Meni
Zapri meni
Zapri

Multivan

Odkrijte posebnosti Multivana.
Odkrijte večjo raven udobja pri vožnji, večjo prestižnost, več povezljivosti, več dizajna in več multifunkcionalnosti. Prepričajte se sami.

Odkrijte posebnosti Multivana.
Odkrijte večjo raven udobja pri vožnji, večjo prestižnost, več povezljivosti, več dizajna in več multifunkcionalnosti. Prepričajte se sami.

Multivan

Odkrijte posebnosti Multivana.
Odkrijte večjo raven udobja pri vožnji, večjo prestižnost, več povezljivosti, več dizajna in več multifunkcionalnosti. Prepričajte se sami.

Cena od (vklj. z DDV)
45.175,-
Moč motorja (kW)
110 - 150
kW
Moč motorja (PS)
150 - 204
KM
Poraba goriva
6,3 - 9,8
l/100 km
Emisije CO₂
166 - 221
g/km
Vlečna obremenitev z zavoro
(pri 12-odstotnem naklonu) do
2.000
kg

Ko vozilo postane mesto srečanja

Novi Multivan je multitalent, ki se zlahka prilagodi družinam. Tako zunanjost kot tudi notranjost sta bili popolnoma na novo zasnovani - vendar sta ohranili Bullijev DNK. Sedma generacija, ki je vsestranska, primerna za vsakodnevno uporabo in kakovostna kot še nikoli, zdaj nudi še več digitalnih funkcij, inovativne mobilne spletne storitve na visoki ravni in inteligentne asistenčne sisteme. Novi Multivan postavlja nova merila tudi na področju udobja pri vožnji in dizajna - nudi veliko, kar je bilo do sedaj na voljo le v vozilih višjih avtomobilskih razredov. Zaradi vsega tega je priljubljeno mesto srečanja za vso družino.

Posebnosti Multivana

Dizajn

Čas je, da se na novo zaljubite

Vizualno se Multivan s svojo čisto, brezčasno obliko zgleduje po svojih predhodnikih, vendar na novo interpretira klasični dizajn. Na sprednjem delu za vpadljive poudarke skrbijo matrični LED-žarometi IQ.LIGHT1 in osvetljena kromirana letev1. Pozornost pritegnejo tudi markantno opcijsko dvobarvno lakiranje in opcijska 19-palčna aluminijasta platišča, ki so prvič na voljo za Bulli. Novost je tudi 30-barvna ambientna osvetlitev1, ki notranjost odene v povsem novo svetlobo.

Več o novem Multivanu

 

Multifunkcionalnost

Funkcionalnost, ki vas bo navdušila

Ena od glavnih prednosti Multivana so poklopni, za 25-odstotkov lažji enojni sedeži v zadnjem delu vozila, ki jih je mogoče odstraniti v le nekaj potezah. Omogočajo še hitrejše razporejanje sedežev. Sedeži, obrnjeni drug proti drugemu,2 z večfunkcijsko mizico3 na sredini, vsi sedeži v smeri vožnje ali brez sedežev za prevoz e-koles4 - z le nekaj potezami lahko notranjost oblikujete po svojih željah. Dodatna prednost: prvič je mogoče ogrevati5 zunanje sedeže v potniškem prostoru - tako bo tudi otrokom v hladnih zimskih dneh prijetno in toplo.

Več o sistemu enojnih sedežev

 

Udobje

Vožnja na visokem nivoju

V Multivanu bo vožnja po mestu enako udobno kot vožnja po avtocesti. Ne glede na to, ali se odločite za kratko (4,98 m) ali dolgo (5,18 m) različico: oba modela sta dovolj nizka za običajne parkirne hiše, v notranjosti pa dovolj visoka za sproščena počitniška potovanja. Popolna novost je 1,83 m2 veliko panoramsko strešno okno6, ki višino potniškega prostora poveča za dodatnih 34 mm. Tudi natovarjanje in vstopanje sta sedaj še enostavnejša. Tako električna drsna vrata7 kot tudi električna zadnja dvižna vrata3 lahko odprete z gibom z nogo - ne da bi pri tem morali vzeti ključ iz žepa ali torbice. To omogočata Keyless Advanced8 in Easy Open9.

Novi Multivan - konfigurator

Povezljivost

Tukaj se eno ujema z drugim

Digitalni kombinirani instrument, opcijski projicirni zaslon, mobilne spletne storitve: novi Multivan ima vse, kar imajo ljudje, ki so doma v digitalnem svetu, radi. In še več. Prvič je v novem Multivanu tudi Amazonova Alexa10. S tem se novi Multivan dokončno spremeni v pametni dom na kolesih. Za slišno dober zvok poskrbi opcijski vrhunski zvočni sistem Harman Kardon. Z njim spremenite serijski
25,4-centimetrski radio v vrhunsko napravo - z We Upgrade11 pa celo v navigacijski sistem. Tudi po nakupu vozila. Z We Upgrade11 lahko prvič aktivirate številne privlačne funkcije v trgovini In-Car in jih prenesete "po zraku". Poleg navigacijske funkcije sem sodijo tudi večbarvna ambientna osvetlitev in asistenčni sistemi. Pa še to: kdor se ne želi ločiti od svojega Multivana, ima pregled nad njim lahko prek aplikacije We Connect12, 13 in nekatere funkcije upravlja celo na daljavo.

Več o novem Multivanu

IQ.DRIVE in IQ.Light

Pametni pomočniki za vožnjo

Minili so časi, ko ste morali vse narediti sami. Opcijski inteligentni asistenčni sistem IQ.DRIVE novega Multivana omogoča delno avtomatizirano vožnjo v gostem prometu, tako da za nekaj časa prevzame krmiljenje, pospeševanje in zaviranje.14 Če je na voljo ustrezna infrastruktura, je mogoče z opcijsko tehnologijo Car2X vzpostaviti stik z drugimi udeleženci v prometu. Tako boste vnaprej vedeli, kaj vas čaka. Na pomoč vam priskočijo tudi matrični LED-žarometi IQ.LIGHT15. V kombinaciji s funkcijo Dynamic Light Assist15 se segmenti luči dinamično vklapljajo in izklapljajo ter osvetlijo ovinek, še preden do konca zasučete volan.16

Novi Multivan - konfigurator

eHybrid: Najboljše iz dveh svetov

Multivan je na voljo z več pogonskimi različicami kot kdajkoli doslej - med drugim tudi kot priključni hibrid.17 Z njim lahko z ustrezno napolnjeno baterijo povprečne vsakodnevne razdalje do 49 km18 prevozite v električnem režimu izključno z elektromotorjem in z ničelnimi emisijami CO2. Če ste na poti dlje časa, se avtomatsko vključi učinkovit motor z notranjim zgorevanjem. Da bi čim bolj trajnostno zmanjšali svoj ogljični odtis, so vam na voljo e-mobilnostne storitve We Connect Plus12, 13. Z njimi imate pregled nad stanjem napolnjenosti baterije in jo lahko pravočasno napolnite z elektriko, pridobljeno iz obnovljivih virov.

 

Aerodinamika

Manjši zračni upor - manjše emisije CO2

Multivan prepriča tako na cesti kot tudi pri aerodinamiki. Njegov količnik zračnega upora označuje novo raven v njegovem razredu. In zmanjšuje emisije CO2, saj na vsakem kilometru v povprečju izpustite še enkrat manj ogljikovega dioksida.19 Za dosego tega prihranka je dno vozila prekrito z gladko oblogo. Tudi optimizirana zasnova vozila z usmernikom zraka skrbi za boljšo aerodinamiko - in s tem za manjšo porabo.

Recikliranje

Staro predelajte v novo

V vsako sodobno vozilo je vgrajena plastika. Velik del se reciklira. V Multivanu je reciklirana plastika med drugim ponovno uporabljena v aerodinamičnih oblogah dna, oblogah kolesnih ohišij in protihrupni zaščiti, pa tudi v drugih komponentah, kot je npr. talna obloga. To je prijaznejše do okolja, saj je potrebnih manj novih surovin.

Dizajn: odličen

Nagrada za oblikovanje Red Dot

Komaj je bil Multivan razkrit, je že prejel prvo nagrado: nagrado Red Dot - Best of the Best v kategoriji Produktni dizajn. Nagrado vsako leto podeljujejo najbolje oblikovanim produktom in je eno najprestižnejših priznanj za produktni dizajn na vsem svetu. Žirija je bila še posebej navdušena nad "inovativno zasnovo notranjosti", ki "ustvarja popolnoma nov občutek prostornosti". Prepričala je tudi uravnotežena kombinacija "značilnih Bullijevih oblikovnih elementov s sodobnim in privlačnim videzom". Zelo se veselimo nagrade in tega, da se boste kmalu lahko sami prepričali o tem.

Vir: Red Dot Awards: red-dot.org

Nagrada ABC

Multivan je ravno takšen, kakršnega smo želeli izdelati: sinonim za že poznano svobodo in prilagodljivost. To vsestransko vozilo je zaradi Bullijevega DNK in razvoja, pri katerem so sodelovali tudi kupci, prejelo nagrado ABC Special Mention v kategoriji Transport. S to nagrado je najnovejša generacija pokazala, da ima znamka Volkswagen Gospodarska vozila odgovore na nove izzive na področju oblikovanja in tehnologije.

Vir: https://www.abc-award.de/die-gewinner/galerie/detail/37685-t7-bullimultivan.html

Nagrada za oblikovanje Autonis

Bralci nemške revije auto, motor und sport so pri 21. izboru bralcev izbirali med 117 vozili v 10 kategorijah. Med vsemi avtomobilskimi novostmi se je novi Multivan uspešno uveljavil v kategoriji Kombiji. Nagrada? Nagrada Autonis za najboljšo oblikovalsko novost leta revije auto, motor und sport.

Ta nagrada je glavnemu oblikovalcu pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila, Albertu Kirzingerju, in njegovi ekipi še posebej pomembna: "Nagrada Autonis je za nas izjemno dragocena, saj gre za izbor bralcev. Z Bullijem smo od vas prejeli že več nagrad. Vendar je prejem nagrade za najboljšo oblikovalsko novost za novi Multivan posebna čast."

Vir: revija auto, motor und sport, izdaja 23/2021

Konfigurirajte svoj Multivan

Klasično ali sodobno? Life ali Style? Pri modelskih izvedbah vaša svoboda domala ne pozna meja. Med vsemi opremskimi izvedbami in razpoložljivim posebnim modelom izberite svojega favorita. Kratek ali dolg – vi odločate.

Več o novem Multivanu

Pregled

Vse pomembne informacije o Multivanu na eni strani.

Več o novem Multivanu

Posebnosti

Odkrijte posebnosti Multivana.

Več o posebnostih

Modelske izvedbe

Odkrijte modelske izvedbe Multivana.

Več o modelskih izvedbah

Tehnični podatki

Mere, konfiguracije sedežev, pogoni - vse informacije na enem mestu.

Več o merah in masah

Mediateka

Si želite pogledati še več o Multivanu? Potem obiščite našo novo mediateko Multivan.

Mediateka

Oprema in paketi

Vse podrobnosti o opremi in paketih.

Več o opremi in paketih

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/interior (not final) Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.