Motorji TDI

Najnovejša generacija motorjev s prav vsakim agregatom zagotavlja izjemno nizko porabo goriva - in to ob nezmanjšanem užitku v vožnji. Izredno zmogljiv in hkrati varčen je motor 2.0 TDI z močjo 150 kW/204 KM.

Motorji TSI

Izbirate lahko med agregatoma 2.0 TSI s 110 kW/150 KM in 2.0 TSI s 150 kW/2014 KM. Oba motorja sta opremljena z direktnim vbrizgavanjem goriva in turbopolnilnikom na izpušne pline.

BlueMotion Technology

Modeli Volkswagen z oznako BlueMotion Technology sledijo načelu "Think Blue."   Vsak novi motor z emisijsko stopnjo Euro 6 je zato serijsko opremljen s sistemom start-stop, sistemom za regeneracijo zavorne energije, asistenco za speljevanje na klancu in pnevmatikami z izboljšanimi kotalnimi lastnostmi.

 

Sistem start-stop

Sistem start-stop avtomatsko izključi motor, ko pri ročnem menjalniku prestavite v prosti tek in spustite pedal sklopke, na primer pri rdeči luči na semaforju. Za ponovni zagon zadošča, da pritisnete na pedal sklopke.

 

Regeneracija zavorne energije

Omogoča polnjenje akumulatorja v fazah zaviranja z motorjem ali zaviranja s pritiskanjem na zavorni pedal ter tako zmanjšuje obremenitev motorja in znižuje porabo goriva.

 

Pnevmatike z izboljšanimi kotalnimi lastnostmi

Transporter je opremljen s pnevmatikami, ki imajo manjši kotalni upor, kar zagotavlja manjšo porabo goriva in s tem tudi manjše emisije CO2.

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Transporter kesonar