Rešitve za zadnja vrata

Za vsak problem se najde prava rešitev za zadnja vrata

Natovarjanje velikih kosov tovora? Hitra sprememba vozila v nadstrešek? Več svetlobe v tovornem prostoru? Transporter 6.1 ima za vaše zahteve prave rešitve za zadnja vrata.

 

Zadnja dvižna vrata brez okna

Zadnja dvižna vrata brez okna z 2.200 mm1 visoko odprtino omogočajo enostavnejše natovarjanje in raztovarjanje.

Zadnja dvižna vrata z oknom

Zadnja dvižna vrata s posebej velikim oknom omogočajo boljšo vzvratno preglednost.

Zadnja krilna vrata z oknom

Zadnja krilna vrata z oknom razširjajo vidno polje; imajo ozek sredinski stebriček in zelo široka stekla.

Električna zadnja dvižna vrata (brez slike)

Električna zadnja dvižna vrata omogočajo enostavno in varno upravljanje npr. prek radijskega ključa. Senzorji zaznajo, ali imajo zadnja dvižna vrata dovolj prostora, da se dvignejo, funkcija omejitve sile zapiranja pa po potrebi ustavi postopek zapiranja.

 

 

Zaščita za spodnji nakladalni rob (zadnji odbijač)

Zaščita ščiti lakirani zadnji odbijač pred praskami, ki bi lahko nastale med natovarjanjem in raztovarjanjem tovornega prostora. Plastična letvica za zaščito je na voljo v črni ali srebrni barvi.

Gre za približne mere, ki lahko variirajo znotraj proizvodnih toleranc.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Informacije za potrošnike o porabi goriva in emisijah CO2: od 1. septembra 2018 so nova vozila že homologirana v skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), realnejšim preizkusnim postopkom za merjenje porabe goriva in emisij CO2. Postopek WLTP je v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEVC). Trenutno smo zavezani posredovati informacije o vrednostih, izmerjenih v skladu z NEVC. Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO2, izmerjene v skladu z WLTP, v številnih primerih višje od vrednosti, ki so izmerjene v skladu z NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih v skladu z WLTP, so vrednosti NEVC za izračun DMV izpeljane iz vrednosti WLTP. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani dobavitelja osebnega avtomobila. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Transporter 6.1 furgon

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen