen značaj. Izberete lahko športna ali elegantna, črna ali pa rajši dvobarvna v kombinaciji črne in srebrne barve: svoja najljubša platišča lahko poiščete med petimi aluminijastimi platišči in enimi jeklenimi platišči s polnimi kolesnimi pokrovi, ki so na voljo v dimenzijah od 18 do 21 palcev. Z velikimi platišči ID. Buzz naredi sijajen vtis.

Popolnoma povezan: povezljivost in tehnologija

Brezžične posodobitve

Posodobitve programske opreme povečujejo funkcionalnost digitalnih sistemov v vašem ID. Buzzu. Te je z brezžičnimi posodobitvami7 v kombinaciji s pogodbo za We Connect6 mogoče redno posodabljati in nadgrajevati - čisto brez obiska servisa. To gre povsem preprosto: brezžične posodobitve7 se med vožnjo prenesejo v ozadju prek dostopa do mobilnega omrežja v vašem ID. Buzzu. Ko je takšna posodobitev na voljo, se v infotainment sistemu prikaže sporočilo in ID. Buzz vas vodi skozi korake do namestitve. Medtem ko je vaš ID. Buzz parkiran - na primer ponoči - se izvede dokončna namestitev in že ob naslednjem zagonu lahko uživate v posodobljenih in izboljšanih funkcijah. Tako boste vedno na tekočem in boste tudi po nakupu ID. Buzza lahko uživali sadove našega najsodobnejšega digitalnega razvoja.

Car2X

Vozila, ki v cestnem prometu komunicirajo med seboj, lahko poskrbijo za manj zastojev in opozorijo na nevarnost. Tehnologija Car2X večkratno poveča radij senzorjev vozila, saj v izračun trenutne splošne situacije vključi tudi informacije drugih udeležencev v prometu in infrastrukture. Z uporabo pametne programske opreme in elektronike je mogoče varnost dvigniti na novo raven. Tak primer je storitev "Opozarjanje na lokalne nevarnosti". Modeli ID. na primer med seboj komunicirajo na razdalji do 800 metrov in v milisekundah. Električni avtomobili s številnimi senzorji dovolj zgodaj zaznajo morebitne nevarnosti in prek radijskega WLAN-signala nanje samodejno opozorijo druge bližnje udeležence v prometu.

ID. Light

Digitalni pomočniki vedno bolj olajšujejo naš vsakdanjik, tudi v novem ID. Buzzu. Njegov inovativen koncept luči ID. Light potnike v vozilu intuitivno podpira z inteligentnimi svetlobnimi znaki. V obliki ozkega svetlobnega traku ob spodnjem robu vetrobranskega stekla vizualno komunicira z vami in vam skupaj z opcijskim navigacijskim sistemom pomaga, da v prometu ostanete bolj sproščeni. Z različnimi svetlobnimi impulzi ID. Light na primer ponazarja, v katero smer je glede na navigacijo treba zaviti v nadaljevanju, ali je ID. Buzz pripravljen za vožnjo ali se njegova baterija ravno polni. Poleg tega se ob izstopanju poslovi od vas s posebnim svetlobnim znakom.

Asistenčni sistemi

Z več kot 30 opcijskimi asistenčnimi sistemi in možnostjo komunikacije z drugimi vozili je ID. Buzz že zdaj pripravljen na mobilnost prihodnosti. Razpon pametnih asistenčnih sistemov se razprostira od prvič realizirane funkcije za avtomatsko parkiranje in odparkiranje prek opozoril in obvestil o nevarnostih v bližnji okolici (Car2X) pa vse do najnovejše različice opcijskega sistema Travel Assist z množicami podatkov8, ki lahko namesto vas ohranja smer na voznem pasu in nastavljeno najvišjo hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil. Pri tem si Travel Assist pomaga z množicami podatkov, med drugim v okviru funkcije prilagodljivega vodenja po voznem pasu, ki aktivno ohranja vozilo na sredini voznega pasu. Pri tem se Travel Assist z množicami podatkov prilagodi vašemu načinu vožnje in lahko ustrezno zamakne sredinsko linijo - bodisi v levo ali v desno8. Poleg tega vam Travel Assist z množicami podatkov na avtocesti po želji tudi aktivno pomaga pri menjavi voznega pasu8. Če so na voljo množice podatkov, sistemu Travel Assist z množicami podatkov za ohranjanje smeri zadostuje omejevalna črta le na eni strani voznega pasu, na primer na regionalnih cestah brez sredinske črte8. Dodatno je Travel Assist z množicami podatkov opremljen še s prediktivnim tempomatom in asistenco za ovinke. Tako lahko hitrost vozila prilagaja veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.)8. Prediktivno delujejo tudi opcijski matrični LED-žarometi IQ. Light. V kombinaciji s funkcijo Dynamic Light Assist se segmenti luči pri nočnih vožnjah dinamično vklapljajo in izklapljajo ter osvetlijo ovinek, še preden do konca zasučete volan.9 Pri tem vam ID. Light v kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom pomaga, da v prometu ostanete bolj sproščeni, tako da navodila vgrajenega infotainmenta in asistenčnih sistemov pretvarja v preprosto razumljive svetlobne signale. Inovativen in popolnoma povezan: z ID. Buzzom boste do cilja prispeli bolj udobno.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen