Meni
Zapri meni
Zapri

Pnevmatike in platišča

Ponudba pnevmatik in platišč

Akcija zimskih in celoletnih pnevmatik

 

Pnevmatike ključno prispevajo k vaši varnosti na cesti. Z zimskimi pnevmatikami izbranih proizvajalcev je vaša varnost zagotovljena.

Oglejte si akcijsko ponudbo zimskih in celoletnih pnevmatik Continental (zimske), Continental (celoletne), SemperitBarum, Goodyear, Dunlop in Sava.

 

Akcijska ponudba 3 + 1 Originalni zimski kompleti koles Volkswagen

Oglejte si ponudbo zimskih kompletov koles Volkswagen in opremite  vaše vozilo za zimsko sezono. Ob tem ne spreglejte akcijske ponudbe 3 + 1, kjer vam ob nakupu originalnega kompleta koles Volkswagen četrto kolo v  kompletu podarimo. Akcija traja do 31. 12. 2023 oz. do odprodaje zalog.

Aluminijasta platišča

 

Naši strokovnjaki pri servisnih partnerjih Volkswagen se ne spoznajo le na pnevmatike. Vedo tudi, s katerimi aluminijastimi platišči lahko izpopolnite videz svojega Volkswagna.

Več o aluminijastih platiščih

Več informacij o pnevmatikah in platiščih

Oznaka EU za pnevmatike

Obvezno označevanje pnevmatik v EU

Novembra 2012 je v Evropski uniji začela veljati uredba o označevanju pnevmatik za motorna vozila. Cilj označevanja z oznako EU za pnevmatike so večja prometna varnost ter manjše emisije škodljivih snovi in hrupa. Na oznaki EU za pnevmatike so grafično ponazorjene naslednje lastnosti pnevmatike: razred učinkovitosti porabe goriva, razred oprijema na mokri podlagi ter razred zunanjega kotalnega hrupa z izmerjeno vrednostjo.

Oznaka EU pnevmatik

Vse pnevmatike, ki so proizvedene za prodajo v Evropski uniji, so označene z oznako EU, ki nudi potrošniku podatke o lastnostnih pnevmatike ter njihovem vplivu na okolje. Oznaka grafično ponazarja izkoristek goriva, oprijem na mokri podlagi in zunanji kotalni hrup pnevmatike.

S 1. majem 2021, so v veljavo stopile nove oznake pnevmatik. Več o podatkih, ki jih najdete na oznaki, si lahko pogledate spodaj.

S poznavanjem omenjenih piktogramov boste prejeli vse potrebne informacije, da boste lahko izbrali pnevmatike, ki vam zagotavljajo večjo varnost v cestnem prometu, so bolj varčne ter prispevamo k zmanjšanju izpustov v ozračje.

Nadaljnji napotki

  • Dejanska poraba goriva in prometna varnost sta v veliki meri odvisni od načina vožnje.
  • Z okolju prijazno vožnjo lahko pomembno prispevate k zmanjšanju porabe goriva in emisij CO2.
  • Bodite pozorni na to, da bodo pnevmatike napolnjene z ustreznim tlakom, saj se pri prenizkem tlaku poslabša oprijem na mokri podlagi, poleg tega pa se zaradi večjega kotalnega upora poveča poraba goriva.
  • Vedno ohranjajte tolikšno varnostno razdaljo, da bo zadoščala za potrebno zavorno pot.

Podatke o razredih učinkovitosti porabe goriva, razredih oprijema na mokri podlagi in razredih zunanjega kotalnega hrupa za pnevmatike, ki so na voljo kot serijska ali dodatna oprema, lahko najdete v tehničnih podatkih in cenikih za posamezne modele.

Naročanje določene znamke pnevmatik po izbiri zaradi logističnih in proizvodnih razlogov ni mogoče.

Nadaljnje informacije o oznaki EU za pnevmatike lahko najdete na uradni spletni strani Evropske komisije.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen