Sistemi ogrevanja

Na dopust samo še na toplo

Ne kampirate zgolj ob lepem vremenu, temveč se radi potepate tudi pri nižjih temperaturah. Odlično, potem je Grand California prava izbira za vas. Ostaja samo še vprašanje, kako želite ogrevati? Viri toplote so si namreč različni. Izberite iz širokega nabora možnosti natanko tisto, ki popolnoma ustreza vašim načrtom za dopust.

Osrednja upravljalna enota

Na osrednji upravljalni enoti s sledilno ploščico za upravljanje ogrevanja, oskrbe z vodo in solarnega sistema lahko na enem mestu povsem enostavno odčitate vse podatke in nastavite potrebne nastavitve, zaradi česar je moderno kampiranje čudovita izkušnja. 

Opcijska upravljalna enota za ogrevanje mirujočega vozila

Upravljalni element je umeščen v stropni galeriji, kjer je zlahka dosegljiv. Zaslon na dotik olajša upravljanje in programiranje ogrevanja mirujočega vozila.

Plinski sistem za ogrevanje vode in zraka

Ogrevanje vode in zraka na plin (dve 11-kilogramski plinski jeklenki). Pet prezračevalnih šob poskrbi za to, da se topel zrak sistema z močjo 6 kW enakomerno porazdeli po notranjosti. Poleg tega naprava shranjuje 10 l tople vode za kuhinjo in kopalnico.

 

Opcijski plinsko-električni sistem za ogrevanje vode in zraka

Poleg plinskega sistema se za ogrevanje vode in zraka lahko uporablja tudi elektrika. Za to je potreben zunanji vir električne energije.

 

Opcijski dizelsko-električni sistem za ogrevanje vode in zraka 

Za razliko od plinsko-električnega sistema se za ogrevanje vode in zraka uporabljata dizelski agregat in elektrika. Tako poskrbimo za neodvisno toplotno oskrbo za dlje časa, pri čemer je teža avtodoma brez dveh velikih plinskih jeklenk manjša. Za kuhanje je v avtodomu shranjena 5-litrska plinska jeklenka.

 

Opcijski dodatni vodni grelnik s programsko funkcijo ogrevanja mirujočega vozila

Dodatni vodni grelnik skrbi za ogrevanje notranjosti in s programsko funkcijo omogoča do 60-minutno predgretje vozila, npr. za hitro odtajevanje stekel v vozniški kabini.

 

Sistem za opcijsko zračno ogrevanje mirujočega vozila in dodatni grelnik

Zračni grelnik za ogrevanje mirujočega vozila za delovanje uporablja gorivo in prek prezračevalnih šob zelo hitro ogreje notranjost vozila. Po želji je na voljo radijski daljinski upravljalnik.

 

Opcijsko zračno ogrevanje mirujočega vozila in dodatni vodni grelnik, po želji s programsko funkcijo

Zračni grelnik za ogrevanje mirujočega vozila za delovanje uporablja gorivo in prek prezračevalnih šob zelo hitro ogreje notranjost vozila. Ogrevanje vode poleg tega dodatno skrbi za ogrevanje notranjosti pri vključenem motorju. Predgretje vozila je mogoče programirati ali vključiti z opcijskim radijskim daljinskim upravljalnikom.

Na tej modelski strani je predstavljena oprema. V večini primerov ni navedeno, ali gre pri posameznih elementih za serijsko opremo ali pa za dodatno opremo, ki je na voljo za doplačilo. Za podrobnejše informacije o naboru opreme (serijska oprema/dodatna oprema) oz. o obveznih kombinacijah se obrnite na izbranega trgovca z vozili znamke Volkswagen Gospodarska vozila ali uporabite naš konfigurator za vozila znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Grand California

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen