Asistenčni­ sistemi

Mislijo in poskrbijo za vse

Na nepreglednih gradbiščih in ozkih gozdnih poteh, ozkih ulicah v naselju ali ob sunkih vetra na avtocesti: ko pride do zahtevnejših situacij, vam v Crafter kesonarju na pomoč priskočijo številni inovativni asistenčni in varnostni sistemi. Tako bo vožnja do cilja udobna in bolj sproščena.

Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC)1 in sistem za nadzor prometa Front Assist1 2

Samodejno prilagaja hitrost spredaj vozečemu vozilu in pri tem vzdržuje razdaljo, ki jo je predhodno nastavil voznik. Že vključeni sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v kritičnih situacijah pomaga skrajšati zavorno pot.

Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist1

Če voznik nehote zapelje z voznega pasu, korigira zasuk volana ter obenem voznika opozori z zvočnim signalom in s prikazom opozorila v večfunkcijskem prikazovalniku.

Sistem za uravnavanje dolgih luči Light Assist

Ko sistem zazna luči spredaj ali nasproti vozečih vozil, dolge luči avtomatsko izključi, da ne bi slepile drugih udeležencev v prometu. Če je sistem aktiviran, se pri hitrosti nad 60 km/h in v popolni temi dolge luči vključijo samodejno.

Paket Luči & vidljivost (brez slike)

Paket za boljšo vidljivost vključuje avtomatski vklop zasenčenih luči, avtomatski vklop/izklop dolgih luči in senzor za dež, ki vključi brisalce. Avtomatski vklop/izklop zasenčenih luči s funkcijo Coming Home/Leaving Home z osvetlitvijo okolice vozila prispeva k večji varnosti in udobju.

Tempomat

Od 30 km/h naprej ne glede na vzpon ali spust ohranja želeno hitrost vožnje.

Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah1

Za vsako kolo prikaže trenutni tlak in opozarja na odstopanja od predvidenih vrednosti.

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika1

Z optičnimi in akustičnimi signali vozniku priporoči postanek, takoj ko med vožnjo zazna znake, ki nakazujejo voznikovo utrujenost.

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov

Zaznava prometne znake v mestnem prometu in seznanja voznika s trenutno prometno situacijo.

Sprednji meglenki s funkcijo statičnih smerno prilagodljivih luči

Tudi v slabih vremenskih razmerah omogočata optimalno vidljivost. Ko zavijate, se vključi sprednja meglenka na notranji strani ovinka in s funkcijo smerno prilagodljive luči osvetli rob cestišča.

Asistenca za nadzorovani spust3 4

Z zmanjšanjem števila motornih vrtljajev in po potrebi s posegom v zavorni sistem zagotavlja nadzorovano in varno vožnjo po klancu navzdol.

Elektromehansko servokrmiljenje

Krmiljenje deluje v odvisnosti od hitrosti vožnje. Z aktivnim vračanjem volana v izhodiščni položaj izboljšuje občutek in varnost pri vožnji. Deluje tako natančno, kot tega pri gospodarskih vozilih doslej niste bili vajeni.

1 V okviru sistemskih omejitev
2 Do 30 km/h
3 Na voljo samo v kombinaciji z navigacijskim sistemom Discover Media
4 Na voljo samo v kombinaciji s štirikolesnim pogonom 4MOTION

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Crafter kesonar

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen