Meni
Zapri meni
Zapri

Menjava zavorne tekočine

Na kaj morate biti pozorni

  1. Zavorna tekočina mora biti vedno v brezhibnem stanju in v zadostni količini.
  2. Redno jo je treba preverjati in menjati.
  3. Pri novem Volkswagnu je treba zavorno tekočino prvič zamenjati po treh letih, nato pa vsaki dve leti.
  4. Zavorno tekočino naj vedno zamenja strokovnjak.

Originalna Volkswagnova zavorna tekočina

Posebej vzdržljiva. Ker je bila Volkswagnova originalna zavorna tekočina razvita skupaj z zavornim sistemom vašega Volkswagna, zagotavlja večjo zaščito pri temperaturah pod ničlo in prenese večje obremenitve. Združljiva je s specifikacijami zavornega sistema vseh novih in starejših modelov. Poleg tega se lahko meša s staro zavorno tekočino in je zato primerna tudi za dolivanje.

Prednosti originalne Volkswagnove zavorne tekočine

Standard VW 501 14

Originalna zavorna tekočina Volkswagen določa svoj lastni standard kakovosti. Vrelišče pri določeni količini vlage po standardu VW 501 14 je za 10 °C višje kot pri običajni zavorni tekočini, kar zagotavlja varnejše delovanje s 4 % deležem vode.

Do -40 °C

Tudi pri hudem mrazu do -40 °C Volkswagnova originalna zavorna tekočina zanesljivo deluje.

Daljši servisni interval

Z originalno Volkswagnovo zavorno tekočino podaljšate prvi servisni interval vašega novega gospodarskega vozila na tri leta.

Kontrolna lučka za zavorno tekočino

Vklop rdeče kontrolne lučke ima lahko različne vzroke. Vsekakor pa je treba pričakovati hudo varnostno tveganje. Razlogi za vklop kontrolne lučke: Zategnjena je ročna zavora. Delovanje zavornega sistema je moteno. Nivo zavorne tekočine je prenizek in ga je treba takoj preveriti. Če kontrolna lučka ne zadeva zategnjene ročne zavore, se vozilo ne sme več uporabljati in je potreben takojšen strokovni pregled.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen