Meni
Zapri meni
Zapri

Originalni nadomestni deli Volkswagen

Naj bo to Caddy, Multivan, Amarok, Crafter ali katero koli drugo gospodarsko vozilo Volkswagen - zagotavljamo, da so originalni nadomestni deli za vse modele vedno na voljo. In ne le za kratek čas, temveč še leta. Ključni deli so na voljo še približno 15 let po zaključku serijske izdelave posameznega modela. Tako se na nas lahko zanesejo tudi lastniki starejših vozil in ostanejo mobilni.

Ponudba originalnih delov za gospodarska vozila Volkswagen

Tekočine

Rja, vodni kamen, vročina in mraz lahko negativno vplivajo na vaše vozilo. Tekočine ščitijo motor pred zunanjimi vplivi, hkrati pa tudi prenašajo zavorno moč ter skrbijo za dobro vidljivost in čist zrak. Tukaj si oglejte različne originalne tekočine znamke Volkswagen.

AdBlue®
Motorno olje
Zavorna tekočina
AdBlue®
Motorno olje
Zavorna tekočina

AdBlue®

Za zmanjšanje emisij škodljivih dušikovih oksidov je bila razvita dizelska tehnologija SCR. Za to pionirsko tehnologijo vaše gospodarsko vozilo potrebuje AdBlue® - nestrupeno raztopino brez vonja, ki je sestavljena iz 32,5 odstotka sečnine in 67,5 odstotka demineralizirane vode.

Motorno olje

Motorno olje ima številne pomembne naloge. Najpomembnejša je mazanje mehanskih sestavnih delov motorja. Stabilen oljni film zmanjšuje sile trenja in obrabo.

Zavorna tekočina

Zavorna tekočina mora vedno delovati brezhibno. Kot integralni sestavni del celotnega zavornega sistema zmogljiva Volkswagnova zavorna tekočina skrbi za vašo varnost.

Filtri

Vročina in mraz, vlaga, visoke hitrosti zraka in visok tlak: filtri v vašem gospodarskem vozilu Volkswagen morajo delovati zanesljivo tudi v zahtevnih pogojih - nenazadnje filtrirajo škodljive snovi in umazanijo. Tukaj si oglejte različne originalne filtre znamke Volkswagen.

Filtri za gorivo
Zračni filtri
Oljni filtri
Protiprašni filtri
Filtri za gorivo
Zračni filtri
Oljni filtri
Protiprašni filtri

Filtri za gorivo

Nečisto gorivo škoduje motorju in negativno vpliva na njegovo delovanje. Volkswagnovi originalni filtri za gorivo izločijo delce umazanije, ki so v gorivu, in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo motorja.

Zračni filtri

Optimalna zmes goriva in zraka je pogoj za maksimalno zmogljivost motorjev z notranjim zgorevanjem. Volkswagnovi originalni zračni filtri zagotavljajo minimalno porabo goriva in prinašajo še številne druge prednosti.

Oljni filtri

Zadostna oskrba mazalnih mest z motornim oljem in izločanje delcev umazanije sta pogoj za optimalno delovanje in zaščito motorja. Z originalnimi Volkswagnovimi oljnimi filtri boste svoj avto učinkovito in predvsem zanesljivo zaščitili pred obrabo.

Protiprašni filtri

Protiprašni filter in filter z aktivnim ogljem varujeta potnike pred onesnaženjem iz zraka, klimatsko napravo pa ščitita pred umazanijo. Kljub manjši izgubi tlaka je v vsakem vremenu zagotovljena zadostna moč ogrevanja oz. hlajenja.

Izpušni lonci

Izpušni lonci so pomembna komponenta vozila in imajo v izpušnem sistemu sodobnih avtomobilov ključno vlogo. Glede na model je vozilo opremljeno z zadnjim in eventualno tudi s sprednjim oz. srednjim izpušnim loncem. Glavna naloga izpušnih loncev je zmanjševanje hrupa, ki nastaja med odvajanjem izpušnih plinov iz motorja. Pomembno je tudi, da se ohrani optimalna zmogljivost motorja.

Brisalci

Nenehne raziskave in razvoj, inteligentno oblikovanje, kakovostni materiali in vrhunska izdelava zagotavljajo optimalno funkcionalnost in s tem aktivno prispevajo k varnosti v cestnem prometu. Ti izdelki so pogosto podcenjeni, vendar v veliki meri prispevajo k vaši varnosti.

Žarometi in zadnje luči

Žarometi in zadnje luči skupaj s karoserijskimi deli, kot so blatniki in vrata, sodijo med komponente, ki se največkrat poškodujejo v nezgodah. Po drugi strani je žaromet ali zadnjo luč – če drugi deli niso poškodovani – mogoče hitro zamenjati. Najpogostejše tipe luči imajo Volkswagnovi partnerji na zalogi, vse ostale pa lahko naročijo pri proizvajalcu in jih dobavijo v najkrajšem možnem času. Seveda se vedno lahko zanesete na originalno Volkswagnovo kakovost.

Vetrobransko steklo

Vetrobransko steklo oz. sprednje steklo je zasnovano kot večslojno varnostno steklo, kar pomeni, da sta dve stekli spojeni z vmesnim slojem iz plastične mase (PVB). Nima zgolj pomembne zaščitne funkcije, ampak je med tem postal tudi pomemben oblikovalski element vozila.

Zobati jermeni

Zobati jermeni so obrabni deli. Pri vsakem servisnem pregledu se izvede vizualna kontrola, v rednih intervalih od 60.000 do 360.000 km pa je zobati jermen treba zamenjati. Ker je zobati jermen nenehno izpostavljen izjemno velikim obremenitvam, ne varčujte na napačnem mestu in se raje odločite za zanesljivost in kakovost. V nasprotnem primeru se namreč lahko zgodi, da se zobati jermen pretrga in povzroči drage poškodbe na motorju. Volkswagnovi originalni zobati jermeni vam zagotavljajo želeno kakovost.

Vžigalne svečke

Volkswagnove originalne platinaste vžigalne svečke z lasersko varjeno konico elektrode zagotavljajo energično pospeševanje, visoko elastičnost in odličen navor. Vaš Volkswagen bo z njimi še bolj vzdržljiv, hkrati pa bo lažje kos različnim obremenitvam med vožnjo.

Prednosti originalnih delov Volkswagen

Vaše gospodarsko vozilo Volkswagen je original, sestavljen iz tisočev delov - Volkswagnovih originalnih delov. Prav vsak od njih, od najmanjšega vijaka do najbolj kompleksnega modula, je sinonim za natančno prileganje, kakovost in varnost. Če morate zamenjati del vozila, priporočamo, da ga zamenjate s Volkswagnovim originalnim delom.

Zanesljiva mobilnost

Pri nas lahko dobite vse dele za vsa vozila naše obširne modelske palete: Volkswagnovi originalni deli so vam vedno in povsod hitro na voljo. To vam lahko zagotovimo z bogato ponudbo, z jamstvom dobave ključnih nadomestnih delov skoraj 15 let po zaključku serijske izdelave posameznega modela in s 24-urno dostavno službo. Zaradi velike razvejanosti naše servisne mreže ste lahko prepričani, da je pooblaščena servisna delavnica vedno v vaši bližini. In seveda z našim jamstvom mobilnosti.

Varovanje okolja

Koncern Volkswagen se je v viziji znamke in v temeljih okoljske politike zavezal k odgovornemu ravnanju do ljudi in okolja.

Tudi na področju prodaje originalnih delov imata okoljska trajnost in varovanje naravnih virov pomembno vlogo. Volkswagen zato svojim partnerjem in strankam ponuja široko paleto storitev, ki zajema napotke za varno ravnanje z nevarnimi snovmi ter povratni prevzem izrabljenih produktov in embalaže.

Logistika

Poleg originalne kakovosti vam nudimo tudi razvejano prodajno mrežo, ki danes povezuje že ves svet. Tako boste vedno in povsod ostali mobilni. Več milijonom lastnikov vozil Volkswagen po vsem svetu letno dobavimo več milijonov artiklov. S Volkswagnovimi originalnimi deli se odločite za zanesljivost - ne glede na to, kje ste.

Originalni obnovljeni deli Volkswagen

Okolju prijazni postopek obnove delov dosega serijski izdelavi enakovredno kakovost, ob tem pa so obnovljeni deli do 50 odstotkov cenejši od primerljivih novih delov. Popravila so tako predvsem pri starejših vozilih cenovno ugodnejša.

Visoka kakovost z nižjimi stroški

Volkswagen je tudi pri recikliranju in obnavljanju rabljenih delov številka ena. Kar se je pred desetletji začelo s posameznimi valji, črpalkami za gorivo in uplinjači za prvega Hrošča, je danes najobširnejši program povratnega prevzema rabljenih produktov v vsej avtomobilski zgodovini. Pri tem so za nas ključnega pomena obnova, ki dosega serijski izdelavi enakovredno kakovost, gospodarnost in okolju prijazen proces. Naši postopki obdelave zagotavljajo optimalno funkcionalnost in varnost. Ob tem so usklajeni z razvojem v sklopu serijske izdelave. Kupci se lahko veselijo dejstva, da so originalni obnovljeni deli ob enaki kakovosti do 40 odstotkov cenejši od primerljivih novih delov.

Prednosti

Nižji stroški, enaka kakovost

Volkswagnovi originalni obnovljeni deli so del ponudbe proizvajalca vozila. To pomeni, da temeljijo na enaki strokovni podkovanosti in se ponašajo z enako kakovostjo kot primerljivi novi deli svetovne znamke Volkswagen. Na voljo vam je široka ponudba kakovostnih in cenovno ugodnih obnovljenih delov.

Krajši čakalni časi

Volkswagnovi originalni obnovljeni deli omogočajo skrajšanje čakalnih časov, zato je vgradnja cenejša. Zaradi popolnega prileganja si boste prihranili dodatne stroške za naknadne spremembe oz. dodatne obiske servisne delavnice.

Prihranki z uporabo obnovljenih delov

Prihranek pri obnovljenih delih v primerjavi z novimi deli pri večini postavk znaša do 50 odstotkov, ker tovarna stari del vzame nazaj. In ker obnavljamo predvsem večje komponente, npr. agregate, se proizvodni stroški občutno zmanjšajo v vašo korist.

Visoka kakovost, visoka varnost

Volkswagnovi originalni obnovljeni deli so industrijsko obnovljeni in tovarniško preverjeni glede kakovosti, prileganja in delovanja. Tako so s tehničnega vidika kot novi in identični originalnim delom. S tem so zagotovljene kakovost, varnost in dolga življenjska doba.

Garancija kot pri novih delih

Obnovljeni agregati in deli so enako dobri kot novi deli. Zaradi visokih standardov kakovosti, ki jih morajo izpolnjevati Volkswagnovi originalni obnovljeni deli, lahko nudimo enako garancijo kot za nove dele. Enako velja za popravila.

Ohranjanje vrednosti zvišuje ceno pri nadaljnji prodaji

Volkswagnovi originalni obnovljeni deli so s tehničnega vidika kot novi. Podaljšujejo življenjsko dobo vozila, poleg tega pa zvišujejo njegovo vrednost pri nadaljnji prodaji. Tehnična raven popravljenega vozila se po vgradnji originalnega obnovljenega dela lahko celo zviša, saj se tehnične novosti iz serijske izdelave prenašajo tudi na proces obnavljanja delov.

Zagotovljena dobava

Na zalogi imamo okoli 13.000 obnovljenih delov, zato hitro lahko poskrbimo za popravilo tudi pri starejših modelih vozil. Volkswagnovi originalni deli in Volkswagnovi originalni obnovljeni deli zagotavljajo mobilnost do 15 let po zaključku serijske izdelave posameznega modela.

V dobrobit okolja

Naš program obnavljanja delov aktivno prispeva k varovanju okolja. Doslej smo ponovno uporabili na milijone ton dragocenih surovin in prihranili ogromne količine energije in emisij: količina jekla, ki smo ga prihranili z obnovo 7,7 milijona motorjev (pribl. 350.000 ton), zadostuje za izgradnjo 50 Eifflovih stolpov ali 162 mostov Golden Gate.

Tehnologija

Za raven kakovosti veljajo enaki standardi kot za serijsko izdelavo novih delov. Tehnične spremembe, ki so rezultat nenehnih raziskav in razvoja, se s področja izdelave novih delov nemudoma prenesejo tudi na področje obnove delov. Kupci tako prejmejo obnovljene dele, ki so na najvišji tehnični ravni. Obnovljen izdelek se ponaša s kakovostjo novega dela in je zato v enaki meri upravičen do garancije. Cena je lahko nižja za vse do 50 odstotkov.

Nadaljnje informacije:

» Proizvodna veriga

» Primeri naprednih tehnoloških rešitev

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen