Parkirni sistemi

Ko se dopust začne že pri parkiranju

V Grand Californii vam na pomoč priskočijo številni inovativni sistemi za lažje parkiranje, odparkiranje ali manevriranje.

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist1

Oddaja zvočno opozorilo, če zazna, da se pri vzvratnem odparkiranju preveč približujete drugemu vozilu. Če se voznik ne odzove, lahko sistem z zaviranjem omili možne posledice trčenja ali pa v idealnem primeru trčenje celo prepreči.

Senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje1

Oddaja zvočno opozorilo, če zazna, da se pri vzvratnem odparkiranju preveč približujete drugemu vozilu. Če se voznik ne odzove, lahko sistem z zaviranjem omili možne posledice trčenja ali pa v idealnem primeru trčenje celo prepreči.

Asistenca Trailer Assist (brez slike)1

Sistem samodejno manevrira vozilo s prikolico pri prečnem parkiranju in olajšuje vzvratno vožnjo, kadar se želite natančno približati nakladnim rampam ali drugim ciljem. Voznik mora le prestaviti v vzvratno prestavo, pritisniti tipko parkirnega sistema in s stikalom za nastavljanje zunanjih ogledal določiti smer, v katero naj zavije prikolica. 

Kamera za vzvratno vožnjo Rear View (brez slike)1

Pomaga pri parkiranju, s tem da snema območje za vozilom in sliko predvaja na zaslonu radijskega ali navigacijskega sistema3. Parkiranje olajšujejo tudi pomožne črte, ki se dodatno izrišejo na zaslonu.

Senzorska zaščita bočne strani (brez slike)1

Nadzira bočni strani vozila ter sproži optično in zvočno opozorilo, če se preveč približate stebričkom, zidovom ali pešcem.

1 V okviru sistemskih omejitev.

Na tej modelski strani je predstavljena oprema. V večini primerov ni navedeno, ali gre pri posameznih elementih za serijsko opremo ali pa za dodatno opremo, ki je na voljo za doplačilo. Za podrobnejše informacije o naboru opreme (serijska oprema/dodatna oprema) oz. o obveznih kombinacijah se obrnite na izbranega trgovca z vozili znamke Volkswagen Gospodarska vozila ali uporabite naš konfigurator za vozila znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Grand California

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen