Meni
Zapri meni
Zapri

Praktične spremljevalke: vaše digitalne storitve na poti

Ne glede na to, ali je ura 5 zjutraj, 10 zvečer ali stresno poldne: Car-Net vam je vedno na voljo. Vaše vozilo povezuje neposredno s pametnim telefonom - in internetom. Tako lahko uporabljate koristne storitve in aplikacije. Ali pa prikličete informacije v realnem času. In upravljanje? Deluje intuitivno prek vašega pametnega telefona ali tablice in prek zaslona infotainment sistema1. Tukaj smo pripravili pregled vseh informacij o praktičnih paketih Guide & Inform ter Security & Service.

Guide & Inform

Ne glede na to, kakšen je vaš cilj: storitve Car-Net »Guide« vas bodo po najhitrejši poti vodile do najcenejšega bencinskega servisa ali najbližje restavracije. Poleg tega lahko neposredno iz interneta pridobite najnovejše prometne informacije - in še mnogo drugega.

Spletne prometne informacije

Spletni uvoz ciljev

Spletni uvoz poti

Spletno iskanje posebnih ciljev

Moji posebni cilji

Bencinski servisi

Parkirišča

Poročilo o stanju vozila

Časovni upravitelj

Vreme

Novice

Security & Service

Vaše gospodarsko vozilo je v dobrih rokah: Paket storitev »Security & Service« vas opomni na najpomembnejše servisne termine. Zaposlenim in sodelavcem posreduje parkirno lokacijo. Opozori vas na poskuse tatvine - in še mnogo drugega. Tukaj boste izvedeli, kako lahko izkoristite vse funkcije.

Obveščanje o prekoračitvi območja

Zaklepanje in odklepanje

Spletno upravljanje ogrevanja mirujočega vozila

Načrtovanje servisnih terminov (osnovno)

Vrata in luči

Obveščanje o prekoračitvi hitrosti

Hupanje in utripanje

Poročilo o stanju vozila (osnovno)

Status vozila

Podatki o vožnji (osnovno)

Parkirna lokacija

Aktiviranje in uporaba storitev Car-Net

toritve Car-Net vam bodo prihranile veliko skrbi, vam zagotovile informacije in na primer olajšale vzdrževanje vašega vozila. Aktiviranje storitev Car-Net lahko priročno izvedete z aplikacijo ali neposredno v vozilu. Podrobna navodila za različne možnosti aktivacije:

Aktivacija storitev Car-Net v aplikaciji (v Nemščini)

Aktivacija storitev Car-Net v vozilu (v Nemščini)

Za uporabo storitev morajo biti izpolnjene določene zahteve. Za paket storitev »Guide & Inform« potrebujete združljivo navigacijsko napravo in internetno povezavo, za paket storitev »Security & Service« pa združljiv radijski ali navigacijski sistem in Volkswagen TelematikBox (OCU).

Guide & Inform

Pogoji

Navigacijska sistema Discover Media in Discover Media Plus

Za uporabo storitev Car-Net »Guide & Inform« potrebujete navigacijski sistem »Discover Media« ali navigacijski sistem »Discover Media Plus«. Storitve Guide & Inform so vam prva tri leta na voljo brezplačno.

Dostopna točka za WLAN

Navigacijske sisteme lahko povežete z internetom prek mobilne dostopne točke svojega pametnega telefona. Za to potrebujete naročnino za mobilno telefonijo z zadostno razpoložljivo količino prenosa podatkov.

Prenos navodil

Volkswagen CarStick LTE

Kot alternativa dostopni točki WLAN je na voljo Volkswagen CarStick LTE. Ta uporablja ločeno kartico SIM4 da zagotovi lastno dostopno točko WLAN za storitve Car-Net - neodvisno od povezave s pametnim telefonom. Tako se lahko tudi vaše mobilne naprave, kot so pametni telefoni in prenosni računalniki, povežejo z internetom. CarStick je mogoče uporabiti samo z navigacijskim sistemom »Discover Media«. CarStick je na voljo pri partnerju podjetja Volkswagen.

Iskanje trgovca

Security & Service

Pogoji

Radijski sistem Composition Media

Si želite večje udobje in več nadzora med vožnjo? Z opcijskim radijskim sistemom Composition Media v povezavi z napravo Volkswagen TelematikBox (OCU) lahko priročno uporabite praktične storitve Security & Service. Sicer pa: Storitve Security & Service so prva tri leta brezplačne.

Navigacijski sistem Discover Media

Storitve Security & Service so vam na voljo tudi v navigacijskem sistemu Discover Media - prva tri leta celo brezplačno. Tako kot pri radijskem sistemu Composition Media tudi tukaj potrebujete napravo Volkswagen TelematikBox.

Volkswagen TelematikBox

Stalno nameščena naprava Volkswagen TelematikBox je predpogoj za uporabo storitev Security & Service. Vsebuje integrirano SIM-kartico, ki omogoča, da se vozilo kadar koli poveže z internetom. To omogoča mobilni priklic stanja vozila, samodejno obveščanje o zahtevanem servisu ali takojšnje obvestilo, ko se sproži alarmni sistem. Zato je naročilo storitev Security & Service vezano na TelematikBox.

Če vprašate, izveste

Kaj je Car-Net?

Car-Net je opcijska digitalna Volkswagnova storitev, ki poveže vaše vozilo s pametnim telefonom in spletom. Tako so vam enostavno dosegljive številne uporabne informacije in aplikacije na vašem pametnem telefonu, tablici ali na displeju vašega vozila. 

Kako deluje Car-Net?

Za uporabo storitev Car-Net morajo biti izpolnjeni določeni pogoji. Za storitev "Guide & Inform" morate imeti kompatibilno navigacijsko napravo in internetno povezavo, za storitev  "Security & Service" pa kompatibilen radijski ali navigacijski sistem in Volkswagen TelematikBox (OCU). Aktivacija Car -Neta se lahko izvede udobno preko aplikacije, ali pa direktno v vozilu.

Za katere modele vozil Volkswagen je na voljo Car-Net?

Na strani preverjanje združljivosti *lahko pogledate seznam modelov, ki so opremljeni s Car-Net.

* stran je v nemškem jeziku

Kakšne so zahteve za uporabo storitev Car-Net »Guide & Inform«?

zpolnjene morajo biti naslednje točke:

  • infotainment sistem »Discover Media«
  • internetna povezava v vozilu
  • uporabniški račun na portalu We Connect

Če želite Car-Net uporabljati prek svoje mobilne naprave, potrebujete tudi veljavno naročnino za mobilni telefon pri ponudniku mobilne telefonije. Storitve Car-Net so na voljo samo znotraj pokritosti posameznega mobilnega omrežja in zahtevajo različne količine prenosa podatkov, ki so odvisne od uporabnikovega načina uporabe. Zato se zelo priporoča uporaba paketa z neomejeno količino prenosa podatkov.

Kakšne so zahteve za uporabo storitev Car-Net »Security & Service«?

Če želite uporabljati storitve Car-Net »Security & Service«, pri naročilu vozila Volkswagen Crafter naročite tudi ustrezni paket storitev in vgrajen Volkswagen TelematikBox (OCU). Ta vsebuje SIM-kartico, ki omogoča, da vaše vozilo vzpostavi internetno povezavo s portalom We Connect.

Za uporabo storitev Car-Net »Security & Service« potrebujete tudi:

  • uporabniški račun na portalu We Connect
  • pametni telefon z veljavno pogodbo z mobilnim operaterjem za uporabo aplikacije

Za posamezne storitve so potrebne tudi določene tehnične komponente v vozilu. Primer: za uporabo spletnega obvestila alarmne naprave boste potrebovali alarmno napravo.

Koliko stanejo storitve Car-Net »Guide & Inform«?

Storitve Car-Net »Guide & Inform« lahko pri novih vozilih v začetnem obdobju uporabljate brezplačno. Trajanje brezplačnega obdobja storitev je odvisno od države, modela in opreme vozila ter traja do 36 mesecev. Celotni začetni čas lahko izkoristite, če se registrirate v 90 dneh od prevzema vozila.

Po izteku brezplačnega obdobja lahko storitve ob doplačilu podaljšate na portalu VW Connect. Trenutne cene so odvisne od vašega izbranega paketa storitev in modela vozila.

Koliko stanejo storitve Car-Net »Security & Service«?

Pri nakupu vozila je potrebno enkratno plačilo za Volkswagen TelematikBox (OCU) - natančno višino preverite Volkswagnovem konfiguratorju. Tega lahko uporabljate 10 let in predstavlja podlago za paket storitev »Security & Service«. Ta paket storitev je nato mogoče pri novih vozilih v začetnem obdobju uporabljati brez dodatnega doplačila. Trajanje brezplačne uporabe je pri tem odvisno od države, modela in opreme vozila, znaša pa najmanj 12 mesecev, če se registrirate v 90 dneh od prevzema vozila.

Po izteku brezplačnega obdobja lahko storitve ob doplačilu podaljšate na portalu VW Connect. Trenutne cene so odvisne od vašega izbranega paketa storitev in modela vozila.

Kaj nudi Car-Net?

Naj bo ura 5 zjutraj, 22. zvečer ali popoldanska konjica, Car-Net vam je vedno na voljo. Povezuje vaše vozil s pametnim telefonom in internetom. Tako so vam na voljo uporabne storitve in aplikacije.

S pomočjo storitve  "Guide & Inform" boste lahko našli parkirišče ali bencinski servis v vaši bližini. Praktični organizator časa vam pomaga optimalno strukturirati dan. Sinhronizira se z vašim koledarjem in glede na prometno situacijo predlaga, kdaj je čas za odhod na dogovorjeni sestanek.

S storitvijo "Security & Service" je vaše vozilo v dobrih rokah. Spomni vas na primer na vaš servisni termin ali pa vas opozori na aktivacijo alarma.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen