Meni
Zapri meni
Zapri

Kristalno jasna svetloba: matrični žarometi v novem Amaroku

Kristalno jasna svetloba: matrični žarometi v novem Amaroku

Oder je pripravljen za novi Amarok: ko bo premiumski pickup znamke Volkswagen Gospodarska vozila (VW GV) doživel premiero, bodo eden od njegovih adutov serijski LED-žarometi.

Čas branja približno 3 minute

 

·         Inovativna LED-tehnologija kot serijska oprema novega premiumskega pickupa

·         Zmogljivi žarometi 'IQ. Light' kot dodatna oprema

Prestižen tudi z vidika sistemov luči: novi Amarok bo v prihodnje serijsko opremljen z LED-žarometi. Opcijsko in v višjih opremskih paketih za pickup bodo poleg tega na voljo tako imenovani žarometi 'IQ. Light'. Ti matrični LED-žarometi se ravno tako odlikujejo z impresivno svetlobno grafiko. Z njimi se noč sicer še ne spremeni v dan, vendar pa nočna vožnja postane veliko bolj sproščena. Vključujejo funkcije, kot so aktivne dolge luči, ki se samodejno zatemnijo ob prometu iz nasprotne smeri, semaforjih ali uličnih svetilkah, in statične smerno prilagodljive luči, ki bolje osvetljujejo ovinke v smeri vožnje. To zagotavlja več udobja in varnosti.

Albert Kirzinger, vodja oblikovalskega tima pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila: "Novi Amarok bo s svojimi visokotehnološkimi lučmi že od daleč prepoznaven kot pravi VW, hkrati pa bo nosil edinstven svetlobni podpis."

Žarometi 'IQ. Light' so le eden od številnih adutov novega Amaroka znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Še več jih bo predstavljenih v prihodnjih tednih. Dizajn Volkswagnovih gospodarskih vozil karizmatično izpostavlja tehnologije premiumskega pickupa. Matrični LED-žarometi IQ. Light tako poudarjajo visokotehnološki videz novega Amaroka.

Naslednik uspešnega modela. V Evropi, Južni Ameriki, Južni Afriki in Oceaniji so doslej prodali več kot 830.000 vozil Amarok. Prednosti uspešnega premiumskega pickupa znamke Volkswagen Gospodarska vozila: suvereni pogonski sistemi, velika nosilnost, dosledna funkcionalnost in dizajn, ki blesti tako na cesti kot na terenu. Pri znamki, ki prihaja iz nemškega Hannovra, z novo generacijo te prednosti še nadgrajujejo. V Sloveniji je začetek prodaje novega Amaroka načrtovan za prvo četrtletje leta 2023.

LED - kaj je to pravzaprav?

Svetleča dioda (kratica LED izhaja iz angleškega poimenovanja "light-emitting diode") je polprevodniška komponenta, ki oddaja svetlobo, ko električni tok teče v smeri naprej. Jedro svetleče diode je polprevodniški kristal, ki je nameščen v odbojni vdolbinici. Na polprevodniškem kristalu sta dve plasti polprevodniških materialov z neravnovesjem elektronov. Ko je napetost nizka, se ti premikajo in sproščena energija proizvaja fotone (bliske svetlobe), LED-čip te bliske svetlobe oddaja navzven, odbojna vdolbinica pa nastalo svetlobo ojača. Prednosti LED-tehnologije: dolga življenjska doba, večja varčnost kot pri drugih svetlobnih virih, velik svetlobni izkoristek, majhna velikost, spremenljiva oblika.

 

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen