Meni
Zapri meni
Zapri

Impresum Politika piškotkov

Uporaba piškotkov

Varstvu vaših osebnih podatkov med uporabo naših spletnih strani (www.vw-gospodarska.si) posvečamo zelo veliko pozornosti. V nadaljevanju vam zato posredujemo informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Družbi Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu. Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletne strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobivamo pomembne informacije o potrebah uporabnikov in na osnovi teh informacij lahko nenehno izboljšujemo kakovost ponudbe. Ob vsakem priklicu se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

  • anonimizirana oblika IP-naslova računalnika, ki pošilja zahtevo,
  • datum in ura priklica,
  • ime priklicane strani oz. datoteke,
  • ID seje,
  • URL posrednika (izvorni URL, s katerega ste prišli na naše spletno mesto),
  • prenesena količina podatkov,
  • podatki o vrsti in različici uporabljenega brskalnika,
  • operacijski sistem, ki ga uporabnik uporablja.

 

Vtičniki za družbena omrežja

PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. uporablja na spletni www.volkswagen.si tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju: gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Ko obiščete našo spletno stran, so ti gumbi privzeto onemogočeni, kar pomeni, da brez vašega posredovanja ne bodo poslali podatkov v posamezna družbena omrežja. Preden lahko uporabite gumbe, jih morate aktivirati s klikom. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne onemogočite ali izbrišete piškotkov.

Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom ustreznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato iz družbenih omrežij prenese neposredno v vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko družbeno omrežje že pridobiva podatke, ne glede na to, ali kliknete gumb. Če ste prijavljeni v nekem družbenem omrežju, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate ustreznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da to poveže podatke, zbrane ob obisku naše spletne strani z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumbov odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo s svojimi gumbi, nimamo nobenega vpliva.

Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Facebook

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družbeno omrežje Facebook. Za to uporabljamo gumb »Všeč mi je«. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 ZDA). Ko obiščete eno od naših spletnih strani, ki ta vtičnik uporablja, se zaradi tega ne vzpostavi povezava s tem podjetjem. To se zgodi šele po vaši izrecni privolitvi, po kateri vas vprašamo pri kliku na ustrezen gumb. 

Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Facebook ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje 

https://sl-si.facebook.com/policy.php

Če ne želite, da Facebook podatke, ki jih zbere s pomočjo naše spletne strani, neposredno poveže z vašim profilom Facebook, se morate pred svojim obiskom naše spletne strani odjaviti iz Facebooka. Nalaganje Facebookovih vtičnikov lahko popolnoma preprečite tudi z dodatki (Add-Ons) za svoj brskalnik, npr. s funkcijo »Facebook Blocker«.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družbeno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti preberite v pravilniku o zasebnosti podjetja Google na spletni strani: 

https://policies.google.com/privacy?hl=sl

 

Za tehnično izvajanje tega ugovora se v vašem brskalniku naloži zavrnitveni piškotek (opt-out). Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vaše zavrnitve. Upoštevajte, da iz tehničnih razlogov zavrnitveni piškotek velja samo za brskalnik, iz katerega je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik ali drugo končno napravo, morate postopek zavrnitve izvesti ponovno.

 

Vaše nastavitve piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da piškotke sprejemate samo z vašim dovoljenjem ali na splošno zavračate. Pri tem opozarjamo, da določene spletne strani brez piškotkov ne delujejo oz. delujejo samo omejeno. Uporabo piškotkov lahko upravljate in jih po potrebi zavrnete, tako da konfigurirate svoj brskalnik na naslednji način:

Internet Explorer glejte tukaj: ( https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies ). Orodja - Internetne možnosti - zavihek Zasebnost in pod možnostjo Nastavitve izberite Dodatno in izberite, ali želite piškotke neodvisnih izdelovalcev omogočiti, blokirati ali biti pozvani. 

Firefox , glejte tukaj: ( https://support.mozilla.org/en/kb/delete-cookes-datenseite ) Meni - Nastavitve -Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve - potrdite. 

Google Chrome glejte tukaj: ( https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=de_DE ) Meni - Nastavitve - Prikaži dodatne nastavitve - pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve - potrdite. 

Safari, glejte tukaj: ( https://support.apple.com/en-euro/guide/safari/sfri11471/mac ) Safari - Nastavitve - Zasebnost - pri točki »Piškotki in podatki spletnega mesta« izberite želene nastavitve - potrdite. 


Status: april 2018

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen