Menü schließen

Nova Caddy California Stekla serijska proizvodnje novega modela Caddy California

Nova Caddy California Stekla serijska proizvodnje novega modela Caddy California

S proizvodnega traku so zapeljali prvi mikro avtodomi, izdelani na platformi MQB: pri Volkswagnu v Poznanju (VWP) je stekla serijska proizvodnja modela Caddy California. Njegova osnova je novi Caddy 5. Kompaktni avtodom je torej prvi bivalnik, ki izkorišča konstrukcijske prednosti modularne prečne platforme (MQB): najnovejše tehnologije in večjo prostornost. V Nemčiji bodo vozilo prvim kupcem začeli dobavljati v prihodnjih tednih.

Čas branja približno 3 minute

Vse iz ene roke: križanec med kompaktnim enoprostorcem in domiselno zasnovanim avtodomom v celoti nastaja v Volkswagnovi tovarni v poljskem Poznanju. Osnovno vozilo izdelajo v tovarni Poznanj, v avtodom pa Caddy potem nadgradijo v tovarni Swarzędz. Tam v vozilo vgradijo kamping module, kot sta minikuhinja in kompaktna postelja v zadku, ter drugo opremo.

"Lani smo tovarno uspešno preuredili za proizvodnjo Caddyja 5. Od takrat v proizvodnjo sistematično vpeljujemo nadaljnje izvedbe vozila," je povedal Dietmar Mnich, predsednik uprave v VWP. Caddy California je zgovoren primer visoke fleksibilnosti in storilnosti pri Volkswagnu v Poznanju. "Ni nam bila zaupana samo proizvodnja vozila, temveč tudi kompletna vgradnja opreme, s katero se vozilo spremeni v avtodom. Vse iz ene roke."

Kot različica California je Caddy zdaj postal član družine avtodomov, ki ima pri Volkswagnu že dolgo tradicijo. California 6.1 in Grand California se že uspešno prodajata na trgu in se ponašata s številnimi domiselnimi rešitvami. Caddy California bo zdaj te njune adute prenesel tudi v razred mikro avtodomov.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team