Meni
Zapri meni
Zapri

Novi Caddy PanAmericana. Vzbudi željo po vznemirljivih doživetjih.

Novi Caddy PanAmericana. Vzbudi željo po vznemirljivih doživetjih.

Lorem ipsum vix at error vocibus, sit at autem liber? Qui eu odio moderatius, populo pericula ex his. Mea hinc decore tempor ei, postulant honestatis eum ut. Eos te assum elaboraret, in ius fastidii officiis electram.

Čas branja: pribl. 5 minut

  •  Po vzoru terenskih vozil: Caddy PanAmericana je lahko opremljen s štirikolesnim pogonom 4MOTION ali s pogonom na sprednji kolesni par
  • Na voljo kot izvedba Krpan ali kot družinski enoprostorec: vedno z robustnim videzom
  • Naslednik modela Caddy Alltrack pri peti generaciji Caddyja
  • V Sloveniji je novi model že mogoče naročiti 

Panameriška cesta - pot od Aljaske do otočja Ognjena zemlja je za svetovne popotnike in za vse, ki bi to še radi postali, sinonim za svojevrstno avtomobilsko popotovanje in občutek popolne svobode. Novi Caddy PanAmericana (naročilo je že mogoče) znamke Volkswagen Gospodarska vozila je že na prvi pogled mogoče prepoznati po terenskih obrobah na kolesnih ohišjih in stranskih pragovih ter po črnih dodatnih letvah na vratih mestnega dostavnika in družinskega enoprostorca. 

Le tisti, ki si zastavljajo neobičajne cilje, bodo v življenju vedno znova odkrili kaj novega. In za take je novi Caddy PanAmericana nedvomno idealen sopotnik. Podjetniki, ki bodo vozilo (izvedba Krpan) uporabljali v službene namene, lahko izkoristijo možnost odbitka vstopnega DDV.

Cene osnovnih izvedb: 

Caddy Business PanAmericana
od 25.323 EUR brez DDV/od 30.894* EUR vklj. z DDV in DMV

Caddy Family PanAmericana kot osebno vozilo
 od 29.667* EUR vklj. z DDV in DMV

 Odbijača s hrapavo površino ter s ščitnikom za podvozje tako spredaj kot tudi zadaj ne puščata nobenega dvoma: s Caddyjem PanAmericana boste lahko neprestano na lovu za novimi odkritji - tudi na manj zahtevnih terenih brez asfaltiranih cest. Model je že mogoče naročiti in je že dobavljiv (velja izključno za Caddy z opremskim paketom Life, kratka medosna razdalja).

Skupno je za Caddy na voljo kar 19 asistenčnih sistemov, s katerimi vožnje po manj zahtevnih terenih niso le vznemirljive, pač pa tudi varne. Na zunanjosti se robustni značaj in zmogljivosti novega Caddyja PanAmericana jasno zrcalijo v LED-lučeh spredaj in zadaj ter barvnih 17-palčnih aluminijastih platiščih. Za pridih elegance poskrbijo aplikacije, kot so srebrni vstavki na stranskih vratnih letvah, s katerimi Caddy PanAmericana naredi dober vtis tako na cesti kot tudi pred kavarno.

 
Novi model PanAmericana bodisi kot osebni Caddy z opremskim paketom Life ali kot mestni dostavnik Krpan ponuja vse, kar potrebujejo rekreativni športniki, obrtniki in individualisti. Na primer športno-markanten videz z robustnimi karoserijskimi obrobami. Te ubrano dopolnjujejo srebrn ščitnik za podvozje spredaj in zadaj, v barvi vozila lakirana obroba mreže hladilnika, ki je odslej brez kromiranih letev, in srebrne strešne letve. 

Novi model prav nič ne skriva, da je rojen pustolovec: Caddy ima napis PanAmericana ob vodilu drsnih vrat, na zadnjih krilnih oz. dvižnih vratih in na mreži hladilnika. Na zadku ni več napisa Caddy. Model PanAmericana je tako povsem samostojen član nove Caddyjeve družine, saj ima poleg individualnih zmogljivosti tudi svojstven videz.

Pri osebnem Caddyju z opremskim paketom Life so posebnost notranjosti nove sedežne prevleke Pinestripe, serijski mali paket usnjenih elementov z usnjenim večfunkcijskim volanom in usnjeno manšeto prestavne ročice, pedali in opora za voznikovo levo nogo v videzu aluminija, vratne obloge z vstavki, sredinska konzola po vzoru bogatejše opremljene modelske različice Style, srebrne sprednje vstopne letve z napisom, volan z aplikacijo in serijski predpražniki spredaj in zadaj.

Novi Caddy PanAmericana je kot osebno vozilo ali v izvedbi Krpan na voljo izključno s kratko medosno razdaljo. Paleta motorjev vključuje bencinski motor TSI s 84 kW (114 KM) in dva turbodizelska motorja TDI s 75 kW (102 KM) in 90 kW (122 KM). Glede na izbrani motor se pogonska moč prek 6-stopenjskega ročnega menjalnika ali 7-stopenjskega avtomatskega menjalnika DSG prenaša na sprednji kolesni par ali pa prek 6-stopenjskega ročnega menjalnika na vsa štiri kolesa (pogon 4MOTION).

Zaradi velikega pomena varčne porabe so vsi motorji že serijsko opremljeni s paketom ukrepov BlueMotion Technology. Kombinirana poraba goriva tako znaša med 4,9 l/100 km (TDI) in 6,7 l/100 km (TSI), kombinirana emisija CO2 pa med 129 g/km in 153 g/km. S tem so izpolnjene zahteve najnovejšega izpušnega standarda Euro 6d-ISC-FCM.

Caddy PanAmericana se glede na vgrajeni motor lahko pohvali s priklopno obremenitvijo do 1,5 tone. Kot osebno vozilo ima nosilnost  glede na izbrano opremo - do pribl. 526 kg (dovoljena obremenitev strehe 100 kg, oporna obremenitev kljuke do 75 kg).

Paleta lakov za Caddy PanAmericana vključuje candy belo in globoko črno biserno barvo, na voljo pa so tudi kovinski laki v odtenkih, ki so zrcalno srebrna, zvezdno modra in bakreno bronasta.

Najnovejša razvojna stopnja prečne modularne platforme (MQB) je pri celotni modelski seriji Caddy znamke Volkswagen Gospodarska vozila omogočila integracijo številnih novih tehnologij. Inovativni asistenčni sistemi, kot so Travel Assist, Trailer Assist, nova asistenca za zavijanje levo kot del sistema Front Assist, asistenca za menjavo voznega pasu in asistenca za odparkiranje, pri novem Caddyju pomembno zvišujejo raven varnosti in udobja. Skupno je na voljo 19 asistenčnih sistemov in pet od teh je pri Caddyju (in s tem tudi pri modelu PanAmericana) popolna novost. Ostali so bili obširno izpopolnjeni. 

Peta generacija prodajne uspešnice, za katero se je zgolj pri predhodni generaciji odločilo več kot tri milijone kupcev, ima torej tudi kot terensko zasnovani model PanAmericana številne uporabne adute. Mednje seveda ne sodijo zgolj asistenčni sistemi, vendar pa zanje nedvomno velja, da zagotavljajo bistveno večjo varnost in večje udobje in pomagajo vozniku tako aktivno kot tudi pasivno.

Novi Caddy - ne le kot Caddy PanAmericana - je izjemno vsestranski model znamke Volkswagen Gospodarska vozila, ki stavi še na vrsto drugih novih tehnologij. Z njimi je Caddy postal še bolj praktičen, učinkovit in suveren. 

 

* Navedene cene so neobvezujoče, nekartelne priporočene cene, ki vključujejo DMV in 22‑% DDV. 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen