Meni
Zapri meni

Svetovna premiera: Novi Multivan

Svetovna premiera: Novi Multivan

Vsak novi Multivan svoje oboževalce že od nekdaj navdušuje z edinstvenimi in novimi posebnimi značilnostmi. Novi Multivan ni izjema – je več kot le vozilo. Je stičišče, prostor za potrebe različnih generacij, prostor, ki je hkrati dom in prevozno sredstvo.

Ko vozilo postane zbirna točka

Novi Multivan je večnamensko vozilo, ki se lahko prilagodi neštetim konceptom mobilnosti. Zunanjost in notranjost sta zato bili popolnoma na novo oblikovani, seveda ob upoštevanju karakteristik Multivana. Kajti novi Multivan vedno pomeni večnamenskost, funkcionalnost in vsestranske lastnosti v kombinaciji z inovativnimi funkcijami. Zaradi več kot dvajsetih asistenčnih sistemov je novi Multivan zdaj še varnejši. V kombinaciji z izboljšano povezljivostjo in integracijo storitve Amazon Alexa3 je dokaz sodobnih inovacij. K temu lahko prištejemo še številne posebne značilnosti: Od novega panoramskega strežnega okna4 in prvega priključnega hibridnega pogona4 do na novo zasnovanega koncepta notranjosti vozila, ki večnamenskost Multivana dviga na novo raven.

Karizmatični dizajn: Z estetskim poudarkom znotraj in zunaj

Zunanjost

Privlačna zunanjost

Tudi vizualno se novi Multivan s svojim čistim, brezčasnim dizajnom zgleduje po svojih predhodnikih, vendar z novo interpretacijo tradicionalnega dizajna. Klasično dvobarvno lakiranje4 je pri novem Multivanu poudarjeno z elegantnim pokromanim trakom4, ki se razteza po sredini od žarometov do zadka. Eleganten koncept luči z matričnimi žarometi LED IQ.Light5 na zunanji strani dopolnjujejo serijske zadnje luči LED in projekcijska luč6  - vaš novi Multivan vas namreč ob vstopu pozdravi in na tla projicira silhueto Multivana. Nov zunanji dizajn dopolnjuje velika izbira elegantnih barv in platišč, npr. 19-palčna platišča4. Tako lahko svoj novi Multivan uredite povsem po svojem okusu.

 

Matrični žarometi LED IQ.Light

Združujejo estetiko in varnost

Novi matrični žarometi LED IQ.Light5 z dnevnimi lučmi LED niso samo estetski poudarek, po katerem je Multivan prepoznaven že od daleč, ampak so tudi zelo inteligentni. Krmiljenje luči namreč prepozna vozne razmere in interaktivno zasenčene luči preklopi v dolge. Zagotavlja optimalno osvetlitev cestišča, saj funkcionalna oprema vključuje tudi trajne dolge luči »Dynamic Light Assist«, ki ne slepijo drugih udeležencev v prometu. Žaromet IQ.Light zazna nasproti vozeča vozila in lahko selektivno izklopi posamezne svetlobne stožce ter tako prepreči zaslepitev nasproti vozečih vozil. Luč pa ni samo zelo odzivna. Zaradi inovativnega sistema kamer in radarskega sistema dinamična osvetlitev ovinke osvetli še preden začnete zavijati. Tako inteligentni sistem skrbi, da se lahko posvetite tistemu, kar je zares pomembno: vožnji.

.

Osvetljena kromirana letev

Ko luč postane značilna lastnost

Za nas predstavlja estetski poudarek: osvetljena kromirana letev4 na mreži hladilnika. S kromirano letvijo med sprednjimi žarometi, ki je tukaj prvič nameščena v gospodarska vozila Volkswagen, svetlobno podobo znamke Volkswagen še nadgrajujemo. Tako igra svetlobe spredaj ni samo paša za oči, temveč tudi značilna lastnost vozila. Vsak, ki bo ponoči pogledal v vzvratno ogledalo, bo takoj prepoznal, da se mu približuje novi Multivan.

 

Notranjost in ambientna osvetlitev

Eleganten videz notranjosti

Notranji dizajn je prežet z visokokakovostnimi materiali, ki novemu Multivanu dajejo prefinjen videz vrhunskega vozila. Optimizirana, lebdeča armaturna plošča z digitalnim prikazom ima urejen in visokokakovosten videz. S serijskim usnjenim večfunkcijskim volanom s 100 % ročnim prestavljanjem (tiptronic) izpolnjuje vsa pričakovanja. Poleg tega novi Multivan ponuja notranjost po vašem okusu. Z večbarvno ambientno osvetlitvijo se lahko sami odločite, v katerih barvah bo žarela vaša notranjost. Naj bo to bela svetloba za iskanje izgubljenih predmetov, topli rumeni toni za sproščujoč večer ali pisana igra barv - vaše vozilo, vaš barvni dizajn.

 

Ko pogon postane izbira

Novi Multivan je na voljo s številnimi pogonskimi sistemi, ki jih še ne poznate. Poleg serijskega avtomatskega menjalnika Shift-by-Wire je naše vsestransko vozilo sedaj na voljo tudi kot priključni hibrid4, s katerim boste v vožnjo uživali na povsem nov način. Z novim Multivanom e-HYBRID se lahko po mestu peljete v popolnoma električnem načinu brez emisij CO2 in skoraj neslišno. Hkrati je zaradi velike litij-ionske baterije s 13 kWh (bruto zmogljivost) doseg zasnovan tako, da vam omogoča premagovanje povprečnih vsakodnevnih razdalj v popolnoma električnem načinu. Pri novem Multivanu e-HYBRID je sistemska moč elektromotorja s turbo bencinskim motorjem (TSI) 160 kW/218 KM. Uživajte v novi izkušnji vožnje - s povsem novim udobjem pri vožnji, ki ga ponuja Multivan, in vrhunskim upravljanjem na ravni osebnih vozil višjega razreda. Čas mirovanja vozila lahko izkoristite tako, da Multivan napolnite z električno energijo prek gospodinjske električne vtičnice, na primer z lastnim polnilnikom MOON Charger7.

 

Pravi Multivan: večfunkcionalnost in primernost za vsakdanjo rabo

Okreten in kot nalašč za mestno vožnjo

Ko se gibanje pretvori v dinamiko

Novi Multivan ponuja izboljšano upravljanje in dinamično udobje vožnje na ravni osebnih vozil višjega razreda. Na voljo sta osnovni model (4,98 m) in podaljšana različica (5,18 m), pri čemer sta obe različici vozila z 1,90 m nižji, stojna višina pa ostaja nespremenjena. Panoramsko strešno okno4 novemu Multivanu ne zagotavlja le občutka večje prostornosti, temveč tudi večjo stojno višino. Največja prostornina prtljažnika je pri podaljšani različici s panoramskim strešnim oknom 4.053 litrov (s tovorom v višini strehe vse do prve vrste sedežev), za tretjo vrsto sedežev v prtljažniku pa je prostornina prtljažnika 763 litrov (469 litrov pri osnovnem modelu). Čeprav so zunanje mere nekoliko skromnejše, je notranjost prostornejša. To pomeni, da se novi Multivan odlično znajde tudi v mestu - zlasti skupaj s številčnimi asistenčnimi sistemi ga je mogoče v mestnem vrvežu upravljati kot osebno vozilo.

 

Večfunkcijska mizica

Prilagodljiva oblika, funkcija in pozicioniranje

Novi Multivan je sinonim za še več svobode, to pa velja tudi za novo razvito večfunkcijsko mizico4 v notranjosti. Mogoče jo je postaviti skoraj kamor koli, saj jo preprosto potisnete vzdolž vodil. Če stranice večfunkcijske mizice z inovativno tehnologijo zaklepanja zložite in mizico potisnete v podnožje, postane ne le precej ožja in nižja, temveč dobi kot večfunkcijski element tudi povsem novo funkcijo. Ko je potisnjena povsem naprej med sprednja sedeža, lahko zahvaljujoč predalom za shranjevanje in držalom za pijačo postane večfunkcijska sredinska konzola.

 

Sistem posameznih sedežev

Prilagodljivi, lažji in z možnostjo ogrevanja

Ena od glavnih prednosti novega Multivana so zložljivi in enostavno odstranljivi posamezni sedeži v zadnjem delu vozila, ki omogočajo še lažje razporejanje sedežev. Sedeži, ki gledajo drug proti drugemu4, z večfunkcijsko mizico4 na sredini, vsi sedeži v smeri vožnje ali celo brez sedežev za prevoz večjih predmetov - razporeditev sedežev lahko spremenite v le nekaj preprostih korakih. Zahvaljujoč sistemu posameznih sedežev lahko sedeže zdaj odstranite tudi le na eni strani vozila in tako prevažate ljudi ali okorne predmete, kot so e-kolesa. Poleg tega nova zasnova sedežev omogoča približno 25-odstotni prihranek teže. Dodatna prednost: Prvič je mogoče ogrevati zunanje sedeže v potniškem prostoru4 - tako bo tudi potnikom na zadnjih sedežih v hladnih zimskih dneh prijetno in toplo.

 

Ko se udobje primerja z najvišjim razredom

Panoramsko strešno okno

Ko streha postane nebo

Popolna novost v novem Multivanu je posebej veliko dvodelno panoramsko strešno okno4 - takšnega v Multivanu še ni bilo. Občutek večje prostornosti in nekoliko večja stojna višina, ki ju zagotavlja to strešno okno, skrbita za še večje udobje. Čez dan uživajte v notranjosti, obsijani z naravno svetlobo, ponoči pa v nepozabnih trenutkih pod zvezdnatim nebom. Premaz »LowE« v lepljenem varnostnem steklu pri tem toplotno sevanje zmanjša za 78 odstotkov. Za potnike v potniškem prostoru to pomeni: zleknite se in uživajte.

 

Kakovostni materiali

Vrhunski materiali v notranjosti

Ne le, da novi Multivan zagotavlja občutek pri vožnji, značilen za osebna vozila, tudi v notranjosti se ponaša z visokokakovostnimi materiali na ravni osebnih vozil višjega razreda. To utelešajo novo razviti dekorativni vložki »Dark Woodgrain Optic«4 ali »Metal Grid«9 ter dvobarvno, kontrastno sedežno oblazinjenje, kot je usnje »Savona«4. Za poseben poudarek poskrbijo tudi ergonomsko oblikovani in povezani zaslonski prikazi, ki armaturni plošči dajejo urejen in prefinjen videz.

 

Ergonomija sedenja in odlagalna mesta

Ko sredinska konzola postane središče dogajanja

Sedeži v novem Multivanu so bili popolnoma na novo zasnovani, tudi z vidika udobja, kot sistem posameznih sedežev. V okviru dodatne opreme so na voljo naši komfortni sedeži s certifikatom AGR4 ter pomnilniškimi in masažnimi funkcijami. Dodaten element, ki skrbi za udobje v notranjosti: številna odlagalna mesta. V vozniški kabini, na vratih, pod sedeži ali na večfunkcijski mizici4, ki služi kot sredinska konzola: za red je v novem Multivanu dobro poskrbljeno. V njem je dovolj prostora za odlaganje predmetov, kot so tablični računalniki ali steklenice s pijačo.

 

Vstop in izstop

Dvoja drsna vrata – odprite jih brez ključa in se odpeljite

Novi Multivan je zdaj serijsko na voljo z dvojimi drsnimi vrati. Skladno z njimi smo optimizirali vstopanje in izstopanje iz vozila. V okviru dodatne opreme je novi Multivan namreč na voljo s funkcijo Easy-Open4, ki omogoča odpiranje drsnih vrat in dvižnega pokrova prtljažnika z upravljanjem z gestami. Vse, kar morate storiti, je, da postavite nogo pod senzor za udobno odpiranje, počakate, da se vrata samodejno odprejo, in vstopite v vozilo. Sistem za zagon in zaklepanje brez ključa »Keyless Advanced«4 ponuja še dodatno udobje, saj vašemu novemu Multivanu omogoča, da vas prepozna. To pomeni, da lahko svoj novi Multivan zaženete in se odpeljete, ne da bi uporabili ključ.

 

Tehnologija: Ko novi Multivan postane pametni dom

Bi radi pripravili nakupovalni seznam, ko ste še na cesti? Kar med vožnjo nastavili višjo temperaturo ogrevanja v svojem pametnem domu? Izkusite povezljivost prihodnosti že zdaj, saj je v novem Multivanu tudi Amazonova Alexa3 kot digitalni glasovni pomočnik. In ne le to: Serijsko je na voljo tudi Car2X, ki omogoča komunikacijo z drugimi vozili in omrežno infrastrukturo ter tako zgodnje opozarjanje na nevarnosti. Z induktivnim polnjenjem za pametne telefone4, dostopom do interneta in številnimi USB-C vmesniki v vozniški kabini in potniškem prostoru je s tehničnega vidika poskrbljeno za izjemno udobje. Poleg tega vam mobilne spletne storitve We Connect10 in We Connect Plus11 12, ki so na voljo kot del serijske opreme, olajšajo vsakdanjik. Digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit z 10,25-palčnim (26,03 cm) barvnim zaslonom, projicirnim zaslonom4, prepoznavanjem prometnih znakov kot del serijske opreme in infotainment sistemom s standardnim 10-palčnim (25,4 cm) barvnim zaslonom zagotavlja infotainment po najsodobnejših standardih. Z vrhunskim zvočnim sistemom Harman Kardon4 s 14 visokozmogljivimi zvočniki zabavo dvigamo na novo raven. K temu je treba dodati še mobilne spletne storitve, ki so v novem Multivanu prvič predstavljene svetovni javnosti. Z inovativno digitalizacijo smo upravljanje, ergonomijo in nabor funkcij dvignili na povsem novo raven - pametni dom v Multivanu.

 

Več o tehnologiji

 

Amazon Alexa

Boljša povezljivost z Alexo

V novem Multivanu se vozi tudi Amazon Alexa3. Želite že med vožnjo pripraviti nakupovalni seznam? Preveriti vreme? Ali pa nastaviti višjo temperaturo ogrevanja doma? Z Alexo3 to ni težava, saj je vaš pogled lahko usmerjen na cesto, medtem ko urejate tisto, kar bi sicer moralo počakati. Preprosto se pogovorite s svojo digitalno sopotnico, Alexa pa bo opravila vse preostalo.

Storitve za vozila z električnim pogonom

Nove funkcije za nov pogon  

Novi Multivan je prvo gospodarsko vozilo znamke Volkswagen, ki je na voljo tudi kot e-HYBRID, z njim pa tudi nove storitve We Connect10. S storitvijo Časi odhodov v e-Managerju določite, kdaj mora biti vaša baterija napolnjena, s storitvijo Polnjenje preverite stanje napolnjenosti baterije, s storitvijo Klimatizacija prek pametnega telefona vklopite klimatsko napravo, ohladite svoj novi Multivan pred odhodom ali ustavite postopek polnjenja prek aplikacije We Connect. Tako imate svoj novi Multivan vedno pod nadzorom.

 

We Upgrade

Odkrivanje novih funkcij 

Novost v novem Multivanu: prihaja večbarvna ambientna osvetlitev, ki je tovarniško že na voljo po naročilu. Zagotovite si jo lahko preprosto kot nadgradnjo v trgovini v vozilu ali spletni trgovini We Connect. V trgovinah lahko aktivirate tudi druge uporabne funkcije vozila, kot sta uravnavanje dolgih luči »Light Assist« ali navigacija z informacijami v realnem času - tako preprosto kot na pametnem telefonu.

Več o storitvi We Connect

We Connect

Nova digitalna mobilnost  

Seveda je novi Multivan pripravljen tudi na vse prednosti, ki jih prinaša nova digitalna mobilnost: z brezplačnimi funkcijami We Connect10 - vašim digitalnim spremljevalcem za mobilni vsakdanjik. S pripadajočo aplikacijo We Connect lahko s pametnim telefonom priročno upravljate ustrezne funkcije vozila. Z mobilno spletno storitvijo je vožnja še bolj digitalna, povezana in udobnejša, vaš novi Multivan pa še bolj inovativen. 

 Kratek pregled vaših storitev: 

 •   Klic ob okvari
 •   Parkirna lokacija
 •   Avtomatsko javljanje nezgod
 •   Status vozila
 •   Vrata in luči
 •   Poročilo o stanju vozila
 •   Podatki o vožnji
 •   Načrtovanje servisnih terminov  

Več o storitvi We Connect 

We Connect Plus

Novi Multivan - nova raven 

Novi Multivan je prvo vozilo znamke Volkswagen Gospodarska vozila, ki je zaradi vgrajene kartice eSIM serijsko povezano s spletom - s storitvijo We Connect Plus11 12. Inteligentna spletna navigacija vam nudi tudi prometne informacije v realnem času - to je povezljivost na najvišjem nivoju. Z We Connect Plus11 12 boste poleg vseh funkcij osnovnega paketa We Connect deležni še številnih dodatnih storitev: 

 •   Spletne prometne informacije
 •   Spletno posodabljanje zemljevidov
 •   Spletno glasovno upravljanje13
 •   Spletno obvestilo alarmne naprave
 •   Spletno upravljanje ogrevanja mirujočega vozila14
 •   Spletno upravljanje prezračevanja mirujočega vozila
 •   Pretakanje medijev15
 •   Dostopna točka za WLAN
 •   Iskalnik bencinskih servisov in polnilnih postaj
 •   In številne druge  

Več o storitvi We Connect Plus

 

Brezžična storitev App-Connect

Kot na pametnem telefonu

 S storitvijo App-Connect lahko na zaslon na dotik infotainment sistema prenesete certificirane aplikacije pametnega telefona prek Apple CarPlay™, Android Auto™ ali MirrorLink®, ne da bi morali pri tem pametni telefon povezati s kablom. To pomeni, da lahko do najboljših aplikacij dostopate tudi prek novega Multivana, tako kot ste vajeni na svojem pametnem telefonu - za še boljše razvedrilo. 

Več o brezžični storitvi App-Connect

 

Izboljšana varnost na visoki ravni

Vaš novi Multivan ni le izjemno udoben in povezan, temveč tudi izjemno varen. Novi matrični žarometi LED IQ.Light5 z uravnavanjem dolgih luči in statičnih smerno prilagodljivih luči še bolje osvetljujejo cesto, saj so še posebej pametni in delujejo predvidljivo. Poleg tega so na voljo številni asistenčni in varnostni sistemi na ravni prestižnih vozil, skupaj več kot 20 sistemov. Sistem Car2X, ki omogoča interakcijo z drugimi povezanimi vozili in omrežno infrastrukturo za zgodnje opozarjanje na morebitne nevarnosti, je na primer serijsko vgrajen v povezavi s tempomatom z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC. Novi Multivan je prvič opremljen s 360-stopinjskim prikazom okolice »Area View«4, ki omogoča realni prikaz okolice s ptičje perspektive. S tem se tudi varnost pri parkiranju dvigne na novo raven. Vaš novi Multivan združuje udobje in varnost.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen