Meni
Zapri meni
Zapri

Novi ID. Buzz

Z izključno električnim pogonom, celovito povezljivostjo in povsem novo zasnovo.

Z izključno električnim pogonom, celovito povezljivostjo in povsem novo zasnovo.

Novi ID. Buzz

Z izključno električnim pogonom, celovito povezljivostjo in povsem novo zasnovo.

Cena od (vklj. z DDV)
65.677,-
Največja uporabna moč (kW)
150
kW
Največja uporabna moč (PS)
204
KM
Največja 30-minutna moč (kW)
70
kW
Največja 30-minutna moč (KM)
95
KM
Poraba
21,0
kWh/100 km
Emisije CO₂
0
g/km
Vlečna obremenitev z zavoro
(pri 12-odstotnem naklonu) do
1.000
kg

Največji doseg po WLTP.9:

420 km

Čas polnjenja od 5 % do 80 %10:

ca. 30 min.

ID. Buzz je pripravljen, da na novo definira prihodnost mobilnosti

Tukaj prihaja nova generacija mobilnosti: inovativni ID. Buzz. To je prvi popolnoma električni minibus, ki so ga zasnovali pri znamki Volkswagen: vsestranski, popolnoma povezan in s povsem novo zasnovo. Električni minibus za družine, prijatelje in vsakodnevne izzive - tudi na ozkih ulicah velemesta. Tukaj in zdaj odkrijte vizionarski dizajn ID. Buzza, ki kompaktne mere združuje s prostornostjo in inovativnimi tehnologijami. Doživite novo opredeljen občutek prostornosti z notranjostjo, ki je deloma izdelana iz recikliranih materialov. Naj vas navdušijo obsežne možnosti povezljivosti in digitalne funkcije, kot je pametni koncept osvetlitve ID. Light. Naj vas prepriča sodobna e-mobilnost v novem ID. Buzzu.

Dizajn nove dobe

Vizualno predstavlja poklon prvemu Bulliju, hkrati pa je povsem svojstven. Izrazit dizajn modela ID. Buzz povezuje sodobna proporcionalna razmerja in inovativno tehniko. Po zgledu ikoničnega dizajna prve generacije Bullija je po želji na voljo v štirih dvobarvnih lakiranjih. Prilagodljiva ambientna osvetlitev, opcijsko z do 30 barvami, poskrbi za prijetno vzdušje v notranjosti vozila. Slednja pa s svojim popolnoma na novo zasnovanim konceptom z udobno nastavljivimi sedeži nudi več prostora in prilagodljivo notranjost, hkrati pa je sedaj enostavnejše tudi natovarjanje. Opcijska električna zadnja dvižna vrata lahko namreč po želji odprete tudi z gibom z nogo - ne da bi pri tem morali vzeti ključ iz žepa ali torbice. To vam omogoča opcijska funkcija Easy Open. S pametnimi funkcijami, maksimalnim doživetjem prostora in svojim inovativnim svetlobnim dizajnom novi ID. Buzz prepriča na celi črti.

Trajnostna mobilnost na celi črti

Celovita trajnostna naravnanost je ključ do podnebno prijaznejše prihodnosti - to je naša ambicija z novim ID. Buzzom. Zato vam ga bomo dostavili z nevtralno bilanco CO22, poleg tega pa je z opcijo ID. Charger1 na voljo tudi ustrezna, opcijska stenska polnilna postaja. Od sodobnega električnega vozila za vsakodnevno uporabo se pričakuje, da je primerno za dolge razdalje in da lokalno ne ustvarja emisij CO2. Novi ID. Buzz bo spremenil individualno mobilnost in nam pokazal pot v okolju prijazno prihodnost. Ker so v notranjosti na številnih mestih namesto živalskega usnja uporabljeni reciklirani materiali - na primer pri sedežnih prevlekah, talnih oblogah in dekorativnem stropu - je udobje v popolnem sozvočju s trajnostjo.

Doživite tehnologijo prihodnosti že danes

Povezana sedanjost in prihodnost: novi ID. Buzz navdušuje s številnimi digitalnimi funkcijami. S tehnologijo Car2X3 lahko ID. Buzz komunicira z drugimi povezanimi udeleženci v prometu. Tako boste lahko že vnaprej obveščeni o morebitnih nevarnostih in zastojih na poti. Po želji je lahko opremljen z več kot 30 asistenčnimi sistemi, odlično vidljivost pa omogočajo opcijski matrični LED-žarometi - novi ID. Buzz tako nudi visoko stopnjo udobja in kakovosti. S fiksno vgrajeno SIM-kartico je vedno povezan s spletom: tako bodo digitalne funkcije v ID. Buzzu enostavno posodobljene. Z brezžičnimi posodobitvami4 prek storitev We Connect5 je programsko opremo sistemov mogoče posodobiti popolnoma preprosto s pritiskom na tipko. 

Novi ID. Buzz z dolgo medosno razdaljo

Svetovna premiera

Daljši, bolj prilagodljiv in prostornejši: začetek junija je v ZDA svetovno premiero doživel novi ID. Buzz z dolgo medosno razdaljo. V novem ID. Buzzu z dolgo medosno razdaljo boste odkrili več neba, večjo dolžino in večjo prostornost. V Sloveniji bo predvidoma na voljo od jeseni 2024 naprej.

Zmogljivost, vredna odličja

Nagrada Motor Klassik Award 2023 ID. Buzz izbran za klasično vozilo prihodnosti

Kateri model ima možnosti, da postane del avtomobilske kulturne dediščine? Večina bralcev revije 'Motor Klassik' je izbrala ID. Buzz (ID. Buzz Pro: poraba električne energije v kWh/100 km: kombinirana 21,8-20,6; emisija CO₂ v g/km: kombinirana 0.). Pri nagradi Motor Klassik Award 2023 je v kategoriji 'Avtomobili 2023 - kombiji' izrazitih 45,8 % od skupno 18.063 sodelujočih glasovalo za novi električni Bulli iz Hannovra. Na izbiro so bili različni zgodovinski avtomobili, pa tudi zanimiva nova vozila, ki imajo potencial, da postanejo klasična vozila prihodnosti. Zahvala gre vsem, ki so glasovali. Zelo se veselimo te nagrade - še bolj pa dejstva, da ste ID. Buzzu že danes prisodili, da se lahko uveljavi kot klasično vozilo prihodnosti.

Vir: revija 'Motor Klassik', izdaja 06/2023

BEST CARS 2023 Bralci so ID. Buzz izbrali za kombi leta

Uspešen začetek leta 2023: novi ID. Buzz je ponovno prejel priznano nagrado. Električni Bulli je prejel nagrado BEST CARS, ki jo vsako leto podeljuje strokovna revija 'auto motor und sport'. Večina bralcev revije je za zmagovalca v kategoriji kombijev izbrala ID. Buzz. Točno 101.550 udeležencev je izkoristilo možnost, da so izbrali svoje najljubše modele. V že 47. izvedbi te pomembne in tradicionalne nagrade je bilo v izboru skupno 422 aktualnih modelov, razdeljenih v 13 razredov - še nikoli toliko v zgodovini javnega glasovanja.

Vir: revija 'auto, motor und sport', izdaja 05/2023

Nagrada Auto Trophy 2022 ID. Buzz prejel naziv najboljši električni kombi

Šele dobro je na trgu, pa je že čas za naslednjo nagrado: novi popolnoma električni ID. Buzz je osvojil laskavi naslov Auto Trophy 2022, ki jo vsako leto podeljuje revija AUTO ZEITUNG. Pri 35. podelitvi nagrade Auto Trophy je svoj glas skupno oddalo 16.657 bralcev revije, ki so svoje favorite izbirali v 18 kategorijah. Še posebej razveseljivo je, da se je ID. Buzz odlično izkazal v novo uvedeni kategoriji "Najboljši električni kombiji". Velika zahvala gre vsem sodelujočim, ki so glasovali za novi električni Bulli!

Vir: AUTO ZEITUNG, izdaja 25/2022

Zlati volan 2022 ID. Buzz izbran za najboljši družinski avto

Družinsko udobje ima v novem popolnoma električnem ID. Buzzu pomembno vlogo. Tako menijo tudi bralci in žirija Zlatega volana 2022, zato so električni Bulli izbrali za najboljši družinski avto. Mednarodno priznanje vsako leto podeljujeta revija AUTO BILD in časopis BILD AM SONNTAG za najboljše nove modele na trgu, letos pa je potekal že 46. izbor.

Bralci obeh publikacij so v finale izbrali 21 modelov iz sedmih kategorij. Finalni izbor pa je nato potekal na dirkališču DEKRA Lausitzring, kjer je neodvisna žirija, ki so jo sestavljali avtomobilski strokovnjaki, tekmovalni vozniki in znane osebe, med testnimi vožnjami vozila celovito ocenila. Pri tem je ID. Buzz v razredu družinski avto svojim konkurentom pokazal zadnje luči in prejel nagrado Zlati volan. ID. Buzz je žirijo navdušil z občutkom prostornosti v njem, s svojo prilagodljivostjo ter tudi s trajnostjo in tehnologijami.

Vira: AUTO BILD, izdaja 45/2022 in BILD AM SONNTAG, izdaja 46/2022.

Nagrada autonis 2022 Eden najlepših kombijev leta

Dizajn, ki elektrificira: popolnoma električni ID. Buzz je prejel priznano nagrado autonis 2022 v svojem razredu. Bralci revije 'auto motor und sport' so na spletu odločali o najlepših novih modelih v zadnjih dvanajstih mesecih. Svoje favorite so lahko izbirali med 92 vozili v enajstih kategorijah. Kot najboljša oblikovalska novost je ID. Buzz v kategoriji kombijev pometel s konkurenco. Njegov izraziti dizajn, ki ga navdihuje ikonični videz prve generacije Bullija, je prepričal večino bralcev. Naša oblikovalska ekipa je na to nagrado zelo ponosna. Najlepša hvala vsem, ki ste glasovali za ID. Buzz!

Vira: auto motor und sport, izdaja 23/2022 in www.auto-motor-und-sport.de

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen