Inovativni asistenčni sistemi

Inteligentna varnost

Da bi se vsaka vožnja končala tako sproščeno, kot se je začela, je novi Caddy opremljen s številnimi asistenčnimi sistemi, ki lahko preventivno posežejo v kritične situacije.

Asistenca za odparkiranje Rear Cross Traffic Alert1

Pri vzvratnem odparkiranju lahko nadzira cesto, ki poteka pravokotno na parkirno mesto, lahko zazna bližajoče se objekte in s samodejnim zavornim posegom lahko prepreči morebitno trčenje.

V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Avtomatsko uravnavanje razdalje ACC 2.0 s funkcijo Stop&Go1 3

Lahko pomaga ohranjati pravilno razdaljo do spredaj vozečega vozila. V zastojih ali mestnem prometu lahko po kratkotrajni zaustavitvi ponovno spelje.

V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Asistenca za manevriranje s prikolico Trailer Assist1 2 (brez slike)

Med manevriranjem na prečna parkirna mesta in pri natančni vzvratni vožnji lahko olajšuje obračanje vozila s pripeto prikolico.

Asistenca za zaustavitev v sili Emergency Assist1 (brez slike)

Lahko zmanjša tveganje, če je z voznikom kaj narobe. Sistem se na voznikovo neaktivnost lahko najprej odzove z zvočnim opozorilom in tresenjem volana, potem pa lahko vozilo varno upočasni do zaustavitve.

Asistenca za vožnjo Travel Assist z asistenco za zaustavitev v sili Emergency Assist1 3 (brez slike)

Za sproščeno vožnjo na daljših relacijah kombinira funkcije sistemov ACC 2.0, Lane Assist in Emergency Assist.

Sistem za nadzor prometa Front Assist1 (brez slike)

V smeri vožnje lahko zaznava pešce, kolesarje in vozila ter lahko voznika opozarja na zaznane nevarne situacije. Če voznik ne reagira pravočasno, lahko izvede samodejno zaviranje v sili in v kritičnih situacijah vozniku pomaga obvoziti oviro.

Asistenca za menjavo voznega pasu Side Assist1 (brez slike)

Z LED-lučko v zunanjih ogledalih lahko voznika opozarja na vozila, ki se približujejo od zadaj ali so že v mrtvem kotu.

Delno avtomatizirana vožnja1 4 (brez slike)

Združuje funkcije najnovejše generacije asistenčnih sistemov, med drugim Lane Assist1 4, Side Assist1, Trailer Assist1 2 in ACC 2.01 3.

V okviru sistemskih omejitev.

Na voljo bo pozneje. 

Na voljo samo v kombinaciji z menjalnikom z dvojno sklopko DSG.

Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da mora vozilo voziti preudarno.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Spoznajte ga zdaj:
novi Caddy

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen