Asistenčni sistemi

Avtomatsko uravnavanje razdalje ACC 2.0 s funkcijo Stop&Go¹ ²

Avtomatsko uravnavanje razdalje ACC 2.0 s funkcijo Stop&Go lahko pomaga ohranjati pravilno razdaljo do spredaj vozečega vozila. V zastojih ali mestnem prometu lahko po kratkotrajni zaustavitvi ponovno spelje.

Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist z impulzom na volanu¹ ³

Serijska asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist z impulzom na volanu lahko prek večfunkcijske kamere snema vozni pas, po katerem vozi vozilo, in od hitrosti 60 km/h z zasukom volana v nasprotno smer korigira nenamerno skrenitev z voznega pasu.

Inteligentni tempomat s sistemom za prepoznavanje prometnih znakov

Je sedaj vključen serijsko in lahko avtomatsko upošteva omejitve hitrosti, na primer pri vožnji čez začasno gradbišče. Hkrati lahko sistem za prepoznavanje prometnih znakov s posebno kamero zaznava hitrostne omejitve, prepovedi prehitevanja ter časovno in vremensko pogojene omejitve ter obvešča voznika.

Asistenca za zaviranje v sili Front Assist¹

Serijska asistenca za zaviranje v sili Front Assist lahko v smeri vožnje zaznava pešce, kolesarje in vozila ter voznika opozarja na zaznane nevarne situacije. Če voznik ne reagira pravočasno, lahko izvede samodejno zaviranje v sili in v kritičnih situacijah vozniku pomaga obvoziti oviro.

Opcijski sistem Emergency Assist¹

Opcijski sistem Emergency Assist lahko zmanjša tveganje, če je z voznikom kaj narobe. Sistem se na voznikovo neaktivnost lahko najprej odzove z zvočnim opozorilom in tresenjem volana, potem pa lahko vozilo varno upočasni do zaustavitve.

Opcijska asistenca za vožnjo Travel Assist s sistemom Emergency Assist¹ ²

Opcijska asistenca za vožnjo Travel Assist s sistemom Emergency Assist za sproščeno vožnjo na daljših relacijah kombinira funkcije sistemov ACC 2.0, Lane Assist in Emergency Assist.

Opcijska asistenca za menjavo voznega pasu Side Assist¹

Opcijska asistenca za menjavo voznega pasu Side Assist lahko z LED-lučko v zunanjih ogledalih opozarja na vozila, ki se približujejo od zadaj ali so že v mrtvem kotu.

 

Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah

Serijski sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah lahko pri morebitnem padcu tlaka v pnevmatikah sproži opozorilo in voznika pozove, naj čim prej preveri tlak v pnevmatikah.

Stranski varnostni blazini in varnostni blazini za glavo za voznika in sovoznika

Serijski stranski varnostni blazini in varnostni blazini za glavo za voznika in sovoznika lahko nudijo še posebej visoko zaščito¹.

Pripravljen za vgradnjo alkoholne blokade

Za izpolnjevanje zahtev uredbe EU o splošni varnosti vozil je Caddy Cargo serijsko opremljen z blokado vžiga motorja zaradi alkohola v izdihanem zraku. To je naknadna rešitev v obliki standardiziranega vmesnika za priklop naprav za merjenje alkohola v izdihanem zraku.

Pripravljeni na dober sprejem

Že od nekdaj ste si želeli radio s 25,4-centimetrskim (10-palčnim) zaslonom? Ni problema: serijski radijski sistem Composition med živahnim delavnikom v Caddyju Cargo poskrbi za pravo zabavo z odlično kakovostjo zvoka, ki prihaja iz 4 zvočnikov.

V okviru sistemskih omejitev.

Na voljo samo v kombinaciji z menjalnikom z dvojno sklopko DSG.

Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da mora vozilo voziti preudarno. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen