Meni
Zapri meni
Zapri

Nova California

Naročila predvidoma možna od poletja 2024

  1. 1.

    Nova California še ni v prodaji. Pojdi nazaj

Avtodom v novi interpretaciji: nova California

California. Globalno najuspešnejši avtodom znamke Volkswagen Gospodarska vozila je že desetletja sinonim za mobilno kampiranje v kombinaciji z vsakodnevno uporabnostjo. To je dediščina, s katero nova California vstopa v prihodnost. Inovativni koncepti, nova platforma, nova zasnova notranjosti, nove funkcije: nova California je zanesljiv sopotnik za vsak dan in obenem popoln avtodom za domala vsako pustolovščino.

Koncept treh prostorov z letno kuhinjo

Nova California ima serijsko dvoje drsnih vrat - tako boste vozilo še lažje vključili v svoja vsakodnevna opravila in kamping aktivnosti. Za prijetno vstopanje in izstopanje poskrbijo drsna vrata na sovoznikovi strani. Dodatna drsna vrata na voznikovi strani skupaj s povsem na novo zasnovano kuhinjsko nišo¹ in zunanjo zložljivo mizico² omogočajo različne možnosti priprave hrane in uživanja obrokov kar zunaj vozila. Kuhinjska niša s plinsko kuhalno ploščo in pomivalnim koritom je tik ob drsnih vratih. Hladilnik je dosegljiv od zunaj in od znotraj, pred soncem in dežjem pa ga ščiti opcijska markiza. Druga drsna vrata bistveno razširjajo prostornost, saj zaradi njih nova California postane že skorajda trisobno stanovanje.

Zelo prilagodljiva sedišča

Več prostora, ko se odpravite na kampiranje: namesto mehanske ročne zavore električna parkirna zavora omogoča prehod med voznikovim in sovoznikovim sedežem (oba sta vrtljiva in nastavljiva po višini³) v smeri potniškega prostora nove Californie. Tam je za voznikovim sedežem veliko prostora, na primer za prenosno stranišče. Oba sedeža v potniškem prostoru lahko odstranite ali prestavite, da hitro in enostavno dobite več prostora za dolge predmete, kot je npr. jadralna deska. Spalna funkcija in integrirana predala zagotavljajo še večjo prilagodljivost in večje udobje teh sedežev.

Pametno kampiranje

Digitalne funkcije, inovativne mobilne spletne storitve na visoki ravni in inteligentni asistenčni sistemi: uporabne stvari so v novi Kaliforniji serijske. Kot na primer prikaz in upravljanje funkcij avtodoma, klimatska naprava v potniškem prostoru, ogrevanje notranjosti prek dodatnega zračnega grelnika⁴, upravljanje ambientalne osvetlitve⁵ (okrog stropa) in še veliko več prek treh mest za upravljanje: prek aplikacije California App6, nove In-Car App⁶ in nove krmilne enota za avtodom na C-stebričku z 12,7 cm (5") zaslonom na dotik pokončnega formata.

Več svobode tudi pri vsakodnevnih opravilih 

Nova California postavlja nove standarde, pa ne le na področju kampiranja. S pametnimi inovacijami navdušuje tudi v vsakdanjem življenju. Drsna vrata na voznikovi in sovoznikovi strani ne prispevajo le k varnejšemu vstopanju v vozilo, temveč olajšujejo tudi vsakodnevna opravila. Nošnja polnih nakupovalnih vreč okoli vozila? Odpade. Polnjenje hladilnika kar z zunanje strani⁷? Brez težav. Lažja enojna sedeža v potniškem prostoru, ki ju lahko posamično prestavite ali odstranite, kadar želite prevažati večje predmete? To gre hitro in enostavno - in je še posebej dobrodošlo za tiste, ki želijo mobilno pisarno hitro spremeniti v rekreativno vozilo.

 

 

Oglejte si: svetovna premiera nove Californie

Proslavljamo svetovno premiero nove Californie. In vi ste lahko del tega. Pridružite se nam!

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen