Meni
Zapri meni
Zapri

Dvakrat varno: po pet zvezdic Euro NCAP za ID. Buzz in novi Amarok

Dvakrat varno: po pet zvezdic Euro NCAP za ID. Buzz in novi Amarok

  • Dva modela znamke Volkswagen Gospodarska vozila prejela najvišjo oceno na testih varnosti vozil

  • Stabilna struktura vozil in visoko število serijskih asistenčnih sistemov pri dveh zelo različnih konceptih vozil poskrbeli za zelo dobre ocene

Evropska organizacija za testiranje Euro NCAP je objavila rezultate najnovejših testov varnosti vozil. Z ID. Buzzom in novim Amarokom1 sta se tako kar dva, s tehničnega vidika popolnoma različna modela znamke Volkswagen Gospodarska vozila odrezala z rezultatom "zelo dobro" in sta za to vsak prejela najvišjo oceno - 5 zvezdic.

Novi ID. Buzz je kot Bulli nove dobe že hitro po svoji tržni premieri okronan s številnimi nagradami in priznanji. Tem se sedaj pridružuje še dodatno priznanje: pet zvezdic za varnost vozila, ki jih je podelila organizacija Euro NCAP.

To pa ustreza tudi odlični skupni oceni tako za naletno zaščito kot za varnost potnikov in je sinonim za dobro opremljenost z obširnimi in praktičnimi tehnologijami za preprečevanje nesreč.

ID. Buzz je serijsko opremljen z voznikovo in sovoznikovo čelno varnostno blazino, s sredinsko in stransko varnostno blazino v voznikovem prostoru ter z varnostnimi zavesami. Z 92 odstotki vseh možnih točk v kategoriji varnosti potnikov je električni kombi iz Hannovra odličen rezultat dosegel zaradi kombinacije varnostnih blazin in ustrezno zasnovane karoserijske strukture.

Podobno visoko število točk kot ID. Buzz je na preizkusnih trčenjih dosegel tudi novi Amarok. Tako je tudi novi pickup znamke Volkswagen Gospodarska vozila, ki bo v Nemčiji svojo premiero slavil šele pomladi 2023, od organizacije Euro NCAP prejel odličnih 5 zvezdic.

Tako kot ID. Buzzu je tudi Amaroku kombinacija stabilne karoserijske strukture in številnih sodobnih asistenčnih sistemov in sistemov za zaviranje v sili pripomogla k temu priznanju. Pickup je poleg tega opremljen celo s kolenskimi varnostnimi blazinami. Posebej so bili izpostavljeni zelo dobri rezultati s specifičnimi Volkswagnovimi otroškimi sedeži pri preizkusih čelnega in bočnega trčenja z novim Amarokom.

Organizacija Euro NCAP velik pomen pripisuje tudi preprečevanju nezgod. Ker so tako v ID. Buzzu kot v novem Amaroku serijsko in opcijsko na voljo številni asistenčni sistemi in sistemi za zaviranje v sili, ki so med testi uspeli prepričati ocenjevalce, sta modela v kategoriji varnostnih asistenčnih sistemov dosegla 90 odstotkov (ID. Buzz) oz. 84 odstotkov (Amarok) vseh možnih točk.

Podrobnosti o nadaljnjih rezultatih najdete na www.euroncap.com.

 

1 Amarok: vozilo še ni v prodaji.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen