Meni
Zapri meni
Zapri

ID. Buzz Cargo dostavnik leta 2023

ID. Buzz Cargo dostavnik leta 2023

-Revija Transport & Logistika je v sodelovanju z revijo Mehanik in voznik pripravila že sedemnajsti izbor za slovensko gospodarsko vozilo leta.

-Bralce in strokovno žirijo je najbolj prepričal Volkswagen ID. Buzz Cargo, ki je prejel naziv dostavnik leta 2023.

Gospodarsko vozilo leta 2023

Revija Transport & Logistika je v sodelovanju z revijo Mehanik in voznik pripravila že sedemnajsti izbor za slovensko gospodarsko vozilo leta. Za svoje favorite so v treh kategorijah: tovornjak leta, avtobus leta in dostavnik leta, bralci lahko glasovali na spletni strani, svoje glasove pa je dodala tudi strokovna žirija uredništev obeh medijev.

Nagrade so zmagovalcem dne18.5., na slovesnosti v okviru otvoritve sejma Gospodarska vozila in logistika v Celju, podelili: ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, izvršni direktor celjskega sejma mag. Robert Otorepec ter glavna urednika revij Transport & Logistika Boštjan Paušer in Mehanik in voznik Marko Krautberger. 

Tovornjak leta 2023

V kategoriji tovornjak leta so bili kandidati: DAF XD, Mercedes-Benz Actros L, Renault Trucks serija T in Scania Super. Zmagovalec in prejemnik naziva tovornjak leta 2023 je Mercedes-Benz Actros L. 

Mercedes-Benz Actros L

Mercedes je sinonim za napredne tehnologije, kakovost, varnost in udobje, k temu pa bi pogosto lahko dodali tudi luksuz. Korak v to smer je model Actros L, čeprav pri njem ne moremo govoriti o luksuzu, temveč o bogato opremljenem tovornjaku, ki vozniku nudi visoko raven udobja. S posodobljeno tretjo generacijo motorja OM 471 omogoča do štiri odstotke manjšo porabo goriva, avtomatiziran menjalnik PowerShift Advanced pa omogoča do štirideset odstotkov hitrejše prestavljanje in boljšo odzivnost. 

Avtobus leta 2023

V kategoriji avtobus leta so se med seboj pomerili: MAN Lion's Intercity, Setra TopClass in ComfortClass, Van Hool serija T in Volvo 9700 ter 9900. Največ glasov in naziv avtobus leta 2023 je prejel MAN Lion's Intercity. 

MAN Lion's Intercity

Nov MAN-ov izdelek združuje najboljše iz nizkopodnih in linijskih avtobusov, temu pa dodaja atraktiven videz in sodobno tehnologijo. Posebnost modela Intercity LE je, da z modularno gradnjo združuje komponente dveh modelov - prvi, nizkopodni del, si avtobus deli z modelom mestnega avtobusa Lion's City, medtem ko drugi (zadnji) del prihaja od linijskega modela Intercity. Motorju je mogoče dodati tudi hibridni sistem MAN EfficientHybrid, ta omogoča, da se avtobus pri postankih na avtobusnih postajah in semaforjih ugasne, kar zmanjšuje porabo goriva ter povzroča manj hrupa.  

Dostavno vozilo leta 2023

V kategoriji dostavno vozilo leta pa so letos nastopali trije električni dostavniki: Ford e-Transit, Iveco eDaily in Volkswagen ID. Buzz Cargo. Bralce in strokovno žirijo je najbolj prepričal Volkswagen ID. Buzz, ki je prejel naziv dostavnik leta 2023. 

Volkswagen ID. Buzz Cargo

Volkswagnov električni dostavnik ID. Buzz je sodobno nadaljevanje legendarnega Bulija iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. Novi ID. Buzz je na voljo v dveh izvedenkah - potniški z do sedmimi sedeži ter tovorni Cargo, ki nudi prostornino 3,9 m3, z do 650 kilogrami nosilnosti in lahko sprejme dve evro paleti. Pri Volkswagnu obljubljajo največji doseg z enim polnjenjem do 420 kilometrov, medtem ko se na hitrih polnilnicah litij-ionske baterije od 5 do 80 odstotkov lahko napolnijo v le pol ure.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen