Meni
Zapri meni
Zapri

Originalni akumulator Volkswagen

Vedno več asistenčnih sistemov skrbi za to, da vam je na poti udobneje in ste prijaznejši do okolja. Predpogoj: močen zagonski akumulator, ki vaš Volkswagen zanesljivo napaja z ravno pravšnjo količino energije.

Kaj morate vedeti o avtomobilskem akumulatorju

Avtomobilski akumulator – imenujemo ga tudi zagonski akumulator – je srce in duša vašega avtomobila. Zaganjalnik oskrbuje z energijo za zagon motorja z notranjim zgorevanjem. Povedano na kratko: če akumulator ne deluje, vozilo ne vozi. Prav tako stabilizira električno napetost, tako da motor stalno zanesljivo deluje. Toda sodobni avtomobili akumulatorja že dolgo ne uporabljajo več izključno za zagon. Skrbi tudi za elemente udobja pri vožnji, kot so zabava, prezračevanje, ogrevanje sedežev in ogrevanje mirujočega vozila. Hladnejše kot je, z večjo porabo deluje akumulator. Da se izognete nadležnim težavam, vedno pazite, da je akumulator v brezhibnem stanju. Visokokakovostni akumulatorji delujejo tudi do 10 let, cenejše alternative pa je treba zamenjati že po 2 do 3 letih.

Volkswagnov originalni zagonski akumulator

Zagonski akumulator iz zlitine svinca in kalcija, ki ne potrebuje vzdrževanja, določa standard za zanesljivost in življenjsko dobo. 2-letna garancija.

 • Zagotovljen zagon hladnega motorja pri temperaturah do -25 °C.
 • Izdelek LongLife, ki ne potrebuje vzdrževanja, s kazalom obrabe.
 • Takoj pripravljen za uporabo (napolnjen).

72 Ah5 (brez vgradnje)
za Caddy, Transporter, Amarok in LT/Crafter.

Št. art. 000915105DG

Kako dolgo zdrži avtomobilski akumulator?

Življenjska doba avtomobilskega akumulatorja je odvisna od njegove kakovosti. Visokokakovostni akumulatorji delujejo tudi do 10 let, cenejše alternative pa je treba zamenjati že po 2 do 3 letih. Zato priporočamo, da po potrebi uporabite originalen Volkswagnov akumulator, da zagotovite najdaljšo možno življenjsko dobo.

Kako vem, da moram zamenjati avtomobilski akumulator?
 • Motor se zažene šele v drugem ali tretjem poskusu in pri tem oddaja nenavadne zvoke.

 • Kontrolna lučka akumulatorja zasveti. Ta opozorilni signal se prikaže, ko se akumulator ne more polniti iz alternatorja.

 • Raven kisline v akumulatorju je prenizka. Pri novejših akumulatorjih je to razvidno na ohišju. Če je prikaz svetlo rumen, se morate obrniti na Volkswagnovega partnerja.

 • Če je ohišje akumulatorja napihnjeno, to nakazuje pregrevanje. Tudi v tem primeru je treba zamenjati zagonski akumulator.

 • Če okoli ohišja akumulatorja zaznate oster vonj po gnilih jajcih (žveplu), akumulator verjetno pušča.
Na kaj moram biti pozoren pri nakupu novega avtomobilskega akumulatorja?
 • Poskrbite predvsem za to, da avtomobilski akumulator ustreza vašemu vozilu. Če na primer mere niso pravilne, se lahko akumulator med pospeševanjem ali zaviranjem premakne.
 • Poleg tega je treba vedeti, kakšno kapaciteto mora imeti nov akumulator. Običajno je dovolj, da si ogledate navodila za uporabo vozila ali stari akumulator, kjer so navedene informacije o potrebni kapaciteti v amperurah (Ah).

Kdor ne kupi originalnega akumulatorja, varčuje na napačnem koncu. Prihranite si živce in denar na dolgi rok ter investirajte v originalen Volkswagnov zagonski akumulator. Originalni akumulatorji, ki jih ni treba vzdrževati, popolnoma ustrezajo vozilom in so po potrebi najboljša zamenjava - vključno s triletno garancijo.

Zakaj napačen akumulator škodi mojemu gospodarskemu vozilu VW?

Nekatera gospodarska vozila VW imajo sistem za upravljanje akumulatorjev, ki med drugim prepozna, v kakšnem stanju je zagonski akumulator, in hkrati nadzoruje gospodarjenje z energijo vozila. Vendar pa ta sistem deluje le, če je avtomobilski akumulator natančno prilagojen vozilu in pravilno prepoznan s kodo. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da je akumulator po nepotrebnem obremenjen ali se preveč izprazni. V najslabšem primeru to povzroči trajno škodo.

Pogosta vprašanja o avtomobilskem akumulatorju

Nasveti za daljšo življenjsko dobo

Ravno pozimi je avtomobilski akumulator šibka točka sodobnih vozil. Zaupali vam bomo, kako lahko s preventivnimi ukrepi podaljšate življenjsko dobo akumulatorja.

 1. Skladiščenje na ravni površini: Ali svojega gospodarskega vozila pozimi ne uporabljate? Potem pazite, da ni predolgo nagnjen (npr. podstavljen). Vaš akumulator vam bo hvaležen.
 2. Aktivna uporaba: Če akumulatorja dlje časa ne uporabljate, se izprazni in na svinčenih ploščah se nabere svinčev sulfat. To ovira pretok električne energije in zmogljivost akumulatorja se zmanjša.
 3. Na čistem in suhem: Vlaga v motornem prostoru ni dobra za akumulator vozila. Z antistatično krpo redno čistite in sušite akumulator.
 4. Udobje ni vse: Porabnike energije, na primer gretje in podobno, vklopite šele, ko motor že teče. Predvsem pozimi, ko je zmogljivost akumulatorja zaradi mraza nižja, tako zagotovite dovolj zagonske energije.
 5. Brez kratkih voženj: Na prvih nekaj kilometrih vaše gospodarsko vozilo pogosto potrebuje več električne energije, kot je lahko proizvede generator. Akumulator se tako postopoma izprazni. Zato redno vozite na daljših razdaljah, da se akumulator lahko napolni.
 6. Dodatno polnjenje: Zlasti pred zimo je priporočljivo dodatno napolniti akumulator, da se izognete nadležnim težavam v mrazu.
 7. Servis akumulatorja: Vsekakor je priporočljivo, da avtomobilski akumulator vsaka štiri leta pregleda strokovnjak.
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen