Meni
Zapri meni
Zapri

Red Bull X-Alps 2023: Volkswagen Gospodarska vozila bo partner za mobilnost

Red Bull X-Alps 2023: Volkswagen Gospodarska vozila bo partner za mobilnost

Novi Amarok bo del najtežje pustolovske preizkušnje na svetu.

Čas branja: pribl. 2 minuti

Volkswagen Gospodarska vozila (VW GV) bo na jubilejni 20. izvedbi tekmovanja Red Bull X-Alps Hike-and-Fly 2023 partner za mobilnost in bo najtežjo pustolovsko preizkušnjo na svetu podprl z osmimi novimi Amaroki.

Na tekmovanju Red Bull X-Alps, ki ga organizirajo vsaki dve leti, se 35 vrhunskih športnic in športnikov poda čez Alpe: najboljše svetovne tekmovalke in tekmovalci v pohodništvu in letenju približno dva tedna vsak dan peš ali z jadralnim padalom premagajo do 150 kilometrov, pri čemer dnevno pogosto premagajo do 4.000 višinskih metrov. Od četrtega dneva naprej in nato vsakih 48 ur trenutno zadnje uvrščeni tekmovalec ali tekmovalka izpade.

Ulrich Grill, soustanovitelj in organizator tekmovanja, je povedal: "Veseli me, da lahko v okviru tekmovanja Red Bull X-Alps 2023 pozdravim znamko VW GV. Novi Amarok je odlično vozilo za podporo športnicam in športnikom na tekmi čez Alpe. To pomeni, da bo treba z njim voziti po neoznačenih gozdnih poteh ali strmih gorskih prelazih, pa tudi po avtocesti. Včasih je pravi izziv, da lahko sledimo tekmovalcem!"

Novi Amarok je s svojimi terenskimi zmogljivostmi in močjo V6‑motorja sinonim za robustno in zanesljivo gospodarsko vozilo. Kot pickup lahko na veliki tovorni površini prevaža več kot tono opreme in še zlasti na razgibanem terenu zagotavlja vrhunsko zmogljivost. Zato je Amarok kot model znamke Volkswagen Gospodarska vozila idealen partner za to terensko preizkušnjo na prostem, saj na tekmovanju varno prevaža opremo ter udeležence in pomočnike ter je v vseh pogledih na voljo organizatorjem tega dogodka.

Lars Krause, član uprave za prodajo in marketing pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila, je povedal: "Naša znamka je zaradi robustnih in vsestranskih produktov že desetletja sinonim za prostranstvo, pustolovščino in svobodo. Kot partner tega edinstvenega tekmovanja bomo izkoristili priložnost za pred­stavitev zmogljivosti našega novega Amaroka in že komaj čakamo, da se najtežja pustolovska preizkušnja na svetu začne."

VW GV bo kot partner za mobilnost na tekmovanju Red Bull X-Alps 2023 imel priložnost, da novi Amarok predstavi širokemu občinstvu. Pustolovska preizkušnja ima številne privržence in vzbudi veliko pozornosti v vseh medijih.

O TEKMOVANJU RED BULL X-ALPS

Red Bull X-Alps je najtežja pustolovska preizkušnja na svetu. Okrog 35 vrhunskih športnic in športnikov se udeleži dvotedenskega tekmovanja, na katerem morajo osvojiti določene kontrolne točke na najvišjih alpskih gorah in v znanih počitniških krajih. Ker športniki pogosto premagajo 4.000 višinskih metrov dnevno in peš prehodijo več kot sto kilometrov, tekmovanje ni le preizkus njihove fizične vzdržljivosti, temveč tudi njihovih letalskih sposobnosti. Red Bull X‑Alps je vrhunski preizkus telesa in duha, namenjen izključno najboljšim jadralnim padalcem in pustolovskim športnikom na svetu.

Tekmovanje Red Bull X-Alps sta leta 2003 zasnovala Ulrich Grill in zdaj že pokojni pustolovec Hannes Arch, organizirajo pa ga vsaki dve leti. Tekmovanje leta 2023 bo zaznamovalo 20. obletnico prve izvedbe. Od leta 2009 je na vseh izvedenih tekmovanjih zmagal Švicar Christian Maurer ali "Chrigel the Eagle", kot mu pravijo navijači.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen