Meni
Zapri meni

Popelje vas na konec sveta Inteligentni štirikolesni pogon 4MOTION

 

Tehnologija štirikolesnega pogona 4MOTION

Volkswagnov inteligentni štirikolesni pogon vzpostavlja idealno povezavo med vozilom in cesto. Tako je varna vlečna sila zagotovljena na domala vsaki podlagi, kar omogoča varnejšo vožnjo z več užitka.

Transporter šeste generacije iz leta 2015 velja za ikono. Prvi uradni "Bulli" s štirikolesnim pogonom se je premierno predstavil leta 1984 kot model T3 z dodatno oznako "syncro". To je bil začetek uspešne zgodbe modelov na štirikolesni pogon znamke Volkswagen Gospodarska vozila.

V sklopu modelske prenove leta 2003, ob prehodu s T4 na T5, je nastopila nova tehnična usmeritev štirikolesnega pogona – viskosklopko, ki je bila v uporabi do takrat, je nadomestila moderna lamelna sklopka. Oznako "syncro" je nadomestila oznaka "4MOTION".

Štirikolesni pogon 4MOTION v akciji

Začni video

Volkswagen Gospodarska vozila s štirikolesnim pogonom 4MOTION

V vseh modelskih serijah znamke Volkswagen Gospodarska vozila je na voljo štirikolesni pogon 4MOTION: za še več varnosti in udobja pri vožnji. Za vse modele je mogoče naročiti tudi edinstveno kombinacijo pogona 4MOTION in avtomatskega menjalnika.

Caddy

Spoznajte, kaj pomeni večja stabilnost pri vožnji

Prednosti štirikolesnega pogona 4MOTION še posebej dobro pridejo do izraza na mokrih in zasneženih cestah ter na poškodovanih cestiščih. V teh primerih sklopka štirikolesnega pogona preusmeri pogonsko moč na kolesa z boljšim oprijemom. S tem zagotavlja občutno bolj umirjeno vožnjo, večjo varnost v ovinkih in natančnejše vodenje.

Svoje prednosti pa stalni štirikolesni pogon razkrije tudi pri vleki prikolice - na primer v kombinaciji z zmogljivim turbodizelskim motorjem z 90 kW/122 KM. Vsi, ki si med vožnjo želijo še več udobja, se lahko odločijo za 2,0-litrski motor TDI (110 kW/150 KM) in skupaj z njim naročijo menjalnik z dvojno sklopko DSG in štirikolesni pogon 4MOTION.

To kombinacijo v segmentu kompaktnih mestnih dostavnikov ponuja samo Caddy.

Modeli Caddy

T6.1.

Da boste kos tudi hribom in snegu

Z elektronsko krmiljeno lamelno sklopko na zadnji premi štirikolesni pogon prenos moči avtomatsko prilagaja trenutni vozni situaciji. Majhna masa sistema je osnova za optimalno obnašanje vozila in visoko vozno dinamiko.

Edinstven v razredu dostavnih vozil in kombijev
Opcijski štirikolesni pogon 4MOTION je na voljo tudi z opcijskim 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG. Ta kombinacija je dobavljiva za motorja z močjo 110 kW/150 KM in 146 kW/199 KM. Tako boste še posebej na hribovitih cestah s popolnoma avtomatskim menjavanjem prestav pri vožnji deležni izjemnega udobja.

Modeli T6.1

Amarok

Zasnovan za maksimalni užitek v vožnji.

Stalni štirikolesni pogon 4MOTION
Ta pogon tipa 4x4 s samozapornim sredinskim diferencialom torsen je posebnost v segmentu pickupov. Zagotavlja uravnoteženo osnovno porazdelitev pogonske moči v razmerju 40 : 60 za vožnjo po utrjenih cestah in tudi neutrjenih terenih.1. Svoje odlične lastnosti zna prikazati tudi v cestnem prometu, saj je vlečna sila z njim v zavojih znatno večja.

Vklopljivi štirikolesni pogon 4MOTION
Razdelilno gonilo med vožnjo dopušča električno vklapljanje in izklapljanje pogona sprednjih koles. Na strmih vzponih ali daljših makadamskih odsekih lahko dodatno vključite tudi reduktor.

Modeli Amarok

Crafter

Največja ponudba pogonov.

Crafter je edino vozilo v svojem razredu s šestimi kombinacijami pogona in menjalnika. Pogon spredaj, pogon zadaj ali štirikolesni pogon 4MOTION lahko po želji kombinirate z 8-stopenjskim avtomatskim ali z ročnim menjalnikom.

Štirikolesni pogon 4MOTION
Skrajno močan: bodisi na razmočenih gradbiščih, neutrjenih gozdnih poteh ali ekstremnih vzponih - novi Crafter v izvedbi s štirikolesnim pogonom 4MOTION z zanesljivo vlečno silo in odlično vzdolžno stabilnostjo prepriča na vsakem terenu.

Modeli Crafter

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen