Digitalizacija v Multivanu

Sodobna zmogljivost, inovativna povezljivost

Novi Multivan je pripravljen za nove čase - v novi vozniški kabini lahko vidite, kaj to pomeni: poleg številnih odlagalnih površin, odprave ročne zavore in s tem še bolj praktičnega prehoda v potniški prostor v novem Multivanu blestijo digitalne posebnosti, ki so na ravni osebnih vozil višjega razreda - sodobni digitalni prikazi, visokoločljivostni zasloni na dotik, inovativni infotainment sistemi in novi projicirni zaslon1 voznikov prostor v novem Multivanu spremenijo v povsem novo digitalno izkušnjo. 

Projicirni zaslon1

S projicirnim zaslonom1 ne boste ničesar več spregledali. Vaš pogled je usmerjen na cesto, pa kljub temu vam nič ne uide. Na vetrobransko steklo pred vami sistem projicira hitrost, navigacijske podatke ali prometne znake, tako da vam več ni treba umakniti pogleda s ceste, da bi bili na tekočem s podatki.

Digitalni prikazovalniki

Doživite povsem nov digitalni svet. Poleg sodobnega projicirnega zaslona1 vas bo zagotovo navdušil naš nov digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit s 26,03-centimetrskim (10,25-palčnim) aktivnim informacijskim zaslonom. Prikaz porabe, število prevoženih kilometrov ali trenutni seznam predvajanja - z večfunkcijskim volanom lahko sami interaktivno in individualno odločate, kakšen videz naj ima vaš digitalni kombinirani instrument. Po želji lahko funkcije razširite z digitalnim kombiniranim instrumentom »Pro«1, vključno s prikazi navigacijskega sistema, višjo ločljivostjo in 3D-animacijo vozila. Za volanom Multivana še nikoli ni bilo tako prijetno in moderno.

Infotainment sistemi

Serijski infotainment sistem »Ready 2 Discover« s 25,4-centimetrskim (10-palčnim) barvnim zaslonom na dotik v novem Multivanu vas bo povsem prevzel. Storitve We Connect2 in We Connect Plus preprosto upravljate prek velikega zaslona na dotik. Za prvovrstno razvedrilo poskrbi opcijski vrhunski zvočni sistem Harman Kardon1, infotainment sistemi z razširjenimi funkcijami pa so na voljo opcijsko. Vrhunska različica »Discover Media«1 vključuje navigacijo, serijsko funkcijo Streaming & Internet, aplikacijo Amazon Alexa3 in brezžični vmesnik1 App-Connect: tako bo vaš Multivan postal pravi pametni dom na štirih kolesih. Novi Multivan je s svojimi inovativnimi funkcijami kos vsem izzivom, pa naj gre za vsakodnevne vožnje, mobilni delovni prostor ali počitniški kombi.

Vrhunski zvočni sistem Harman Kardon1

Z vrhunskim zvočnim sistemom Harman Kardon v novem Multivanu ne boste le poslušali glasbe, temveč jo boste doživeli. 14 visokozmogljivih zvočnikov, vključno z nizkotoncem in osrednjim zvočnikom, ter 840-vatni ojačevalnik poskrbijo za vrhunsko akustiko z optimalno razporeditvijo po prostoru. Zvočno izkušnjo še dopolni algoritem Sonamic Panorama inštituta Fraunhofer, ki zvok optimalno razporedi po vozilu. Če pri nastavitvah zvoka vklopite in izklopite ta algoritem, boste opazili razliko. Tudi obloge zvočnikov iz tankega jekla, izdelane z novo in zelo natančno lasersko tehnologijo, so zelo prefinjenega videza. Ne glede na to, kje v novem Multivanu sedite, z zvočnim sistemom Harman Kardon boste povsod uživali v zvoku najvišje kakovosti.

Dodatna oprema za doplačilo.

Za uporabo storitev We Connect potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in se morate z uporabniškim imenom in geslom prijaviti v We Connect. Poleg tega morate prek spleta z družbo Volkswagen AG skleniti ločeno pogodbo za We Connect oz. We Connect Plus. Za storitev We Connect Plus imate po prevzemu vozila 90 dni časa, da vozilo registrirate na spletni strani vwn.de/myVolkswagen ali prek aplikacije »Volkswagen We Connect« (ki je na voljo v App Store in Google Play Store) in tako izkoristite celotno dogovorjeno obdobje brezplačne uporabe storitev. Uporabo mobilnih spletnih storitev iz ponudbe We Connect omogoča integrirana internetna povezava. Stroške, ki znotraj Evrope nastanejo pri prenosu podatkov, v okviru pokritosti z omrežjem krije Volkswagen AG - z izjemo stroškov za storitve Streaming & Internet ter za posamezne aplikacije In-Car. Za uporabo storitev Streaming & Internet, posameznih aplikacij In-Car in dostopne točke za WLAN je mogoče naročiti plačljive podatkovne pakete prek zunanjega mobilnega operaterja Cubic Telecom ter jih na področjih pokritosti z omrežjem uporabljati v številnih evropskih državah. Informacije o pogojih, cenah in državah, za katere so na voljo plačljivi podatkovni paketi, lahko najdete na vw.cubictelecom.com. Alternativno sta uporaba spletnega radia in pretakanje medijev mogoča prek prenosne naprave (npr. pametnega telefona), ki lahko postane mobilna dostopna točka za WLAN. V tem primeru so ustrezne storitve na voljo samo pod pogojem, da ima uporabnik obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem, in le na področjih, ki so pokrita z ustreznim omrežjem mobilne telefonije. Pri prenosu podatkov prek interneta lahko - odvisno od tarife mobilnega telefonskega omrežja in predvsem pri uporabi v tujini - nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih). Za uporabo brezplačne aplikacije We Connect sta potrebna pametni telefon z ustreznim operacijskim sistemom iOS ali Android in SIM-kartica z opcijo za prenos podatkov. Poleg tega mora uporabnik imeti obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem. Razpoložljivost posameznih storitev iz paketov, ki jih je mogoče naročiti v sklopu ponudbe We Connect in We Connect Plus, se v posameznih državah lahko razlikuje in je odvisna od vozila in opreme. Storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnosti pogodbe, pri čemer lahko v času veljavnosti pogodbe pride do vsebinskih sprememb oz. umika iz ponudbe. Podrobnejše informacije lahko dobite na connect.volkswagen-we.com ali pri izbranem partnerju znamke Volkswagen. Za informacije o tarifnih pogojih se lahko obrnete na svojega mobilnega operaterja.

Amazon, Alexa ter vsi pripadajoči logotipi in gibljive znamke so zaščitene blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njegovih hčerinskih družb. Prikazana funkcija Alexa je odvisna od tehnologije pametnega doma, za uporabo Alexe pa potrebujete Amazonov uporabniški račun. Družba Volkswagen AG strankam omogoča dostop do glasovne asistence Alexa v vozilih, Alexine storitve v oblaku pa ponuja Amazon. Če želite v vozilu znamke Volkswagen uporabljati avtomobilsko aplikacijo Alexa, poleg tega potrebujete Volkswagen ID in pogodbo za We Connect, ki v obsegu storitev vključuje opcijo glasovnega upravljanja. Stroške podatkovne povezave krijete sami. Aplikacija In-Car Alexa je na voljo/uporabna samo v vozilih za naslednje države: Velika Britanija, Irska, Nemčija, Avstrija, Italija, Španija in Francija. Partner za vozila Volkswagen vam lahko pove, ali vaše vozilo izpolnjuje to zahtevo. Zgoraj omenjene države so trenutno podprte le z aplikacijo In-Car Alexa, saj je Amazon Alexa na voljo le v teh državah.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Meni
Zapri meni

Dobrodošli v novem svetu Novi Multivan – multitalent s pionirsko vlogo

Dobrodošli v novem svetu Novi Multivan – multitalent s pionirsko vlogo

 Kot vedno Multivan navdušuje svoje oboževalce s svojo edinstvenostjo in posebnostmi. Novi Multivan ni nobena izjema, je več kot samo vozilo. Je mesto srečanja, ki navdušuje različne generacije, je prostor, ki je hkrati dom in transportno sredstvo.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/magnifier Created with Sketch.