Meni
Zapri meni
Zapri

Novi Amarok: brez težav tudi pozimi

Novi Amarok: brez težav tudi pozimi

Svetovno premiero bo doživel sredi leta 2022, na prvih trgih pa ga bo mogoče naročiti konec leta.

Čas branja: pribl. 3 minute

  • Novi Amarok bo navdušil s številnimi inovacijami
  • V ponudbi visokoučinkovit motor V6 TDI
  • Samozavesten dizajn Volkswagnovega prestižnega pickupa
  • Gospodarska vozila za soustvarjalce jutrišnjega dne

Ko gre za težke tovore, zahtevne ceste ali razgiban teren - takrat nastopi trenutek za Volkswagnov Amarok. Tako raznolike kot so možnosti uporabe pickupa, tako številni bodo tudi aduti novega Amaroka.

Amarok bo imel povsem novo obliko. Zunanjost bo na primer za deset centimetrov daljša in za več kot štiri centimetre širša od sedanje različice. Vsestranski cestni in terenski pickup bo brez dvoma prenovljen tudi v notranjosti, kot je razvidno iz najnovejše oblikovalske skice. 

"Novi Amarok znamke VW GV bo navdušil s čvrsto in iskreno obliko," je povedal Albert-Johann Kirzinger, vodja oblikovanja Volkswagnovih gospodarskih vozil. "To se pozna tudi v notranjosti pickupa. Urejena, moška arhitektura, strojno oblikovani elementi, čiste, napete površine in izjemno kakovostna vozniška kabina dvigujejo Volkswagnov DNK na novo raven in poudarjajo prestižne lastnosti modela Amarok." 

Vprihodnosti bo v Amaroku še več tehnologije, ki ne bo uporabna le kot orodje za delo. Najnovejša generacija vozila bo imela v prihodnje bistveno več asistenčnih sistemov in bo kupce prepričala s povezljivostjo. Tako bo novi Amarok z letom 2022 prinesel inovacije, ki v tem segmentu še niso bile na voljo. 

"Pri pogonskih sklopih se pri novem Amaroku še naprej zanašamo na visoko učinkovite dizelske motorje TDI," je dejal Lars Menge, vodja produktnega marketinga pri znamki VW GV. "Tudi v prihodnje bodo v ponudbi zmogljiv motor V6 TDI in drugi pogonski sklopi, ki bodo specifični za posamezne trge. Z drugimi besedami, glede na trg bo Amarok opremljen z učinkovitimi in zmogljivimi dizelskimi ali bencinskimi agregati." 

Amarok znamke VW GV je v serijski proizvodnji od leta 2010. Od takrat je bilo prodanih več kot 815.000 vozil. Najnovejšo različico prestižnega pickupa, ki so jo razvile ekipe v Avstraliji in Evropi, bodo v prihodnosti proizvajal v južnoafriškem Silvertonu.am.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen