Meni
Zapri meni

Impresum Varstvo podatkov

 

Izjava o varstvu podatkov

Zelo smo veseli, da ste izrazili zanimanje za naše podjetje. Varstvu vaših osebnih podatkov med uporabo naših spletnih strani www.vw-gospodarska.si posvečamo zelo veliko pozornosti. V nadaljevanju vam zato posredujemo informacije o obdelavi osebnih podatkov. Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovorno podjetje Porsche Slovenija d.o.o. kot uvoznik za Volkswagen Gospodarska vozila. Podjetje Porsche Slovenija d.o.o. pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov dosledno upošteva veljavne predpise o varstvu podatkov. Družbi Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

S to izjavo o varstvu podatkov vas želimo seznaniti o naravi, obsegu in namenu zbiranja, uporabe in obdelave osebnih podatkov. Poleg tega s to izjavo o varstvu podatkov seznanimo posameznike o njihovih pravicah.

Ta izjava o varstvu podatkov velja samo za spletno stran www.vw-gospodarska.si in povezane podstrani, ne pa tudi za spletne strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe. Preverite izjave o varstvu podatkov za spletne strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe, saj teh spletnih strani ne moremo nadzorovati in družba Porsche Slovenija d.o.o. zato ne odgovarja za njihove vsebine in ukrepe v zvezi z varstvom osebnih podatkov.

1. Varnost podatkov

1.1. Družba Porsche Slovenija d.o.o. je za zaščito vaših podatkov sprejela ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim varujejo pred izgubo, manipulacijo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike. Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem obvestili nemudoma in po možnosti v 72 urah.

1.2. Upoštevajte, da ste sami odgovorni za varno hrambo in varovanje tajnosti svojih uporabniških podatkov ali gesel, ki so vam bila predana ali posredovana.

2. Uporaba s strani mladoletnih oseb

2.1. Treba je opozoriti, da lahko vse obdelave osebnih podatkov uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 14 let. Sodelovanje v različnih dejavnostih (nagradne igre, prijave na prireditve ipd.) na Facebookovi strani in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod to starostno mejo nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov. Če bi kljub temu prišlo do takšne obdelave podatkov, jo bomo ustavili takoj, ko izvemo zanjo.

3. Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

3.1. Podatki, ki jih posredujete vi Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko si dopisujete z nami ali izpolnite obrazec s podatki na naši spletni strani, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za spodaj opisane namene (glejte točki 5 in 6).

3.2. Podatki, ki jih zbiramo mi Ko obiščete našo spletno stran, so osebni podatki tehnično samodejno zajeti na podlagi piškotkov. Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete pod točko 7 ter v našem pravilniku o uporabi piškotkov.

4. Partnerji

Družba Porsche Slovenija d.o.o. ne izvaja vseh obdelav osebnih podatkov sama, temveč ob podpori profesionalnih partnerjev, in sicer podjetij iPROM s sedežem v Ljubljani, Porsche Informatik GmbH in Porsche Konstruktionen KGs sedežem v Salzburgu in Vivid Planet Software GmbH s sedežem v kraju Henndorf am Wallersee, ki delujejo po naročilu družbe Porsche Slovenija d.o.o.

Partnerji, ki so bili skrbno izbrani, z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi skrbijo, da se obdelava vaših podatkov izvaja v skladu z določbami o varstvu podatkov in je zagotovljena zaščita vaših pravic. Partnerji posredovanih osebnih podatkov ne smejo uporabljati za lastne ali reklamne namene ali jih posredovati tretjim osebam.

Poleg tega tudi družba Porsche Slovenija d.o.o. podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje.

5. Obdelava podatkov, za katero ni potrebna privolitev

Splošni kontaktni obrazec:

 • Kontaktni obrazec (informacijski material o modelih, nakupu vozila, financiranju vozila, poizvedba glede servisnega termina, dopolnilna oprema, pohvala in kritika, drugo): Ko oddate kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij1 (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, izbrane storitve, informacije o izbranem trgovcu in besedilo vaše poizvedbe).
 • Namen: Odgovor na vašo poizvedbo.
 • Utemeljitev: Zakoniti interes za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas hrambe: 12 mesecev.

Neobvezna polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Testna vožnja

 • Če individualno konfigurirate vozilo ali izberete novo vozilo, imate še dodatno možnost, da se dogovorite za testno vožnjo. Ko oddate kontaktni obrazec za testno vožnjo, se vaši osebni podatki kategorij2 (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: Priprava in izvedba testne vožnje.
 • Utemeljitev: Izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 12 mesecev.

Neobvezna polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Nova vozila na zalogi

 • Ko oddate kontaktni obrazec za poizvedbo vozil na zalogi, se vaši osebni podatki kategorij3 (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: Priprava in izvedba nakupa vozila na zalogi.
 • Utemeljitev: Izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 12 mesecev.

Neobvezna polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Iskalnik takoj razpoložljivih vozil

 • Pri pošiljanju vaše poizvedbe, tj. nova vozila, ki ustrezajo vašim kriterijem iskanja, se obdelajo vaši osebni podatki v poljih za kontakt (e-poštni naslov + carLOG ID).
 • Namen: Pošiljanje poizvedbe.
 • Utemeljitev: Izpolnitev pogodbe ali vaše zahteve.
 • Čas hrambe: Dokler je poizvedba aktivirana.

Web Car Configurator (CC)

 • Ko oddate kontaktni obrazec za konfigurator, se vaši osebni podatki kategorij4 (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: Priprava in izvedba nakupa novega vozila.
 • Utemeljitev: Izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 12 mesecev.

Neobvezna polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Moj seznam

 • Pri shranjevanju vozila (konfiguracija, vozilo na zalogi in testno vozilo) se obdelajo in shranijo vaši osebni podatki kategorij5, ki so zajeti v carLOG (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, podatki o prijavi).
 • Namen: Shranjevanje za nadaljnjo obdelavo in ponovni priklic osebnih podatkov o vozilu.
 • Utemeljitev: Zakoniti interes oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 12 mesecev.

Neobvezna polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Spletna rezervacija

 • Na spletni strani lahko rezervirate vozilo. Ko oddate obrazec za rezervacijo, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (izbran avtomobil, kontaktni in identifikacijski podatki, informacije o izbranem trgovcu). Obstajata dve možnosti rezervacije. S povezavo na portal za stranke carLOG, s čimer se vaši osnovni podatki kategorije* (kontaktni in identifikacijski podatki) prikličejo neposredno iz carLOG-a. Ali pa s prijavo gosta, s čimer se vaši navedeni podatki avtomatizirano obdelajo.
 • Za izvedbo avtorizacije se vaši podatki posredujejo ponudniku plačilnih storitev Six Payment Services. V primeru izvedene rezervacije vozila prejmete avtomatizirana e-poštna obvestila.
 • Namen: sklenitev dogovora za spletno rezervacijo vozila, ki predstavlja predpogodbeno poslovno razmerje.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 7 let; če se poizvedba ne konča s sklenitvijo kupoprodajne pogodbe, se vaši podatki najpozneje po 2 mesecih izbrišejo.

*Natančna podatkovna polja: nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, hišna številka, poštna številka, kraj, e-pošta, izbrani trgovec, telefonska številka, rezervirano vozilo.

Storitev spletne rezervacije

 • Stranke servisne delavnice lahko s spletno rezervacijo na domači strani avtohiše kadarkoli in ne glede na delovni čas sami rezervirajo svoj servisni termin. Obstajata dve možnosti uporabe spletne rezervacije. Prva je, da se povežete na portal za stranke carLOG, pri čemer se vaši osnovni podatki iz kategorije6 (kontaktni in identifikacijski podatki) prevzamejo neposredno iz baze carLOG. Druga pa je, da se prijavite kot gost, s čimer se vaši navedeni podatki kategorije7 (izbrane storitve in izdelki, kontaktni in identifikacijski podatki, podatki o vozilu) samodejno obdelajo za pripravo servisnega termina.
 • Namen: Rezervacija in izvedba servisnega termina.
 • Utemeljitev: Izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 12 mesecev.

Neobvezna polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

6. Obdelave podatkov, za katere je potrebna privolitev

Porsche Slovenija d.o.o. obdeluje osebne podatke, navedene v točki 3, za naslednje namene:

Prijava na e-novice:

 • Podatki kategorij8 (kontaktni in identifikacijski podatki), ki se pošljejo pri vsaki prijavi, se uporabijo samo za pošiljanje e-novic. Za pošiljanje e-novic uporabljamo e-poštni naslov, ki ga navedete. Potrebujemo tudi vašo potrditev, da se vi, kot lastnik e-poštnega naslova, strinjate s prejemom (t.i. dvojni »opt-in«). Prejemanje e-novic lahko kadar koli prekličete prek za to predvidene možnosti odjave v e-novicah ali prek e-poštnega naslova info(kwfat)volkswagen(kwfdot)si.
 • Namen: Pošiljanje informacij o izdelkih, storitvah in dogodkih.
 • Utemeljitev: Privolitev.
 • Čas hrambe: Dokler se pošiljajo e-novice in ne pride do preklica.

Neobvezna polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Naročilo kataloga:

 • Kontaktni obrazec (katalogi/cene): Ko oddate kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij9 (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, informacije o pristojnem trgovcu). Naročilo lahko kadar koli prekličete prek e-poštnega naslova info(kwfat)vw-gospodarska(kwfdot)si.
 • Namen: Pošiljanje informacij o izdelkih, storitvah in dogodkih.
 • Utemeljitev: Privolitev.
 • Čas hrambe: Do opravljenega pošiljanja ali do preklica privolitve v času obdelave.

Neobvezna polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

7. Piškotki in vtičniki za družbena omrežja

7.1. Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna besedilna datoteka, v kateri se shranijo internetne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Vaš internetni brskalnik prenese piškotke, ko prvič obiščete neko spletno stran. Ko to spletno stran naslednjič obiščete z isto napravo, se piškotek in shranjeni podatki vrnejo na spletno stran, ki jih je ustvarila (lastni piškotki) ali pa pošljejo na drugo spletno stran, ki ji pripada (piškotki tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom nekoč že prikazali, ter tako v nekaterih primerih prilagodi prikazano vsebino.

7.2. Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, preberite v našem pravilniku o uporabi piškotkov.

8. Pravice posameznikov

V zvezi z obdelavo podatkov lahko uveljavljate naslednje pravice, ki vam pripadajo:

8.1. Pravica do informiranosti Zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši osebni podatki.

8.2. Pravica do popravka Če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo. Če ste ustvarili uporabniški račun, lahko kadar koli dostopate do svojih osebnih podatkov in jih popravite ali dopolnite sami. Poleg tega lahko uporabniški račun tudi kadar koli zaprete.

8.3. Pravica do izbrisa Izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če je namen, za katerega so bili zajeti, opuščen, če je prišlo do nezakonite obdelave, če obdelava nesorazmerno posega v vaše zakonite interese zaščite osebnih podatkov ali če je bila za obdelavo podatkov potrebna privolitev, ki ste jo preklicali. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd.

8.4. Pravica do omejitve obdelave Omejitev obdelave svojih podatkov lahko zahtevate, če:

 • dvomite v pravilnost svojih podatkov, in sicer za čas, v katerem lahko pravilnost podatkov preverimo;
 • je obdelava vaših podatkov nezakonita, vendar ne želite izbrisa in namesto tega zahtevate omejitev uporabe podatkov;
 • podatkov za predviden namen ne potrebujemo več, vi pa jih še vedno potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; ali
 • ste vložili ugovor proti obdelavi podatkov.

8.5. Pravica do prenosljivosti podatkov Od nas lahko zahtevate, da vam vaše podatke, ki ste nam jih dali na voljo, posredujemo v strukturirani, splošno razširjeni in strojno čitljivi obliki, če podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali za namene izvrševanja pogodbe ter obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.

8.6. Pravica do ugovora Če vaše podatke obdelujemo za opravljanje nalog, ki so v javnem interesu, za izvrševanje javne oblasti ali pa se pri obdelavi sklicujemo na nujnost zaščite naših zakonitih interesov, lahko vložite ugovor proti takšni obdelavi podatkov, če obstajajo prevladujoči interesi za zaščito vaših podatkov. Pošiljanje oglasov lahko kadar koli prekličete brez navedbe razlogov.

8.7. Pravica do pritožbe Če menite, da pri obdelavi vaših podatkov nismo upoštevali slovenske ali evropske zakonodaje o varstvu podatkov in smo s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. Seveda imate tudi pravico, da se pritožite pri slovenskem pristojnem organu za varstvo podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu.

8.8. Pravica do preklica Vse vaše privolitve lahko kadarkoli in neodvisno drugo od druge prekličete. S preklicem vaših podatkov od tistega trenutka dalje ne obdelujemo več v namene, ki so opredeljeni v privolitvi, in tako ni več mogoče uveljavljati ustreznih pravic, ugodnosti ipd.

Te pravice lahko uveljavljate neposredno pri podjetju Porsche Slovenija d.o.o. z obvestilom na e-poštni naslov info(kwfat)vw-gospodarska(kwfdot)si. V primeru dvoma lahko zahtevamo dodatne informacije za potrditev vaše identitete. To je za zaščito vaših pravic in vaše zasebnosti.

9. Sprememba izjave o varstvu podatkov

Ta izjava o varstvu podatkov je bila nazadnje posodobljena 16. 10. 2018. Bistvene spremembe izjave o varstvu podatkov objavimo na začetni strani našega spletnega mesta za obdobje 30 dni. Z nadaljevanjem uporabe našega spletnega mesta se strinjate z morebitnimi spremembami.

10. Odgovorna oseba za varstvo podatkov

Odgovorni:

Porsche Slovenija d.o.o.
Bravničarjeva ulica 5
1000 Ljubljana

Oseba, odgovorna za varstvo podatkov,
je dosegljiva na elektronskem naslovu
dpo.pslo(kwfat)porsche(kwfdot)si

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen