Meni
Zapri meni
Zapri

Varnost je najpomembnejša: Euro NCAP podelil "pet zvezdic" novemu Multivanu

Varnost je najpomembnejša: Euro NCAP podelil "pet zvezdic" novemu Multivanu

Novi Multivan znamke Volkswagen Gospodarska vozila (VW GV) je bil na priznanem preizkusu varnosti Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) prepričljiv v kategorijah naletne varnosti in delovanja asistenčnih sistemov. Rezultat: najvišja ocena "pet zvezdic".

Čas branja: pribl. 2 minuti

  •  Odlična skupna ocena za naletno zaščito in tehnologije za preprečevanje nezgod
  • Visoke ocene po vseh kriterijih preizkusnih trčenj
  • Pozitivna ocena številčnosti in delovanja asistenčnih sistemov

Novi Multivan, ki je bil predstavljen preteklem letu, je doslej prepričal številne kupce, testne voznike in žirije oblikovalcev - zdaj pa je prepričal tudi ocenjevalce pri evropski organizaciji za testiranje Euro NCAP. V letošnjem tretjem krogu testiranja je kombi, ki ga proizvajajo v Hannovru, dosegel zelo dobre rezultate pri naletni varnosti in asistenčnih sistemih ter pridobil oceno "pet zvezdic". To ustreza odlični skupni oceni za naletno zaščito in je sinonim za dobro opremljenost z obširnimi in praktičnimi tehnologijami za preprečevanje nesreč.

Novi Multivan je serijsko opremljen z voznikovo in sovoznikovo čelno varnostno blazino, s sredinsko in stransko varnostno blazino v voznikovem prostoru ter z varnostnimi zavesami, ki segajo do tretje sedežne vrste. Zaradi kombinacije varnostnih blazin in ustrezno zasnovane karoserijske strukture je na novo zasnovani poslovni in družinski kombi v kategoriji varnosti odraslih potnikov dosegel 90 odstotkov vseh možnih točk. V kategoriji varnosti otrok, ki je za kombije zelo pomembna, so bile ocenjene tudi številne možnosti za vgradnjo otroških sedežev. V tej kategoriji je novi Multivan dosegel 89 odstotkov točk.

Poleg zaščite potnikov in nezaščitenih udeležencev v prometu Euro NCAP velik pomen pripisuje tudi preprečevanju nezgod. Ker je v novem Multivanu skupno na voljo več kot 25 asistenčnih sistemov, ki so na testih ravno tako prepričali ocenjevalce, je v kategoriji varnostnih asistenčnih sistemov dosegel 87 odstotkov vseh možnih točk.

 

Podrobnosti o rezultatih testov najdete na www.euronap.com.

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen