Meni
Zapri meni
Zapri

AdBlue® – prihodnost je modra

AdBlue® – prihodnost je modra

Emisijska stopnja Euro 6 določa, da lahko od septembra 2015 novi avtomobili izpustijo le 80 miligramov dušikovih oksidov na kilometer -okolje nam bo hvaležno! Za zmanjšanje emisij škodljivih dušikovih oksidov je bila razvita dizelska tehnologija SCR. Za to pionirsko tehnologijo vaše gospodarsko vozilo potrebuje AdBlue® - nestrupeno raztopino brez vonja, ki je sestavljena iz 32,5 odstotka sečnine in 67,5 odstotka demineralizirane vode. Sintetično pripravljeno raztopino natočimo v ločen rezervoar v vozilu. Rezervoar je nameščen pod loputo posode za gorivo, v prtljažniku ali v motornem prostoru, odvisno od modela vozila.

Kako deluje AdBlue®?

AdBlue® je aktivna tekočina dizelske tehnologije SCR. 1. Izpušni plini potujejo skozi oksidacijski katalizator in filter za trdne delce. 2. Dodana je tekočina AdBlue®. 3. Toplotna reakcija razkroji tekočino AdBlue® v amoniak. 4. V katalizatorju SCR amoniak reagira z dušikovimi oksidi. Ta reakcija jih pretvori v okolju prijazna dušik in vodo.

Točenje

Tekočino AdBlue® lahko hitro, brez umazanije in brez težav natočite pri vseh sodelujočih Volkswagnovih servisnih partnerjih. Natoči se seveda certificirana tekočina AdBlue® po standardu ISO 22241.

Varčnost

Poraba tekočine AdBlue® je zelo nizka. Osebno vozilo potrebuje le 1,5 do 2,8 litra na 1000 km. Koliko vaše vozilo dejansko porabi, je v veliki meri odvisno od vašega načina vožnje. Prostornina rezervoarja je od 11 do 19 litrov.

Tekočini AdBlue® mraz ne more do živega

Zahvaljujoč samodejnemu ogrevalnemu sistemu temperature pod ničlo ne morejo vplivati na tekočino AdBlue®. Ogrevalni sistem takoj po zagonu segreje tekočino AdBlue® na ustrezno delovno temperaturo, tako da sredstvo proti zamrzovanju ni potrebno.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen