Meni
Zapri meni

Nova ID. Buzz & ID. Buzz Cargo

Nova ID. Buzz & ID. Buzz Cargo

Dobrodošla, prihodnost: ID. Buzz in ID. Buzz Cargo

Končno sta tu: ID. Buzz in ID. Buzz Cargo praznujeta svetovno premiero. Hamburško pristanišče je odlična kulisa za ta svetovno pričakovani dogodek. Oglejte si novi ID. Buzz z vseh plati -tukaj je naš videoposnetek svetovne premiere:

Začni video

Igralec Ewan McGregor je postal ambasador znamke Volkswagen

 

Z Ewanom McGregorjem smo dobili veliko okrepitev. Ewan je navdušen oboževalec Volkswagna z lastno kolekcijo klasičnih avtomobilov, ki jih celo sam elektrificira. Kot dolgoletni UNICEF-ov ambasador dobre volje v Združenem kraljestvu podpira dobrodelnost po vsem svetu. Zaradi tega je Ewan popoln partner za skupno poslanstvo: narediti prihodnjo mobilnost bolj trajnostno.

Vstop v nove čase

Pred nami je prva generacija avtomobilske revolucije. Poklon legendi. To je prvo popolnoma električno vozilo, ki so ga zasnovali pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila. Predstavljamo vam: ID. Buzz in ID. Buzz Cargo. Vozilo za vso družino ali dostavnik: spoznajte nov ikonični dizajn, ki združuje sodobne proporce in inovativne tehnologije. Spoznajte popolno povezljivost, digitalne funkcije in na novo opredeljen občutek prostornosti. Spoznajte svojo novo, podnebno ozaveščeno mobilnost - z modeloma ID. Buzz in ID. Buzz Cargo.

ID. Buzz je prvi iz nove generacije pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila – v inovativnosti in oblikovanju

Skupaj na poti nove mobilnosti

Nova modela ID. Buzz in ID. Buzz Cargo postavljata nove standarde za mobilnost posameznikov in podjetij. Prvič se je zgodilo, da so minibus znamke Volkswagen Gospodarska vozila že v osnovi razvili kot električno vozilo, od prve skice do zadnje kljuke. Bodisi z izrabo prostora, povezljivostjo ali pogonom: koncept ID. Buzza bo spremenil pojmovanje mobilnosti.

 • Ob predaji kupcu ima nevtralno bilanco CO21
 • Inovativna povezljivost z brezžičnimi posodobitvami2 prek storitev We Connect3 in tehnologije Car2X
 • Novi, inteligentni asistenčni sistemi
 • Kompaktne dimenzije, odličen občutek prostornosti

ID. Buzz: na novo opredeljen občutek prostornosti za nove čase

Po mestu ali daleč stran, za vso družino ali vikend oddih s prijatelji: ID. Buzz vam omogoča trajnostno mobilnost, ki je udobna in primerna za vsakodnevno uporabo. Koncept notranjosti smo razvili povsem na novo; tu se spajata digitalna inovativnost in futuristična prilagodljivost. Naj vas novi ID. Buzz navduši - in to z dosegom do 425 km1, brez postanka za polnjenje.

 • ID. Light
 • Odstranljiv, večnamenski zaboj ID. Buzz Box
 • Notranja ambientna osvetlitev z do 30 barvami
 • Notranjost brez usnja živalskega izvora
 • Uporaba recikliranih materialov, na primer za sedežne prevleke, talne obloge in dekorativno stropno oblogo
 • Posodabljanje z brezžičnimi posodobitvami2 prek storitev We Connect3

ID. Buzz Cargo: novo zasnovan tovorni prostor za izzive prihodnosti

Kaj pričakujete od dostavnega kombija prihodnosti? Električni pogon, dovolj prostora za tovor, možnost vožnje na dolge razdalje. Vse to vam prinaša ID. Buzz Cargo. S sodobno povezljivostjo in digitalnimi funkcijami pa še nekaj več. Na novo opredelite svojo komercialno mobilnost ter izkoristite trajnostno in stroškovno učinkovito električno mobilnost.

 • Tovorni prostor z možnostjo prevoza dveh euro palet
 • Maksimalna priklopna obremenitev do 1.000 kg
 • Kompaktne dimenzije, veliko prostora
 • Posodabljanje z brezžičnimi posodobitvami1 prek storitev We Connect2

Elektromobilnost s celostnim pristopom: inovativna mobilnost z modeloma ID. Buzz in ID. Buzz Cargo

Trajnostna mobilnost je mogoča le, če se upošteva celoten življenjski cikel vozila in se emisije CO2 zmanjšujejo v vsaki fazi. Z modeloma ID. Buzz in ID. Buzz Cargo dosledno sledimo tej poti. ID. Buzz, ki ga kupcu izročimo z nevtralno bilanco CO2. To bo spremenilo vašo individualno mobilnost. Postala bo bolj trajnostna, stroškovno ugodnejša in prilagodljivejša. Ker si lahko prihranite pot do bencinskega servisa. Tudi vi lahko izkoristite prednosti elektromobilnosti - z inovativnima, omrežno povezanima modeloma ID. Buzz in ID. Buzz Cargo.

360° električne mobilnosti

Pred nami je največji izziv v zgodovini našega podjetja. Morda celo največji v zgodovini mobilnosti: prevzemamo odgovornost za svoj delež v vrednostni verigi naših vozil. Pridružili smo se prizadevanjem za doseganje ciljev Pariškega sporazuma o podnebnih spremembah - s ciljem, da do leta 2050 postanemo podjetje z nevtralno bilanco emisij CO2. Z ID. Buzzom predstavljamo prvo vozilo znamke Volkswagen Gospodarska vozila, ki je bilo že v osnovi razvito kot električno vozilo. Postalo bo osnovni gradnik našega celovitega ekosistema 360° električne mobilnosti. Svoje cilje bomo namreč dosegli le, če bomo delovali celostno in trajnostno. Zato ne le, da naši kupci prevzamejo ID. Buzz z nevtralno bilanco CO2, temveč jim ponudimo npr. tudi MOON Charger2, ustrezno, opcijsko stensko polnilno postajo. Tako bo ID. Buzz spremenil naše podjetje, našo mobilnost - in nam pokazal pot v trajnostno prihodnost.

2. Ponudba podjetja Moon.

Celovite rešitve za polnjenje

Z ID. Buzzom se ne boste vozili le podnebno ozaveščeno, temveč tudi bolj prilagodljivo. Električno vozilo namreč vključuje individualen, trajnostni ekosistem, ki se prilagaja vaši mobilnosti. Medtem ko ste se morali v preteklosti po gorivo peljati na bencinski servis, lahko zdaj ID. Buzz polnite, kadar je tako ali tako v mirovanju. To je lahko na polnilni postaji v službi, na javni polnilnici ob avtocesti, pred supermarketom, v parkirni hiši, v soseski pri prijateljih ali na vaši lastni domači polnilni postaji. Največja moč hitrega polnjenja z istosmernim tokom (DC) je do 170 kW, baterija pa se od 5 % do 80 % napolni v približno 30 minutah . Polnjenje poenostavlja funkcija Plug & Charge1: avtentikacija, polnjenje in obračunavanje se izvedejo avtomatsko, ko priključite polnilni kabel. Največja polnilna moč pri običajnem polnjenju z izmeničnim tokom (AC) je 11 kW. Kadar ste na poti, preprosto uporabite storitev polnjenja We Charge in poiščite prosta polnilna mesta. Če želite polniti doma, si lahko priskrbite MOON Charger2, pametno stensko polnilno postajo3, ki jo je mogoče daljinsko upravljati z aplikacijo in ki omogoča dostop do interneta, z integriranim MID-števcem pa celo obračunavanje za službena vozila4.  

1.       Zaenkrat je to mogoče le na izbranih polnilnih postajah.

2.       Ponudba podjetja MOON.

3.       Samo pri modelih MOON Charger Connect in MOON Charger Pro.

4.       Funkcije polnilnika MOON Charger Pro.

Zmogljiv električni pogon

Od električnega vozila za vsakodnevno uporabo se pričakuje, da lokalno ne ustvarja emisij CO2 in da je primerno za dolge razdalje. ID. Buzz mora zadovoljevati potrebe širokega kroga ljudi, od zasebnih uporabnikov do različnih podjetnikov. Inovativni e-pogon za ID. Buzz nam to omogoča. Največja moč elektromotorja, ki je ekonomično nameščen v zadnjem delu vozila, znaša 150 kW in omogoča priklopne obremenitve do 1.000 kg. Z največjo hitrostjo 145 km/h zadovoljuje skoraj vse potrebe. Baterija z neto energijsko vrednostjo 77 kWh zagotavlja, da lahko z ID. Buzzom brez vmesnega polnjenja prevozite do 425 kilometrov1. Trajnosten, robusten in primeren za vsakodnevno uporabo: električni pogon ID. Buzza odlično usklajuje podnebno ozaveščenost in individualno mobilnost. 

1. Napovedane vrednosti po kriterijih WLTP (angl. Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP); končne izmerjene vrednosti še niso na voljo.

ID. Buzz je čista električna mobilnost

Tehnologija in povezljivost: Dobrodošli v ID. družini

Sodobne tehnologije bi nam morale pomagati v vsakdanjiku. Z ID. Buzz hočemo ljudem privarčevati čas.

Novi ID. Buzz postavlja merila. Z več kot 30 opcijskimi asistenčnimi sistemi in možnostjo komunikacije z drugimi povezanimi vozili je pripravljen na mobilnost prihodnosti.

Z omrežnim povezovanjem, internetno povezavo, mobilnimi spletnimi storitvami in integriranim glasovnim upravljanjem dosega novo raven povezljivosti. ID. Buzz je pripravljen na prihodnost. Pripravljen, da na novo opredeli vašo individualno mobilnost.

Over-the-Air Updates

Posodobitve povečujejo funkcionalnost digitalnih sistemov v vašem ID. Buzzu. Brezžične posodobitve se lahko na primer prek storitev We Connect2 ponoči izvedejo povsem avtomatsko, če jih predhodno potrdite v infotainment sistemu. ID. Buzz bo tako vedno opremljen s posodobljenimi podatki.

Car2X

Vozila, ki v cestnem prometu komunicirajo med seboj, lahko izboljšajo varnost na cestah, poskrbijo za manj zastojev in opozorijo na nevarnost. Tehnologija Car2X večkratno poveča radij senzorjev vozila, saj v izračun trenutne splošne situacije vključi tudi informacije drugih udeležencev v prometu in infrastrukture. Z uporabo pametne programske opreme in elektronike je mogoče varnost dvigniti na novo raven. Tak primer je storitev "Opozarjanje na lokalne nevarnosti". Modeli ID. med seboj komunicirajo na razdalji 800 metrov in v milisekundah. Električni avtomobili s številnimi senzorji dovolj zgodaj zaznajo morebitne nevarnosti in prek radijskega WLAN-signala nanje samodejno opozorijo druge bližnje udeležence v prometu.  

ID. Light

ID. Light vizualno komunicira z vami in vam v kombinaciji s serijskim navigacijskim sistemom pomaga, da v prometu ostanete bolj sproščeni. Če uporabljate glasovno upravljanje, se kot odziv na vaš glas prižge svetlobni signal. Ko izstopite iz svojega ID. Buzza, se ID. Light poslovi od vas s posebnim pozdravom - inteligentnim svetlobnim signalom.

Travel Assist

"Travel Assist z množico podatkov" lahko prilagodi vašemu načinu vožnje in ustrezno zamakne sredinsko linijo - bodisi v levo ali v desno.6

Poleg tega vam "Travel Assist z množico podatkov" na avtocesti po želji tudi aktivno pomaga pri menjavi voznega pasu.6

Če so na voljo množice podatkov, sistemu "Travel Assist z množico podatkov" za ohranjanje smeri zadostuje omejevalna črta le na eni strani voznega pasu, na primer na regionalnih cestah brez sredinske črte.6

Dodatno je Travel Assist  opremljen še s prediktivnim tempomatom in asistenco za ovinke. Tako lahko prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.).6

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen