Asistenčni sistemi

Mislijo in poskrbijo za vse

Na nepreglednih gradbiščih in ozkih gozdnih poteh, ozkih ulicah v naselju ali ob sunkih vetra na avtocesti: ko pride do zahtevnejših situacij, vam v Crafter furgonu na pomoč priskočijo številni inovativni asistenčni in varnostni sistemi. Tako bo vožnja do cilja udobna in bolj sproščena.

Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC)1 in sistem za nadzor prometa Front Assist1 2

Samodejno prilagaja hitrost spredaj vozečemu vozilu in pri tem vzdržuje razdaljo, ki jo je predhodno nastavil voznik. Že vključeni sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v kritičnih situacijah pomaga skrajšati zavorno pot.

Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist1

Če voznik nehote zapelje z voznega pasu, korigira zasuk volana ter obenem voznika opozori z zvočnim signalom in s prikazom opozorila v večfunkcijskem prikazovalniku.

Asistenca za bočni veter1

Gre za podfunkcijo elektronskega stabilizacijskega programa, ki ob močnih bočnih sunkih vetra vozniku pomaga obvladati vozilo s samodejnim zaviranjem posameznih koles. 

Sistem za uravnavanje dolgih luči Light Assist

Ko sistem zazna luči spredaj ali nasproti vozečih vozil, dolge luči avtomatsko izključi, da ne bi slepile drugih udeležencev v prometu. Če je sistem aktiviran, se pri hitrosti nad 60 km/h in v popolni temi dolge luči vključijo samodejno.

Paket Luči & vidljivost (brez slike)

Paket za boljšo vidljivost vključuje avtomatski vklop zasenčenih luči, avtomatski vklop/izklop dolgih luči in senzor za dež, ki vključi brisalce. Avtomatski vklop/izklop zasenčenih luči s funkcijo Coming Home/Leaving Home z osvetlitvijo okolice vozila prispeva k večji varnosti in udobju.

Tempomat (brez slike)

Od 30 km/h naprej ne glede na vzpon ali spust ohranja želeno hitrost vožnje.

Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (brez slike)1

Za vsako kolo prikaže trenutni tlak in opozarja na odstopanja od predvidenih vrednosti.

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika (brez slike)1

Z optičnimi in akustičnimi signali vozniku priporoči postanek, takoj ko med vožnjo zazna znake, ki nakazujejo voznikovo utrujenost.

Asistenca za nadzorovani spust (brez slike)3 4

Z zmanjšanjem števila motornih vrtljajev in po potrebi s posegom v zavorni sistem zagotavlja nadzorovano in varno vožnjo po klancu navzdol.

Asistenca za speljevanje na klancu (brez slike)

Asistenca za speljevanje na klancu olajša speljevanje na klancu tako, da aktivno zadržuje vozilo.

Sprednji meglenki s funkcijo statičnih smerno prilagodljivih luči (brez slike)

Tudi v slabih vremenskih razmerah omogočata optimalno vidljivost. Ko zavijate, se vključi sprednja meglenka na notranji strani ovinka in s funkcijo smerno prilagodljive luči osvetli rob cestišča.

1 V okviru sistemskih omejitev
2 Do 30 km/h
3 Na voljo samo v kombinaciji z navigacijskim sistemom Discover Media
4 Na voljo samo v kombinaciji s štirikolesnim pogonom 4MOTION

Na tej modelski strani je predstavljena oprema. V večini primerov ni navedeno, ali gre pri posameznih elementih za serijsko opremo ali pa za dodatno opremo, ki je na voljo za doplačilo. Za podrobnejše informacije o naboru opreme (serijska oprema/dodatna oprema) oz. o obveznih kombinacijah se obrnite na izbranega trgovca z vozili znamke Volkswagen Gospodarska vozila ali uporabite naš konfigurator za vozila znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Grand California

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen