Varnostni­ sistemi

Zanesljiva varnost – serijsko

Crafter furgon ima širok nabor varnostne opreme.

Funkcija večnaletnega zaviranja1

Po trčenju zavira vozilo in na ta način v idealnem primeru prepreči nadaljnja trčenja. Po kratkem pojemku funkcija upočasni vozilo do hitrosti 10 km/h, pri čemer lahko voznik kadarkoli ponovno prevzame nadzor.

Elektronski stabilizacijski program1

Z načrtnim zaviranjem posameznih koles preprečuje podkrmiljenje ali prekrmiljenje.

Regulacija zdrsa pogonskih koles (ASR)1

Preprečuje, da bi katero od koles izgubilo stik s podlago.

Antiblokirni sistem (ABS)1

Preprečuje blokiranje koles. Tako vozilo ostane vodljivo.

Elektronska zapora diferenciala (EDS)

Pogonsko moč porazdeli na kolesa, ki ne zdrsavajo.

Opozorilnik za nepripet varnostni pas

Po zagonu motorja z optičnim in po začetku vožnje tudi z zvočnim signalom pozove voznika, naj se pripne z varnostnim pasom. 

Voznikova varnostna blazina

Serijsko zagotavlja optimalno zaščito za primer čelnega trčenja. Opcijsko je na voljo stranska varnostna blazina za glavo.

1 V okviru sistemskih omejitev

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Menü schließen

Crafter furgon

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team