Hitro polnjenje­ s sistemom CCS

Polnjenje na poti

Zaradi sistema CCS je mogoče litij-ionske baterije polniti tako z enosmernim kot tudi z izmeničnim tokom. Tako je polnjenje mogoče na javnih polnilnih postajah za hitro polnjenje CCS in na interni polnilni postaji podjetja.

Enosmerni tok

Na javnih polnilnih postajah CCS je novi e-Crafter mogoče napolniti še posebej hitro. Že danes sistem za hitro polnjenje CCS omogoča polnjenje z močjo 40 kW in litij-ionsko baterijo napolni na 80 % v pribl. 45 minutah1. V bližnji prihodnosti bodo polnilne postaje dovajale tudi do 350 kW enosmernega toka.

1 Čas polnjenja na javnih polnilnih postajah s serijskim sistemom za hitro polnjenje CCS. Poraba električne energije, kombinirana: 21,5 kWh/100 km (oz. 215 Wh/km).
Emisija CO2: 0 g/km (velja za emisijo CO2 med vožnjo, skupne emisije CO2 so odvisne od vira električne energije. Volkswagen zato priporoča uporabo ekološko pridobljene elektrike). 

Tukaj najdete dolgoročno zagotovljeno polnilno infrastrukturo družbe MOON - sistemskega ponudnika, zaradi katerega električna mobilnost postaja nekaj vsakdanjega:

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

e-Crafter

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen