Asistenčni sistemi

Vsak dan sproščeno na pot

Vozniki, ki so nenehno na poti, morajo biti kos najrazličnejšim vremenskim in prometnim situacijam. Še dobro, da jim v Californiji 6.1 pri tem stoji ob strani vrsta praktičnih pomočnikov.

Asistenca za bočni veter1

S samodejnim zaviranjem ob močnih bočnih sunkih vetra stabilizira vozilo. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Bočna zaščita1

Nadzira bočni strani vozila in na zaslonu infotainment sistema opozori, če se vozilo kritično bliža stebru ali steni. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist1 2

Z večfunkcijsko kamero zaznava vozni pas, po katerem vozi vozilo, in s posegi v krmiljenje ohranja smer vožnje. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), vklj. s sistemom za nadzor prometa Front Assist in mestno funkcijo zaviranja v sili1 2

Samodejno prilagaja hitrost spredaj vozečemu vozilu in pri tem vzdržuje razdaljo, ki jo predhodno nastavi voznik. V videu o asistenčnem sistemu je kot primer prikazan model Crafter.

Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (brez slike)1

Pred in med vožnjo voznika seznanja s trenutnim tlakom v pnevmatikah in ga opozarja na morebiten padec tlaka. V vseh kolesih so senzorji, ki prek radijskega signala javljajo tlak in temperaturo.

 

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (brez slike)1

S posebno kamero zaznava hitrostne omejitve, prepovedi prehitevanja ter časovno in vremensko pogojene omejitve ter voznika obvešča na večfunkcijskem prikazovalniku.

 

Asistenca za nadzorovani spust (brez slike)1

Z zmanjšanjem števila motornih vrtljajev in po potrebi s posegom v zavorni sistem zagotavlja nadzorovano, udobno vožnjo po klancu navzdol.

V okviru sistemskih omejitev.

Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da mora vozilo voziti preudarno.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen