Asistenčni sistemi 6.1

Visoka raven udobja. Tudi med vožnjo.

Vozniki, ki so nenehno na poti, morajo biti kos najrazličnejšim vremenskim in prometnim situacijam. Še dobro, da jim v Californii 6.1 pri tem stoji ob strani vrsta praktičnih pomočnikov.

Bočna zaščita1

Nadzira bočni strani vozila in na zaslonu infotainment sistema opozori, če se vozilo kritično bliža stebru ali steni. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Asistenca za bočni veter1

S samodejnim zaviranjem ob močnih bočnih sunkih vetra stabilizira vozilo. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist1 2

Z večfunkcijsko kamero zaznava vozni pas, po katerem vozi vozilo, in s posegi v krmiljenje ohranja smer vožnje. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Asistenca za odparkiranje1

Pomaga pri vzvratnem odparkiranju. Če se voznik ob kritičnem približevanju drugega vozila ne odzove na zvočno opozorilo, sledi poseg zavornega sistema. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist1

S samodejnim optimalnim vrtenjem volana pomaga pri parkiranju na prečna in bočna parkirna mesta. Voznik mora le dodajati plin, zavirati in upravljati sklopko. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC, vklj. s sistemom za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili1

Samodejno prilagaja hitrost spredaj vozečemu vozilu in pri tem vzdržuje razdaljo, ki jo predhodno nastavi voznik. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Asistenca za manevriranje s prikolico Trailer Assist1

Med manevriranjem na prečna parkirna mesta in pri natančni vzvratni vožnji do nakladalne klančine ali drugih ciljev olajšuje obračanje vozila s pripeto prikolico. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (brez slike)1

Pred in med vožnjo seznanja voznika s trenutnim tlakom v pnevmatikah in ga opozori na morebiten padec tlaka. V vseh kolesih so senzorji, ki prek radijskega signala javljajo tlak in temperaturo.

 

Prepoznavanje prometnih znakov (brez slike)1

S posebno kamero zaznava hitrostne omejitve, prepovedi prehitevanja ter časovno in vremensko pogojene omejitve ter voznika obvešča na večfunkcijskem prikazovalniku.

 

Asistenca za nadzorovani spust (brez slike)1 3

Z zmanjšanjem števila motornih vrtljajev in po potrebi s posegom v zavorni sistem zagotavlja nadzorovano in udobno vožnjo po klancu navzdol.

V okviru sistemskih omejitev.

Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da mora vozilo voziti preudarno.

Na voljo samo v kombinaciji s štirikolesnim pogonom 4MOTION.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen