Varnostni siste­mi

Crafter furgon ima širok nabor varnostne opreme. 

Funkcija večnaletnega zaviranja¹

Če pride do naleta, sproži postopek zaviranja. Na ta način v idealnem primeru prepreči nadaljnja trčenja. Po kratkem pojemku funkcija vozilo upočasni do hitrosti 10 km/h, pri čemer lahko voznik kadarkoli ponovno prevzame nadzor.

 

Elektronski stabilizacijski program1 (brez slike)

Z načrtnim zaviranjem posameznih koles preprečuje podkrmiljenje ali prekrmiljenje.

Regulacija zdrsa pogonskih koles (ASR) (brez slike)

Preprečuje, da bi katero od koles izgubilo stik s podlago.

Antiblokirni sistem (ABS)1 (brez slike)

Preprečuje blokiranje koles in tako ohrani vodljivost vozila.

Elektronska zapora diferenciala (EDS) (brez slike)

Pogonsko moč porazdeli na kolesa, ki ne zdrsavajo.

Opozorilnik za nepripet varnostni pas (brez slike)

Po zagonu motorja z optičnim in po začetku vožnje tudi z zvočnim signalom pozove voznika, naj se pripne z varnostnim pasom. 

Voznikova in sovoznikova varnostna blazina (brez slike)

Serijsko zagotavlja optimalno zaščito za primer čelnega trčenja. Opcijsko je na voljo stranska varnostna blazina za glavo2.

V okviru sistemskih omejitev.

Sonderausstattung gegen Mehrpreis.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

V prodaji:
Novi Crafter

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen