Asistenčni­ sistemi

Na nepreglednih gradbiščih in ozkih gozdnih poteh, ozkih ulicah v naselju ali ob sunkih vetra na avtocesti: ko pride do zahtevnejših situacij, vam v Crafter furgonu na pomoč priskočijo številni inovativni asistenčni in varnostni sistemi. Tako bo vožnja do cilja udobna in bolj sproščena.

Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC)1 2 in sistem za nadzor prometa Front Assist1 2 3

Samodejno prilagaja hitrost spredaj vozečemu vozilu in pri tem vzdržuje razdaljo, ki jo predhodno nastavi voznik. Že vključeni sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v kritičnih situacijah pomaga skrajšati zavorno pot.

Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist1 2 4

Če voznik nehote zapelje z voznega pasu, asistenca korigira zasuk volana ter obenem voznika opozori z zvočnim signalom in s prikazom opozorila v večfunkcijskem prikazovalniku.

Senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje1 2

Oddaja zvočno opozorilo, če zazna, da se pri vzvratnem odparkiranju preveč približujete drugemu vozilu. Če se voznik ne odzove, lahko sistem z zaviranjem omili možne posledice trčenja ali pa v idealnem primeru trčenje celo prepreči.

Asistenca za bočni veter2

Je podfunkcija elektronskega stabilizacijskega programa, ki ob močnih bočnih sunkih vetra vozniku pomaga obvladati vozilo s samodejnim zaviranjem posameznih koles.  

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist1 2

Obvlada parkiranje na bočna in prečna parkirna mesta, pri čemer vključuje funkcijo večkratnega korigiranja. Ko voznik prestavi v vzvratno prestavo, sistem prevzame nalogo vrtenja volana. Voznik mora le še upravljati sklopko, dodajati plin in zavirati.

Uravnavanje dolgih luči Light Assist1

Avtomatsko zasenči svetlobni snop dolgih luči, ko zazna nasproti ali spredaj vozeča vozila, da ne zaslepi voznikov. Če je sistem aktiviran, se pri hitrosti nad 60 km/h in v popolni temi dolge luči vključijo samodejno.

Paket Luči in vidljivost1 (brez slike)

Paket za boljšo vidljivost vključuje avtomatski vklop zasenčenih luči, avtomatski vklop/izklop dolgih luči in senzor za dež, ki vključi brisalce. Avtomatski vklop/izklop zasenčenih luči s funkcijo Coming Home/Leaving Home z osvetlitvijo okolice vozila prispeva k večji varnosti in udobju.

Senzorska zaščita bočne strani1 2 (brez slike)

Nadzira bočni strani vozila ter sproži optično in zvočno opozorilo, če se preveč približate stebričkom, zidovom ali pešcem.

Asistenca za manevriranje s prikolico Trailer Assist1 2 (brez slike)

Sistem samodejno manevrira vozilo s prikolico pri prečnem parkiranju in olajšuje vzvratno vožnjo, kadar se želite natančno približati nakladnim rampam ali drugim ciljem. Voznik mora le prestaviti v vzvratno prestavo, pritisniti tipko parkirnega sistema in s stikalom za nastavljanje zunanjih ogledal določiti smer, v katero naj zavije prikolica. 

Park Pilot1 (brez slike)

Med postopkom parkiranja z zvočnimi signali opozarja voznika na zaznane ovire pred in za vozilom ter na zaslonu tudi optično prikazuje oddaljenost od ovir.

Kamera za vzvratno vožnjo Rear View1 5 (brez slike)

Pomaga pri parkiranju vozila, s tem da snema območje za vozilom in sliko prenaša na zaslon radijskega ali navigacijskega sistema. Parkiranje olajšujejo tudi pomožne črte, ki se dodatno izrišejo na zaslonu.

Tempomat1 (brez slike)

Ne glede na vzpon ali spust od 30 km/h naprej ohranja hitrost vožnje, ki jo je nastavil voznik.

Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah1 2 (brez slike)

Za vsako kolo prikaže trenutni tlak in opozarja na odstopanja od predvidenih vrednosti.

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika1 2 (brez slike)

Z optičnimi in zvočnimi signali priporoči postanek, takoj ko med vožnjo zazna znake, ki nakazujejo voznikovo utrujenost.

Asistenca za nadzorovani spust1 6 (brez slike)

Z zmanjšanjem števila motornih vrtljajev in po potrebi s posegom v zavorni sistem zagotavlja nadzorovano, varno vožnjo po klancu navzdol.

Sprednji meglenki s funkcijo statičnih smerno prilagodljivih luči1 (brez slike)

V slabih vremenskih pogojih skrbita za optimalno vidljivost. Ko zavijate, se vključi sprednja meglenka na notranji strani ovinka in s funkcijo smerno prilagodljive luči osvetli rob cestišča.

Sonderausstattung gegen Mehrpreis.

Im Rahmen der Grenzen des Systems.

Bis 30 km/h.

Der Fahrer muss jederzeit bereit sein, das Assistenzsystem zu übersteuern, und wird nicht von seiner Verantwortung entbunden, das Fahrzeug umsichtig zu fahren.

Nur in Verbindung mit dem Navigationssystem "Discover Media" erhältlich.

Nur in Verbindung mit dem Allradantrieb 4MOTION erhältlich.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Kmalu na voljo:
Novi Crafter

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen